Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μόνο αυτό έλειπε από την Μ.Ανατολή τώρα: Πλοίο θέλει να διασπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας


Και μέσα σ'όλο το χάος στη Μ.Ανατολή, Σκανδιναβοί ακτιβιστές στέλνουν ένα πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σκοπεύοντας να αμφισβητήσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό στον παλαιστινιακό θύλακα και να προσελκύσουν την διεθνή προσοχή στο Μεσανατολικό, σε μια κίνηση παρόμοια με εκείνη του «Στολίσκου της Ελευθερίας» το 2010, σύμφωνα με τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας!

«Έχουμε τον ίδιο στόχο όπως και οι προηγούμενοι στόλοι, να ....
τερματίσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας αψηφώντας το ισραηλινό (πολεμικό) ναυτικό», δήλωσε ο Τόρσταϊν Ντάλε, επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης «Ένα πλοίο για τη Γάζα» στη Νορβηγία.

«Αυτή τη φορά θα είναι εύκολο για τους Ισραηλινούς να μας σταματήσουν, διότι θα είμαστε τόσο λίγοι και αυστηρά κατά της βίας», επισήμανε σκωπτικά ο Ντάλε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο λιμάνι του Όσλο.

Τον Μάιο του 2010 αρκετά πλοία που μετέφεραν βοήθεια και αποπειράθηκαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ έγιναν στόχος μια επιχείρησης ανδρών των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι είχαν σκοτώσει δέκα Τούρκους ακτιβιστές-ισλαμιστές, όταν οι τελευταίοι τους επιτέθηκαν.

Ένας δεύτερος στολίσκος, που αναμενόταν να αναχωρήσει ένα χρόνο αργότερα, δεν απέπλευσε ποτέ, αφού οι διοργανωτές κατήγγειλαν πως υπέστησαν σαμποτάζ.

Τον Νοέμβριο του 2011, το ισραηλινό Ναυτικό έκανε νηοψία, έδωσε εντολή για διακοπή πλου και προσέγγιση σε λιμένα σε δύο σκάφη αναψυχής σε διεθνή ύδατα, ένα υπό καναδική σημαία και ένα υπό ιρλανδική, στα οποία επέβαιναν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές μεταφέροντας ιατρικά εφόδια και κατευθύνονταν στη Γάζα.

Το SV Estelle, ένα σκάφος 53 μέτρων που χρησιμοποιούν κυρίως σουηδικές και νορβηγικές οργανώσεις, θα αποπλεύσει από το Όσλο σήμερα και οι οργανωτές αναμένουν ότι πολλά ακόμα σκάφη θα πλεύσουν μαζί του πριν φθάσει στα νερά της Γάζας τον Οκτώβριο.

Το Ισραήλ λέει ότι ο αποκλεισμός που επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας έχει σκοπό να εμποδίζεται το λαθρεμπόριο όπλων και απλά ζητεί τα εφόδια νε μεταφέρονται σε παρακείμενο λιμάνι, αν ελέγχονται και μετά να προωθούνται στην Γάζα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

koursaros είπε...

ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ??????????????........ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ............ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΕΙ………..ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ (ΕΛΛΗΝΑΣ)