Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Το παράδοξο του ευρώ


Όταν ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι παρατρεχάμενοι ξετίναξαν στις Κάννες τον Παπανδρέου, του άφησαν το περιθώριο να το κάνει αν το ήθελε τόσο πολύ το δημοψήφισμά του, αλλά με ένα και μόνο ερώτημα: Ναι ή Όχι στο ευρώ. Πράγμα που ακόμα κι ο τότε πρωθυπουργός, που είχε χρησιμοποιήσει για την επιβολή του Μνημονίου τον εκβιασμό του...
ευρώ, το θεώρησε τόσο βλακώδες, προσχηματικό και εκτός τόπου και χρόνου, ώστε ούτε καν το συζήτησε.

Ήξεραν τι έλεγαν ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, οι δυο πρωτεργάτες της ελληνικής τραγωδίας. Γιατί έκτοτε το ευρώ της υποτιθέμενης ευημερίας συνδέθηκε αδιάρρηκτα στην Ελλάδα με την πιο μεγάλη υπαρκτή δυστυχία. Έτσι ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για το παράδοξο του ευρώ: Προϋπόθεση για να παραμείνουμε στον παράδεισό του κοινού νομίσματος είναι να μεταβούμε οικειοθελώς στην κόλαση που συγκροτούν τα συνεχή καταστροφικά και άδικα μέτρα, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, οι ταπεινώσεις.

Έκτοτε ζούμε μια κατάσταση παραλογισμού και παραφροσύνης. Το βλακώδες και άσχετο έχει γίνει έξυπνο και σχετικό. Το ναι ή όχι στο ευρώ μάς κυνηγάει σε κάθε μας βήμα. Τα εκλογικά αποτελέσματα, ας πούμε, εκτιμήθηκαν ως ναι στο ευρώ – από πού κι ως πού ρωτήστε τον Σαμαρά και τον Κουβέλη να σας το πουν. Η αποδοχή κάθε σκληρού μέτρου θεωρείται ναι στο ευρώ. Η δυσφορία όμως θεωρείται όχι στο ευρώ. Η υποταγή στις διαταγές των Βρυξελλών, ναι. Η αντίσταση στα κελεύσματα των αγορών και των πιστωτών, όχι. Και πάει λέγοντας.

Το ευρώ έχει ως εκ τούτου συνδεθεί στην καθημερινότητά μας με ό,τι καταστροφικό, αντιλαϊκό, εκβιαστικό, άδικο, σφαγιαστικό. Με αναξιόπιστους πολιτικούς όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, και εσχάτως ο Κουβέλης, αεριτζήδες όπως ο Δασκαλόπουλος, τεχνοκράτες έτοιμους για όλα, όπως ο Παπαδήμος και ο Στουρνάρας. Με πρωτοφανείς αδικίες, επελάσεις εναντίον των πιο αδύναμων, αφανισμό θέσεων εργασίας, ύφεση πάνω στην ύφεση, διάλυση της κοινωνίας που οδηγεί σε διάλυση της χώρας.

Είμαστε σε ένα διαρκές μαύρο δημοψήφισμα δηλαδή. Ψηφίζουμε κάθε μέρα υπέρ του ευρώ εμπράκτως -με το εισόδημα, την υπερηφάνεια, το ψωμί της οικογένειάς μας, τις δουλειές μας, ενίοτε και το αίμα μας. Και δεν χρειάζεται σοφία για να καταλάβει κανείς πού οδηγεί και μας και το ευρώ τους αυτός ο κατήφορος…

http://www.avgi.gr

3 σχόλια:

sotulis είπε...

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :
Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
Όταν εκδίδεις oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη πρεπει να παρουμε τα οπλα για να το καταφερουμε αυτο?Να σφαξουμε καποιους πολιτικους? να ...να....τι να ...κανουμε ρε παιδι μου? δεν βλεπεις τι γινεται? εχουν βαλει την μια κοινωνικη ομαδα εναντιον μιας αλλης! και ουτω καθε εξης.Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?