Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αποκλειστική συνέντευξη του καπετάνιου του ΕΡΑΤΩ: «Δεν μετάνιωσα που παραιτήθηκα»


«Τους πολιτικούς, δεν τους έχω και ιδιαίτερη εκτίμηση για να είμαι ειλικρινής. Ευτυχώς δεν συνάντησα άλλους τα δυόμιση αυτά χρόνια της καριέρας μου στην ακτοπλοΐα»
Ο 42χρονος καπετάνιος απόφοιτος της σχολής της Ύδρας Νίκος Χατζηνάκης, δεν μετάνιωσε για την παραίτηση του και αν χρειαζόταν θα το ξανάκανε...


Νοσταλγεί όμως τις διαδρομές στα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τα νησάκια της περιοχής που επί 2,5 χρόνια ταξίδευε και προσέγγιζε.

Τον ρωτήσαμε αν μετάνιωσε για την παραίτηση του. Μας είπε:

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια ήτανε ένα πολύ ωραίο διάλειμμα στη ζωή και στην καριέρα μου. Προέρχομαι από την ποντοπόρο ναυτιλία αλλά η ακτοπλοΐα έτσι όπως την έζησα τελευταία στην περιοχή της Σάμου Ικαρίας και Δωδεκανήσου είναι συγκλονιστική.

Οι εναλλαγές του τοπίου και της θάλασσας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη ναυτοσύνη.

Ανέλαβα καπετάνιος στην AEGEAN FLYING DOLPHINS πριν 2,5 χρόνια.

Tην Άνοιξη του 2011 στο υδροπτέρυγο ΕΡΑΤΩ και η αλήθεια είναι ότι το έκανα πολύ κέφι να ταξιδέψω στα μπλε νερά του Aνατολικού Αιγαίου. Το ΕΡΑΤΩ ήταν 7 χρόνια εγκαταλελειμένο στη στεριά. Είχε κακό ιστορικό και λάθος ανθρώπους. Αγοράστηκε από την εταιρεία, επισκευάστηκε και έγινε το πιο καλοτάξιδο.

Το δρομολόγιο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί μεταφέρεις κόσμο, και αυτός ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός με το πλήρωμα και με τον καπετάνιο. Είναι επίσης καρτερικός. Αν και εμείς ήμασταν πολύ τυπικοί στο δρομολόγιο μας, πολλές φορές λόγω καιρού χρειάστηκε να ανέβουμε ή να κατέβουμε λίγο πιο ψηλά ή πιο χαμηλά και να καθυστερήσουμε αλλά ο κόσμος μας ευχαριστούσε για το καλό ταξίδι που του προσφέραμε.

Όσο αφορά τους πολιτικούς, δεν τους έχω και ιδιαίτερη εκτίμηση για να είμαι ειλικρινής. Ευτυχώς δεν συνάντησα άλλους τα δυόμιση αυτά χρόνια της καριέρας μου στην ακτοπλοΐα, εκτός από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Όσο αφορά την παραίτηση μου δεν μετάνιωσα».


Όπως κατ αποκλειστικότητα γράψαμε στο πρωτοσέλιδό μας της 4ης Αυγούστου [Σχετικό Αρθρο εδώ].


Ήταν Σάββατο 21 Ιουλίου και με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που κάνει το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος Κάλυμνος Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα, μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου.

Όταν όμως μπήκα στην αίθουσα επιβατών διαπίστωσα ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και 5 φρουροί αλλά όπως συνηθίζεται ο καπετάνιος δεν είχε ενημερωθεί. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και ένοιωσα ότι είμαι το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου. Μου πέρασε από το μυαλό προς στιγμήν να δηλώσω ασθένεια αλλά σκέφθηκα τους 70 επιβάτες κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες που ήθελαν να πάνε στον προορισμό τους.

Στη συνέχεια δήλωσα την παραίτηση μου την οποία έστειλα και γραπτή για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε στην αίθουσα επιβατών πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του
».

Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη μετά από αυτό, διότι ενώ η πληροφορία μας ήταν πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου, ομολόγησε ότι εκείνος παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.

Ο καπτάν Νίκος Χατζηνάκης με καταγωγή από την Ικαρία είναι καπετάνιος καριέρας. Προερχόμενος από τα ποντοπόρα πλοία τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στα υδροπτέρυγα της AEGEAN FLYING DOLPHINS.

Προτιμήσατε να μείνετε χωρίς δουλειά τον ρωτήσαμε;

"Ακριβώς μας απάντησε. Αυτό προτίμησα". 

πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ !!!
ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .

Ανώνυμος είπε...

Το ζητουμενο δεν ειναι να εχεις @ρχιδι@...
Ολοι εχουν...ακομη κι κουτση "Μαρια..."
Αυτο που μετραει ειναι να τα δειχνεις...
Κι ο καπετανιος αυτος τα εδειξε...
Αξιος και μπραβο του...
Οσο για τον Τζεφρυ, τι να πεις;;;
Εν καιρω, θα παρει κι αυτος, οπως και τα υπολοιπα παλιοτομαρα, της ιδιας συνομοταξιας, αυτο που τους αξιζει...
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ...

Ευάγγελος Σιάχαλος

Ανώνυμος είπε...

Έτσι πρέπει να κάνουν και ολοι οι άλλοι που τους συναντούν στα εστιατορια ξενοδοχεία και όπου αλλού εμφανίζονται τα λαμόγια...να μή βρίσκουν τρόπο ούτε να μετακινούνται ούτε να διαμένουν ούτε να αγοράζουνε ούτε να πουλάνε...

Ανώνυμος είπε...

GIA SOY RE NIKOLA LEVENTI.
NISIOTI KARAMPOYZOYKLI.
O GIORGOS PAPANTREOY APETIHE ANAXIA
NA KIVERNISI AYTON TON AGIO TOPO APEDIKSE OTI DEN KILLA MES STIS FLEVES TOY TO ELLINIKO AIMA TOY LEONIDA.KAI OLON TON AXION PROGONON MAS.
NIKOLA EISAI PARADIGMA PROS MIMISI
GIA SOY RE NIKOLA!!!!!!!!!!!!!!!