Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ρέσλερ: Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για την Ελλάδα


Μόλις 24 ώρες πριν τη συνάντηση του Α. Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανοί αξιωματούχοι πυροδοτούν το κλίμα με δηλώσεις τους κατά της Ελλάδας.
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ...

«Εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρχουν», δηλώνει στην “Bild” και επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ θα επιτευχθεί αν όλοι τηρούν τους κανόνες.
«Αυτό σημαίνει ακόμη ότι όποιος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να περιμένει περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Αλλά και μια χρονική παράταση, όπως ζητεί η ελληνική κυβέρνηση, δεν θα βοηθήσει περισσότερο», πρόσθεσε ο κ. Ρέσλερ.
Υπέρ των νέων παραχωρήσεων προς την Ελλάδα τάσσεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μιλώντας στην Frankfurter Rundschau.
«Εάν το καινούργιο πρόγραμμα σταθεροποίησης των Ελλήνων είναι εύλογο και ισχυρό, δεν θα ήταν πολύ έξυπνο, λόγω μιας μετάθεσης του στόχου πληρωμής για δώδεκα μήνες, να ξεχάσουμε όλες τις αξιώσεις μας», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάγερ και εκτιμά ότι στο τέλος θα υποχωρήσει και η Καγκελάριος Μέρκελ.
newsbomb.gr
olympia.gr