Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΕ


ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που διευκολύνει τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες και τα Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού...
Αθλητισμού μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Παρά τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε την συνεχιζόμενη πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες σε άσχετα ως προς το περιεχόμενό τους νομοσχέδια, η επίμαχη ρύθμιση υπερψηφίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία αυτή θεσπίζεται η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ίσχυε, με το σκεπτικό ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.
«Δεν υπάρχει καμία διαγραφή χρέους», ειπώθηκε από την κυβερνητική πλευρά προς απάντηση των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν και επικεντρώθηκε στο διαδικαστικό μέρος του θέματος, επισήμανε δια της εισηγήτριάς του, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι χαρίζονται χρέη προς τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. «Δεν είμαστε παράξενοι όταν λέμε ότι ο Κανονισμός πρέπει να εφαρμόζεται, καθώς προβλέπεται ρητά ότι οι τροπολογίες πρέπει να σχετίζονται με το συζητούμενο νομοσχέδιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια: "να σωθεί το πρωτάθλημα΄" και κάνουμε αβαρίες, περνάμε νομοθετικές ρυθμίσεις, όμως έτσι δεν συντηρούνται πρωταθλήματα που όπως πλέον διαπιστώνουν όλοι, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο».
Ιωαννίδης: «Ο αθλητισμός είναι το πιο καθαρό κομμάτι τις κοινωνίας»
«Θέλουμε να εισπράξουμε. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στις ΠΑΕ να δώσουν τα χρήματα και όχι να τα χαρίσουμε», απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης, ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, καθώς «ξέραμε ότι είστε αντίθετοι». «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να ξεκινήσει σωστά το πρωτάθλημα και να πάρουμε τα χρήματα που οφείλουν. Αν αυτό είναι καταδικαστέο μπράβο σας. Βρέστε όμως κάτι πιο σοβαρό να αντιπολιτευθείτε», πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι «ο αθλητισμός είναι το πιο καθαρό κομμάτι της κοινωνίας και το πιο αξιοκρατικό χωρίς οικογενειοκρατία και γλείψιμο»!
Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης τόνισε ότι «θα βλαφθεί το ποδόσφαιρο και θα χάσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη», ενώ ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η τροπολογία δεν έχει κάτι σκανδαλώδες», αλλά διευκολύνει τις αθλητικές Α.Ε. να πληρώσουν, αν και παραδέχθηκε ότι το καθεστώς των άσχετων τροπολογιών συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, λέγοντας πάντως ότι το επίμαχο ζήτημα αποτελεί επείγουσα εξαίρεση.

fimotro

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ειναι η λυση. Απαγορευση ολων των Ελληνικων ομαδων απο καθε διεθνη οργανωση για 2-3 χρονια. Μονο τοτε θα φυγουν οι απατεωνες που στηνουν παιχνιδια.

Απο εναν φιλαθλο της ΑΕΛ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΜ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΣΦ.ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΒΟ'Ι'ΔΟΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ;
ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ;;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι χρωστάμε, οι ΠΑΕ, οι τράπεζες, μεγαλοκαρχαρίες, κάνουν ρυθμίσεις... Εμείς οι φτωχοί, γιατί δεν έχουμε μιά ρύθμιση χρεών, όπως έγινε στην Αμερική... Ξύπνα Νεοέλληνα, κατάντησες καρικατούρα της πολιτισμικής σου κληρονομιάς...