Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κατάθεση «φωτιά» για τον Παπανδρέου


Επί πέντε ώρες κατέθετε  στους  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ,  Παναγιώτης Ρουμελιώτης...


Πεντάωρη κατάθεση στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη έδωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
Η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανοίγει νέους δρόμους για την αναζήτηση τυχόν διαπραχθέντων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτά της απιστίας  σε βαθμό κακουργήματος αλλά και της τέλεσης εγκλημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο κιόλας μάρτυρα  Παναγιώτη Ρουμελιώτη θα μπορούσε να οδηγήσει αμελλητί στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία.
Στις επίμαχες καταγγελίες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στους “New York Times” και αποτελούν πλέον αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα».
Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου έκαναν λόγο για υπονόμευση της διαπραγματευτικής θέση της χώρας και για επιλεκτική μνήμη του κ. Ρουμελιώτη όταν αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα.
Έμμεση όμως ήταν και η αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων εκ μέρους πηγών του ΔΝΤ που ανέφεραν ότι ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας.
Μπροστά στις αντιδράσεις αυτές ο κ. Ρουμελιώτηςεπανήλθε με γραπτή δήλωση ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα».
Επίσης, ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος προσωπικά είχε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου και για τα τρία αυτά θέματα.
newsbomb.gr
olympia.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να χώσουνε απο τώρα στην φυλακή στον Γ.Π , γιατι με τα σκάνδαλα που θα βγούν στην φόρα θα γίνει αυτόχειρας και δεν θα προλάβουμε ούτε ροχάλα να του ρίξουμε

HUNTER είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ;
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ....ΚΟΡΑΚΑΣ, ΚΟΡΑΚΑ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ....

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ είπε...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΗΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ , ΤΙΜΙΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ .

Ανώνυμος είπε...

Τα πραγματα ειναι δεμενα απο ψηλα και δεν προκειτε με νορμαλ διαδικασιες να
πειραξουν κανενα απο τους προδωτες. Το σχεδιο τα προεβλεπε ολα. και οχι μονο!!!!! δηλαδη και κατι να παει στραβα τους γραφουμε κανονικα και προχωραμε τα περι δικαιωσυνης και δημοκρατιας εχουν παει περιπατο απο
καιρο εφαρμοζουν μια ντε φακτο ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.
Αυτη ειναι η ευρωπη και με την βοιθεια των ντοπιων προδωτων του εθνους κυβερνανε τους καφρους ελληναραδες εδω καιπανω απο 60 χρονια . τρεις γενιες δοσιλογων
επεβαλαν οι ξενοι επικυριαρχοι με
την βοιθεια των προδωτων του εθνους
με ανταλαγμα την δια βιου διακηβερνιση των προδωτων.ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΕΞΥΠΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ .ΣΤΑ ΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.
Μηλαω για αυτους που καταλαβενουν
δηλαδη το2% αυτου του βρωμολαου που ακουη ειδησεις απο τους βιαστες του
και λεει. ΜΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΩΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ. ΑΣΤΑ ΜΩΡΕ ΕΓΩ ΚΑΒΑΛΙΝΕΣ ΜΑΖΕΒΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΒΑΛΙΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΠΑΛΙ.!!!!!!!!!!!
Γιατι τα λεω αυτα?? Για να μην τρεφουν αυταπατες κατι ονειροπολοι
(( αριστερουλιδες)) σαν και μενα
το παιγνιδει πεχτικε το 44 και χαθεικε με κυρια ευθινη της αριστερας. ΣΗΜΕΡΑ ΣΕΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΞΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΣΤΟΙΧΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΗ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΙΔΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Κλπ κλπ κλπ.