Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το μεγαλύτερο… κόμμα αποκλείστηκε από τις εκλογές!!!


Χθες ανεβάσαμε ανάρτηση με τον τίτλο “Αθάνατο” κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!! Στην ανάρτηση αυτή, σκόπιμα δεν αναφέραμε μια παράμετρο της όλης υπόθεσης για να προκαλέσουμε αντιδράσεις από το πολιτικό σύστημα, οι οποίες θα έσπαζαν τη σιωπή. Όπως, όμως το περιμέναμε υπήρξε και πάλι απόλυτη σιωπή. Το ότι η επίσημη απογραφή έδειξε πως το σύνολο του πληθυσμού είναι μικρότερο από το εκλογικό...
σώμα (ενήλικες ψηφοφόρους), δεν «ευαισθητοποίησε» κανέναν κυβερνητικό ή κομματικό υπεύθυνο να το εξηγήσει. Και δεν θέλουν να το εξηγήσουν γιατί αυτό δεν συμφέρει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Μερικοί υποψιασμένοι σχολιαστές, κατάλαβαν τι συμβαίνει. Η απάντηση είναι οι Έλληνες ομογενείς. Αυτούς θέλει να κρύψει το πολιτικό σύστημα, αλλά έφτασε η ώρα να έρθουν στην επιφάνεια. Ήδη η κίνηση πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» έχει ξεκινήσει αγώνα για να ψηφίζουν και οι Έλληνες ομογενείς. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τους επίσημους αριθμούς.

Το επίσημο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού εντός της χώρας που απογράφηκε, κατά την… τελευταία απογραφή, είναι 9.903.268 Ελληνίδες και Έλληνες όλων των ηλικιών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ποσοστό των Ελλήνων που είναι κάτω των 18 ετών και επομένως δεν είναι εκλογικό σώμα, είναι περίπου 20% του συνολικού απογραφέντος πληθυσμού. Επομένως, με βάση την απογραφή, 1.980.654 ελληνόπουλα (9.903.268 Χ 20% = 1.980.654) είναι κάτω των 18 ετών. Αν τώρα αφαιρέσουμε τον αριθμό αυτόν από το επίσημο (σύμφωνα με το ΥΠΕΣ) εκλογικό σώμα έχουμε 7.971.916 Έλληνες ψηφοφόρους (9.952.570 - 1.980654 = 7.971.916).

Τι συμβαίνει λοιπόν; Που είναι αυτοί οι επιπλέον 1.980.654 ψηφοφόροι φαντάσματα; Αν θεωρήσουμε προς το παρόν, άνευ μαθηματικής αξίας κάποιες δεκάδες χιλιάδες αποβιωσάντων που δεν έχουν ακόμα διαγραφεί από τους εκλογικούς καταλόγους, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι είναι Έλληνες ομογενείς (και γενικά Έλληνες του εξωτερικού), που ενώ είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στον τόπο διαμονής τους.

Αν τώρα αντιπαραβάλουμε αυτόν τον αριθμό με τις ψήφους που έλαβε το πρώτο κόμμα, δηλαδή η ΝΔ, η οποία έλαβε στις τελευταίες εκλογές 1.825.637 ψήφους, τότε βλέπουμε πως ένας αριθμός ψηφοφόρων, μεγαλύτερος και από αυτόν που έλαβε το πρώτο κόμμα, αποκλείστηκε από τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία. Αν το τραβήξουμε λίγο ακόμα κάνοντας λογοπαίγνιο και υποθέσουμε πως όλοι οι ομογενείς θα ψήφιζαν ένα άλλο κόμμα, τότε αυτό το κόμμα το οποίο θα ερχόταν πρώτο στις εκλογές, δεν του επιτράπηκε να συμμετάσχει.

Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν θέλει τους ομογενείς;

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θέλει να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία οι Έλληνες ομογενείς, απλά γιατί είναι ανεξέλεγκτοι. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα κινείται σε δύο άξονες «νομιμοποίησης» μέσω της εκλογής. Πρώτον στην ψήφιση με βάση τα δίκτυα εκλογικής πελατείας και δεύτερον, όσοι για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να ενταχθούν στα δίκτυα αυτά, κατευθύνονται από την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δηλαδή δημιουργεί ένα περιβάλλον πολιτικού «θερμοκηπίου» μέσα στο οποίο καλλιεργείται η κατεύθυνση των ψήφων. Αυτή ακριβώς τη συνταγή θα χαλούσε η συμμετοχή των Ελλήνων ομογενών που δεν μπορούν να ελεγχθούν και να προσέλθουν στις κάλπες, είτε με την προσδοκία του ρουσφετιού, είτε με τη λογική του κομματικού «μαντριού» που καλλιεργούν τα εγχώρια ΜΜΕ.

Αλλοίωση των κομματικών ποσοστών.

Πέρα όμως από αυτό, η συμμετοχή των Ελλήνων ομογενών στην ψηφοφορία, θα αλλοίωνε τα ποσοστά ορισμένων κομμάτων προς τα κάτω και ιδίως των αριστερών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) και είναι εύλογο το γιατί. Επόμενο είναι να μην θέλουν τα αριστερά κόμματα τη συμμετοχή στις εκλογές των Ελλήνων ομογενών και αυτή η μη συμμετοχή είναι ένα «δώρο» των μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) προς τα αριστερά κόμματα, προκειμένου να μην υπάρχουν διαταραχές στο κοινό μαγαζί (πολιτικό σύστημα).

Ο μύθος της αποχής.

Έναν μύθο που επίτηδες καλλιεργεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αν και γνωρίζουν την αλήθεια, είναι η δήθεν απάθεια των Ελλήνων πολιτών για τα πολιτικά πράγματα και η μη ενασχόλησή τους με τα κοινά. Αυτή είναι και μια δικαιολογία ώστε να μην γίνονται δημοψηφίσματα. Αυτό αποτελεί ντροπή και προσβολή για τον πιο δημοκρατικό λαό της υδρογείου.

Την απόδειξη της δημοκρατικότητας των Ελλήνων μαρτυρούν και πάλι οι ίδιοι οι αριθμοί. Αν λοιπόν από το επίσημο εκλογικό σώμα αφαιρέσουμε το σύνολο των εγγεγραμμένων Ελλήνων ομογενών που τους απαγορεύεται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, έχουμε ένα καθαρό εκλογικό σώμα, όπως είδαμε και πιο πάνω 7.971.916 Ελλήνων ψηφοφόρων που κατοικούν στην Ελλάδα (9.952.570 - 1.980654 = 7.971.916). Σύμφωνα τώρα και πάλι με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ, στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 6.217.000 πολίτες. Ο αριθμός αυτός συγκρινόμενος με το πιο πάνω επίσημο συνολικό εκλογικό σώμα (9.952.570) δίνει μια συμμετοχή 62,47 % και αντίστοιχη αποχή 37,53% την οποία και διατυμπανίζει το πολιτικό σύστημα ως ένδειξη απάθειας των Ελλήνων πολιτών. Λάθος και δείτε γιατί.

Αν αφαιρέσουμε τους Έλληνες ομογενείς, έχουμε, όπως είδαμε πραγματικό εκλογικό σώμα 7.971.916 πολιτών και από αυτούς ψήφισαν επίσημα 6.217.000 πολίτες. Με μια απλή μέθοδο των τριών έχουμε ένα ποσοστό συμμετοχής 78%!!!!! Αν τώρα αφαιρέσουμε από τους εγγεγραμμένους, αυτούς που έχουν πεθάνει και δεν έχουν διαγραφεί, τους υπερήλικες που δεν μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν, τους ασθενείς, καθώς και εκείνους που διέμεναν μακριά από τον τόπο που ψηφίζουν, τότε το ποσοστό πραγματικής συμμετοχής ανεβαίνει πολύ και ίσως ξεπερνά και το 90%. Ο Ελληνικός λαός επομένως, είναι και μαθηματικά ο δημοκρατικότερος λαός στον κόσμο. Όμως και αυτό το διεθνές συγκριτικό πλεονέκτημα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα το αποκρύπτει, προφανώς για να αποθαρρύνει τους πολίτες από την ενεργό ενασχόλησή τους με τα πολιτικά πράγματα.

Πέτρος Χασάπης