Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τσίπρας: Μας κυβερνάει μια ομάδα «πτωχευμένων τραπεζιτών»


«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία εν κρυπτώ εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, καταστρατήγησης στοιχειωδών κοινοβουλευτικών διαδικασιών και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας...

σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός για την Αγροτική Τράπεζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα το αν το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα είναι μοχλός ανάπτυξης, μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση ή θα είναι μια «μαύρη τρύπα», όπου ο δημόσιος πλούτος θα πηγαίνει βορά στις ανάγκες των τραπεζιτών και το κόστος θα πηγαίνει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που προδίδει ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, δεν είναι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων. Αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, είναι μια ομάδα πτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζές τους με ζεστό δημόσιο χρήμα και προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και στην εκποίηση κερδοφόρων συνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η Δωδώνη και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του, ότι «πολύ σύντομα αυτοί οι αγώνες θα είναι νικηφόροι».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει εξηγήσεις για την πώληση της ΑΤΕ, αλλά και σε άλλες επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αγροτική οικονομία μπορεί να γίνει ένας πυλώνας ανάπτυξης», τόνισε και πρόσθεσε πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας οφείλει να τα αξιοποιήσει σε μια προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης».

«Εκεί είναι η σκέψη μας, εκεί είναι το μέλημά μας, δεν είμαστε στη Βουλή μόνο για να ασκούμε αντιπολίτευση ούτε θα παίξουμε το ρόλο του εισαγγελέα. Αυτόν το ρόλο πολύ σύντομα θα κληθούν κάποιοι να τον αναλάβουν. Θα τον αναλάβουν αυτοί οι οποίοι θεσμικά έχουν αυτόν τον ρόλο. Πολύ σύντομα, πιστέψτε με», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι πολύ σύντομα θα ασχοληθούν με τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων οι θεσμοί που πρέπει να ασχοληθούν, δηλ. αυτοί της δικαιοσύνης. Ωστόσο «αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Δική μας δουλειά, όμως, θα είναι να μπορέσουμε μέσα από τα ερείπια να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική δυνατότητα της πατρίδας μας», σημείωσε.

«Ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οπαδοί της δραχμής. Θα μπορούσαν σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν Nόμπελ Oικονομίας», σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.

Πηγή