Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΣΠΑΝΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ... Η ΕΛ.ΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.


Η ελληνική αστυνομία σταμάτησε τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Top Channel» Μαρίν Μέμα (Marin Mema) στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου Σαγιάδας στη Θεσπρωτία με τη δικαιολογία ότι ήταν χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας, γράφoυν τα Αλβανικά ΜΜΕ...


Το γεγονός από τον ίδιο το δημοσιογράφο ο οποίος ενημερώθηκε απ' τις Ελληνικές Αρχές πως του αφαιρείτε εφ' όρου ζωής το δικαίωμα να ξανα διασχίσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διασχίσει τα αλβανο-ελληνικά σύνορα.

Το μέτρο ελήφθη εναντίον του δημοσιογράφου έπειτα από το ρεπορτάζ για τους Τσάμηδες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Μέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία» (Shqipëria Tjetër). Η εν λόγω εκπομπή είναι αφιερωμένη στο αλβανικό εθνικό ζήτημα, και μεταδίδει θέματα σχετικά με την κληρονομιά των Τσάμηδων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Μαργαρίτι (Margelliç) αλλά και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Τα αλβανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως την ίδια στάση τήρησαν οι ελληνικές αρχές πριν από λίγους μήνες και εναντίον των δικαστών που εξέδωσαν ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο Ομόνοιας Κορυτσάς, Ναούμ Ντίσιο.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παλιομαλακα αλβανε τσαμουρια λεγατε εσεις τα βαρβαρα μαζι με τα μογγολα την θεσπρωτια ,γιατι δεν μπορουσατε να πειτε την ελληνικη λεξει θυαμουρια που ηταν η ονομασια της περιοχης απο τον ποταμο θυαμη της θεσπρωτιας.
τσαμηδες υπαρχουν και ελληνες και ηταν οι κατοικοι της θεσπρωτιας και ΤΣΑΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΑΛΒΑΝΕ .

Ανώνυμος είπε...

Να και κατι καλο επιτελους,κωλοαλβαναρια ερχεται η ωρα σας