Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Διάλειμμα μέχρι τον επόμενο πόλεμο;


Αυτό που κάνει η παρούσα κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή ένωση με προεξάρχουσα την Γερμανία είναι να ροκανίζει το χρόνο ελπίζοντας να χειροτερεύσει η παγκόσμια κοινωνικοπολιτική κατάσταση και η διαφαινόμενη συνολική οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία να μην της χρεωθεί...


Σκοπεύει σύντομα σε νομιμοποίηση επιλογών της με εξωθεσμικές και αναγκαστικές διαδικασίες και σε αλλαγή θεσμών και συνθηκών.

Διαπιστώνει καθημερινά ότι τα μέτρα που έχει αποφασίσει ως λύσεις και προσπαθεί να επιβάλει άτυπα μέσω μνημονίων δύσκολα περνούν μέσω συναινετικών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Σε δυο χρόνια θα γίνουν ευρωεκλογές και πρέπει ως τότε να έχει παγιωθεί η προβληματική κατάσταση που ζούμε καθημερινά με σκοπό να οδηγηθούμε εξ ανάγκης (?) στη λήψη αποφάσεων που έχουν παρθεί στο παρασκήνιο ερήμην των λαών.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο απλά στη πρόβλεψη τους.

Τα εγχώρια κυβερνητικά φληναφήματα περί κυβερνήσεως μακράς πνοής 4 ετών και περί παραμονής με κάθε θυσία στη ζώνη του ευρώ δεν πείθουν ούτε τους λαούς, ούτε τις αγορές.

Σίγουρα τόσο ο κος Βενιζέλος, όσο και ο κος Κουβέλης διατρέχουν άμεσα κίνδυνο διάσπασης των σχηματισμών που προεδρεύουν.

Το παράδειγμα του ΛΑΟΣ πρέπει να τους στοιχειώνει ως αναμενόμενη μετεκλογική εξέλιξη.

Η νέα δημοκρατία με ένα προβληματικής υγείας αρχηγό και απόλυτα συγκεντρωτικό ως προς την λήψη αποφάσεων δεν πρόκειται από μόνη της να πάει μακριά.

Ο κος σαμαράς παίζει στα κανάλια από εικόνες αρχείου (προσέξατε τον κ. Ράπανο διπλα του?) Και φέρεται να αποφασίζει για όλα ο ίδιος...

Επειδή τυχαίνει να έχω περάσει αντίστοιχο αλλά μικρότερο πρόβλημα υγείας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο συντονισμός των ματιών και το διάβασμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο σε παρόμοια κατάσταση υγείας.

Διαβάζει άραγε ότι υπογράφει ή για αυτό το λόγο δεν υπογράφει τίποτα ουσιαστικό?

Ακούτε τίποτα για λειτουργία της βουλής και για κοινοβουλευτικό έργο?
Φταίει μόνο η καλοκαιρινή περίοδος?

Ας δούμε λίγο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Γερμανία και η ηγεσία της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως δυστυχώς εκφράζεται από τους αποτυχημένους τραπεζίτες και πολιτικούς της συμφοράς (Μπαρόζο, Ρομπόι, Γιούνκερ, Σόιμπλε, Όλι Ρεν κλπ), έχει ως σκοπό να μας αφήσει να διαχειρισθούμε την κρίση μόνοι μας.

Το ΔΝΤ ξέρει ότι επίκειται παγκόσμια οικονομική κρίση που θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μέσω Ιταλίας και Ισπανίας.

Δεν έχει όμως τα κεφάλαια και την εξουσιοδότηση να παρέμβει γιατί αναμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών το Νοέμβριο του 2012.

Εν όψει αυτών των εκλογών υπάρχει στον ορίζοντα το ενδεχόμενο έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων στη μέση ανατολή με πρόσχημα την Συρία και τις κινήσεις του Ιράν.
Ας μην ξεχνάμε ότι ιστορικά όποτε το σύστημα ήθελε να προβεί σε νομισματική χαλάρωση χρειαζόταν κάποιο πρόσχημα και κάποιο όχημα για να οδηγήσει τα επιπλέον λεφτά σε απευθείας χρηματοδότηση των κρατών και όχι μέσω των αναποτελεσματικών και υπερχρεωμένων τραπεζών.

Οποιαδήποτε πραγματική πίστωση προς την πραγματική οικονομία μέσω υπερχρεωμένων και ανίσχυρων τραπεζών θα οδηγούσε σε απορρόφηση ζημιών, ενώ το απαιτούμενο σήμερα είναι η αύξηση της ζήτησης και η μείωση της ανεργίας.

Οπότε το κρίσιμο ιστορικό στρατηγικό ερώτημα θα επανέλθει:
Βούτυρο ή όπλα?

Και αυτοί που θα το θέσουν θα είναι οι πρακτικοί αγγλοσάξονες καπιταλιστές , όπως πάντα...

Το πραγματικό διαχρονικό σχήμα των εξελίξεων συνοψίζεται σε :
Κρίση -> ευκαιρία-> υπερβολή -> κρίση...

Αντί results, results, results...


Για να παραφράσω τις παραινέσεις του κ. Μπαρόζο προς την ελληνική κυβέρνηση με αυτό που πραγματικά ήθελε να μας πει στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα για να μας στηρίξει (?):


    It is all clear and predictable depending on the standard way of thinking and acting under capitalism, stupid greeks!
    Sell, sell, sell yourselves (το hell)....
by Son Ofeon
ramnousia