Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ!!!


ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ,ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ...
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΑΜΜΕΝΟ.
Πέντε πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και πρώην υπουργούς, έχουν καλέσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην....
εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παν. Ρουμελιώτη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
Η κλήτευσή τους αποφασίστηκε μετά τα όσα είπε στην πολύωρη κατάθεσή του την περασμένη βδομάδα ο κ. Ρουμελιώτης, ενώ στη συνέχεια οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν θα αποστείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς διερευνούν τυχόν ποινικές ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων, για διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.
Π. Ρουμελιώτης
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει στους TIMES της Ν. Υόρκης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε εξαρχής ότι το οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «δεν βγαίνει», ενώ σε δημόσιες δηλώσεις του υποστήριξε πως ενήμερος για την πιθανή αποτυχία του προγράμματος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι δηλώσεις Ρουμελιώτη είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά τότε και ούτε όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε, την κυβέρνηση της χώρας του.
ΕΘΝΟΣ