Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Για την αποφασιστικότητα της Βρετανίας να παραδώσει τον Ασάνζ στις σουηδικές αρχές


Η Βρετανία μάχεται να συλλάβει τον Ασάνζ και να τον παραδώσει στην Σουηδία.
Όμως ειλικρινά δεν θυμόμαστε να είχε τέτοια σπουδή για απόδοση δικαιοσύνης όταν στις 2 Μαρτίου 2000 επέστρεψε τον Πινοσέτ στην Χιλή αντί να τον παραδώσει στην Ισπανία.
Η Ισπανία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του με κατηγορίες για μαζικές δολοφονίες και βασανιστήρια των πολιτικών του αντιπάλων.
Τελικά όμως η Αγγλία στις 2 Μαρτίου 2000 επέστρεψε τον Πινοσέτ στην Χιλή....


Τα θύματα της δικτατορίας του Πινοσέτ στη Χιλή είναι 9.800 περισσότερα από ό,τι πιστευόταν, με συνέπεια να ξεπερνούν συνολικά τα 40.000, σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή που φτιάχτηκε για αυτόν ειδικά τον λόγο στο Σαντιάγο. Οι αριθμοί αφορούν τους φυλακισθέντες και βασανισθέντες της 17χρονης χιλιανής χούντας (1973-1990), ενώ ο επίσημος αριθμός νεκρών και εξαφανισθέντων ανέρχεται σε 3.065.

Άρα η Βρετανία προστάτεψε ενα εγληματία,ενα απόβρασμα που με τις εντολές της CIA κατέστρεψε την χώρα του και οδήγησε στον θάνατο πάνω απο 40.000 Χιλιανούς. Κανονικά θα έπρεπε να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Τώρα η Βρετανία κόπτεται για απονομή δικαιοσύνης,επειδή τα wikileaks έχουν φανερώσει μερικές μόνο απο τις βρωμιές που κάνουν οι πρεσβείες τους στο παρασκήνιο,και μερικούς απο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο που αυτές έρχονται σε επαφή.

Αυτά για τους πιο νέους για να μαθαίνουν,και για τους πιο παλιούς για να θυμούνται.

Ιωάννης.Κ.Δ