Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σκοπιανοί του Καναδά έδωσαν στον Γκρούεφσκι βραβείο με σήμα… την “Ηνωμένη Μακεδονία”


Βραβείο με τo παραπάνω logo, το οποίο περιέχει 3 πυρσούς που συμβολίζουν την “Ηνωμένη Μακεδονία” (“Αιγαιακή”, “Πιρίν”, “του Βαρδάρη”) έδωσαν στον Γκρούεφσκι Σκοπιανοί της διασποράς του Καναδά από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση “United Macedonians.”...
Οι Σκοπιανοί της διασποράς “τίμησαν” τον Σκοπιανό πρωθυπουργό σε συγκέντρωση χαρίζοντας του κιόλας βιβλία για την… ιστορία της Μακεδονίας.
Σε μια γωνία της αίθουσας αναρτημένο στον τοίχο, εντοπίσαμε ένα “χρονολόγιο” της Ιστορίας της Μακεδονίας με πολλές φωτογραφίες και κείμενα που ξεκίναγε από την ίδρυση του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου και έφτανε ως τις ημέρες μας. Οι παρευρισκόμενοι παρέλασαν μπροστά από εκεί να “θαυμάσουν” την Ιστορία της Μακεδονίας την οποία φυσικά έχουν πλήρως οικειοποιηθεί.
Πίσω από το μουσικό συγκρότημα δέσποζε όπως πάντα, ένας τεράστιος Ήλιος της Βεργίνας σε ακόμα μια παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, ενώ ξεχωρίσαμε ανάμεσα σε άλλους, τις παρουσίες του Σκοπιανού Πρέσβη και του γνωστού Γεν. Πρόξενου των Σκοπίων στο Τορόντο.
Ο Γκρούεφσκι χθες έδωσε και συνέντευξη στο Καναδικό Business News Network (BNN) όπου περιέργως για τον ίδιο κατόρθωσε  να μην αναφέρει ούτε μια φορά την λέξη Ελλάδα.

Λογιος Ερμης