Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Θράκη: Δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η δειλία τες κουρταλεί...


Κυβέρνηση τροχονόμος που βάζει την Άγκυρα στην Θράκη και νομιμοποιεί την κίνηση των τούρκων πρακτόρων στην περιοχή

Αρχικά θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η τροχαία υπηρετεί το νόμο και προστατεύει τους πολίτες και ως εκ τούτου καμία σχέση δεν έχει με την σημερινή κυβέρνηση (αλλά και πλήθος άλλων προηγούμενων κυβερνήσεων), η οποία έχει καταστεί...
τροχονόμος της κακιάς ώρας, προσπαθώντας να επιβάλλει καταστάσεις οι οποίες εκθέτουν τους πολίτες σε κινδύνους, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη απολαμβάνουν ιδιαίτερης προστασίας.

Η Θράκη έχει εγκαταλειφθεί από την Ελλάδα. Μία ματιά στα έργα υποδομής που ΔΕΝ έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες αρκεί για να αποδείξει την τραγική αυτή αλήθεια (η κατασκευή της Εγνατίας έγινε υποχρεωτικά και η κύρια πηγή χρηματοδότησής της ήταν η Ε.Ε., ενώ σήμερα η κυβέρνηση επιβάλει και διόδια επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής). Όμως, θα ήταν ευχής έργο (τραγική ειρωνεία και αποδίδεις ως «ευχή» την οικονομική εγκατάλειψη) η επιτηδευμένη ανικανότητα και ανυπαρξία των κυβερνώντων να σταματούσε στην οικονομική ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους επί της Θράκης. Δυστυχώς, οι κομπορημονούντες «Θρακολόγοι» των Αθηνών, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα έχουν δημιουργήσει πλείστα όσα επιπρόσθετα προβλήματα με την εγκληματική εις βάρος της Θράκης συμπεριφορά τους.

Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Θράκη εστιάζεται στην δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, του οποίου οι υπάλληλοι, αλλά και ο ίδιος ο εκάστοτε τούρκος πρόξενος, «οργώνουν» τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, με την άδεια του κράτους των Αθηνών.

Και στο σημείο αυτό εισάγεται το ερώτημα: Δικαιούται ο τούρκος πρόξενος να περιφέρεται στην Θράκη;
Εξ όσων πολύ καλά γνωρίζουμε, ο τούρκος πρόξενος μπορεί να μετακινείται επάνω σε εθνικές οδούς (και στην Εγνατία), συνοδευόμενος από άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) της Ελλάδας, οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη γι αυτές τις μετακινήσεις. Καμία μετακίνηση του τούρκου προξένου πέραν των εθνικών οδών δεν επιτρέπεται (επειδή υπάρχει πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος λόγω κακού οδοστρώματος, λόγω κίνησης γεωργικών οχημάτων κ.α.). Και όμως, ο (εκάστοτε) τούρκος πρόξενος συνεχίζει να μετακινείται απολύτως νόμιμα κατά μήκος και πλάτος των δύο νομών (Ξάνθης και Ροδόπης), αφού οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν φροντίσει να αποχαρακτηρίσουν τις παλαιές εθνικές οδούς, δίνοντας έτσι λαβή νομιμότητας στις μετακινήσεις του τούρκου προξένου.

Συγκεκριμένα:

Δεν έχει καταργηθεί η πρώην εθνική οδός Κομοτηνής – Αλεξανδρουπόλεως, η οποία τέμνει την περιοχή νοτιο-ανατολικά της Κομοτηνής, στην οποία βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός χωριών με –σχεδόν- αποκλειστικά μουσουλμανικό πληθυσμό. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελούσε και συνεχίζει «πυρήνα» των κινήσεων τουρκοπρακτόρων. Επειδή, όμως, το Ελληνικό κράτος ΔΕΝ έχει αποχαρακτηρίσει τον δρόμο που την διαπερνά (πρώην εθνική οδός), οι μετακινήσεις του τούρκου προξένου είναι απολύτως νόμιμες!

Δεν έχει καταργηθεί η πρώην εθνική οδός Κομοτηνής – Ξάνθης (μέσω Ιάσμου), κατά μήκος της οποίας βρίσκεται μία σειρά χωριών που επίσης κατοικούνται σχεδόν αποκλειστικά από μουσουλμάνους. Μάλιστα, η δυνατότητα μετακίνησης του τούρκου προξένου στην συγκεκριμένη περιοχή, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της τουρκοφροσύνης (με την μέθοδο άσκησης πολιτικής και υποσχέσεων ή με την μέθοδο «οικονομικής βοήθειας» προς τους κατοίκους), με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Ιάσμου να έχει μουσουλμάνο Δήμαρχο (ελέω «Καλλικράτη»), ενώ παρατηρείται το φαινόμενο του εκτουρκισμού συνειδήσεων των κατοίκων, οι οποίοι είναι Πομακικής καταγωγής!

Έχει δημιουργηθεί νέα εθνική οδός (με το προσωπείο του κάθετου άξονα σύνδεσης με την Βουλγαρία) μεταξύ Ξάνθης και Βουλγαρίας. Η συγκεκριμένη «εθνική οδός» αποτελεί διπλό έγκλημα, αφού δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει την σύνδεση με την Βουλγαρία, αλλά αυτό είναι απολύτως επικίνδυνο αφού το πλάτος της οδού σε πολλά σημεία και για πολλά χιλιόμετρα δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα, ενώ καταλήγει σε ένα Ελληνικό συνοριακό φυλάκιο, το οποίο βρίσκεται εντός της Βουλγαρίας, δεν διαθέτει τηλέφωνο και ηλεκτρικό ρεύμα και στον Έλληνα αστυνομικό απαγορεύεται να οπλοφορεί!


Από τα παραπάνω, διαπιστώνουμε ένα «γραφειοκρατικό» (αλλά στην ουσία πολιτικό) έγκλημα των ελληνόγλωσσων κυβερνώντων των Αθηνών το οποίο αφορά την διάνοιξη οδών και τη νομιμοποίηση των μετακινήσεων του εκάστοτε τούρκου προξένου, σε μία περιοχή που κατοικείται από Έλληνες Πομάκους μουσουλμάνους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε θύματα της τουρκικής προπαγάνδας και της επεκτατικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Οι συχνότατες επισκέψεις τουρκικών συλλόγων, οι πιέσεις των ιμάμηδων (προεξάρχοντος του ψευτομουφτή Αμέτ Μετέ), ο καταιγισμός επισκέψεων τούρκων υπουργών, πολιτικών και πολιτευτών, έχουν δημιουργήσει μείζονα και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα στους κατοίκους, οι οποίοι διαπιστώνουν καθημερινά πως το Ελληνικό κράτος τους εγκαταλείπει (όπως κάνει και με τους χριστιανούς κατοίκους της Θράκης) στην «αγκαλιά» της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας». Με απλά λόγια, οι Ελληνικές αρχές, έφτιαξαν μία εθνική οδό, για να εξυπηρετήσουν την ευκολία αλλά και τη νομιμότητα των μετακινήσεων του τούρκου προξένου!!!

Παράλληλα με τον τούρκο πρόξενο και τις μετακινήσεις του, έχει διαπιστωθεί πως ιδιαίτερες δραστηριότητες, οι οποίες φυσικά καλύπτονται νομότυπα, έχουν αναπτύξει οι τούρκοι υπάλληλοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (πράκτορες της ΜΙΤ), οι οποίοι σχημάτισαν ομάδα ποδοσφαίρου και μετακινούνται συχνότατα σε χωριά (αποκλειστικά μουσουλμανικά), όπου δημιουργούν επαφές με την πρόφαση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Βέβαια, δεν λαμβάνουν μέρος σε κανένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί την Αθήνα, που συνεχώς απομακρύνεται από την Θράκη, εγκαταλείποντάς την ουσιαστικά, σε «νέες καταστάσεις».

Όμως, τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε πως τελικά ισχύει η παροιμία «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σε ανέβει στο κρεβάτι», αφού πλήθος πολιτικών, πολιτευτών, αρχηγών οργανώσεων, υπουργών (έως και του ίδιου του πρωθυπουργού) της Τουρκίας, επισκέπτονται την Θράκη και δη τους μουσουλμάνους της Θράκης, απευθυνόμενοι προς αυτούς ως «τούρκους πολίτες», ενώ δεν διστάζουν να εκτοξεύουν και απειλές του τύπου «η μητέρα πατρίδα είναι μαζί σας και όποιος σας πειράξει θα αντιμετωπίσει την Τουρκία».
Προφανέστατα οι τούρκοι επισκέπτες, γνωρίζουν την συνθήκη της Λοζάνης, γνωρίζουν πως την συνυπέγραψε η Τουρκία και γνωρίζουν πως μέσα σε αυτήν αναγράφεται ευθαρσώς πως στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα. Και όμως, ενώ γνωρίζουν εμμένουν στο να παραβιάζουν κατ’ επανάληψη την συνθήκη αυτή, χωρίς να συμβεί τίποτε απολύτως από την πλευρά της Ελλάδας, χωρίς να τους γίνεται ούτε μία (έστω και τυπική) παρατήρηση.
Είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση των Αθηνών δεν τολμά να τους αντιμετωπίσει, αφού το σύνδρομο φοβικότητας αλλά και το πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας (που διακατέχει περιέργως μόνο τους Έλληνες πολιτικούς και όχι τους Τούρκους), δεν «επιτρέπει» καμία περίπτωση διπλωματικής –έστω- παρατήρησης. Σε παρόμοια περίπτωση προ ημερών, το Ιράκ (το οποίο σήμερα έχει υποτυπώδη κυβέρνηση) απαγόρευσε στον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας να περάσει τα σύνορα, ενώ έχει διαμηνύσει πως θα συλλάβει τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εάν περάσει τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ!

Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει πραγματική βούληση της σημερινής κυβέρνησης για αποκατάσταση του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας της Θράκης, μετά από την χρόνια εγκατάλειψη και την άκρως επικίνδυνη μεταχείρισή της από άθλιους (είναι επιεικής χαρακτηρισμός) πολιτικούς «ταγούς», οι οποίοι φαίνεται πως έχουν συνάψει κρυφές συμφωνίες με την Τουρκία (άραγε γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε Έλληνα πρακτικογράφο στις συναντήσεις του και ιδιαίτερα σε αυτές με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;), μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Θράκη. Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αποδείξει έμπρακτα για την Θράκη και τους κατοίκους της, δίνοντας σαφείς και αιχμηρότατες απαντήσεις τόσο στους τούρκους πολιτικούς, όσο και στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής και τους λακέδες του (ανθυποπρακτορίσκους), οι οποίοι εργάζονται προς την κατεύθυνση δημιουργίας προβλημάτων στο εσωτερικό της Ελλάδας και επίσης προς την κατεύθυνση πιθανής δημιουργίας κινδύνων της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Η Θράκη χόρτασε από λόγια σε βάθος δεκαετιών. Η Θράκη σήμερα απαιτεί έργα που θα είναι προς το κοινό όφελος χριστιανών και μουσουλμάνων και της εν γένει ανάπτυξης της περιοχής. Η Θράκη έχει βιώσει την κυβερνητική εγκατάλειψη και οι κάτοικοί της δεν προσφέρουν πλέον κανένα χρονικό περιθώριο σε εκείνους τους πολιτικούς που την επισκέπτονται είτε για λόγους ψηφοθηρικούς, είτε για λόγους… τουριστικούς!
Η πρώτη σας έμπρακτη κίνηση ενδιαφέροντος για την Θράκη, κύριοι πολιτικοί (εκτός και αν προτιμάτε να είστε πωλητικοί) θα είναι ο αποχαρακτηρισμός των συγκεκριμένων "εθνικών οδών", έτσι ώστε να κάμψετε - σταματήσετε τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις του τούρκου προξένου της Κομοτηνής στην Θράκη. Αγαπάτε την Θράκη και την Ελλάδα; Αποδείξτε το τώρα! Αύριο ίσως να είναι πάρα πολύ αργά...


ΥΓ: Αυτά άραγε δεν τα γνωρίζουν, δεν τα βλέπουν, δεν τα έχουν ακούσει και δεν τα έχουν μάθει οι δύο ευαίσθητοι Δήμαρχοι (Τσολακίδης – Αβδήρων και Χατζηευαγγέλου – Τοπείρου) του ν. Ξάνθης, οι οποίοι είτε συναγελάζονται με τουρκοπράκτορες είτε υπερασπίζονται τα «δίκαια» των μουσουλμάνων της περιοχής; Προφανώς, η πληροφόρησή τους είναι επιλεκτική, ειδάλλως, δεν θέλουμε να διαννοηθούμε πως ο πολιτικός τους προσανατολισμός είναι κατά της Ελληνικότητας της ακριτικής (και άκρως ευαίσθητης εθνικά) αυτής γωνιάς της Ελλάδας.
πηγη