Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Χατζημαρκάκης: Συγχαρητήρια στον Σαμαρά – Αλλάζει το κλίμα στη Γερμανία

 Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης, στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 7 μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία όσον αφορά τη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας...

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των φιλελευθέρων, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Α. Σαμαρά διότι σύμφωνα με τον ίδιο “Το σχέδιο πέτυχε, η συνάντηση με την καγκελάριο εξελίχθηκε άψογα και επικοινωνιακά”. Ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει μυνήματα θετικά που σταδιακά αλλάζουν την κοινή γνώμη της Γερμανία σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως δόθηκε η δυνατότητα στην κ. Μέρκελ να καταλάβει πως κάποιοι πολιτικοί του συνασπισμού της το παρακάνανε με τις δηλώσεις τους κατά της Ελλάδας. Τόνισε δε, πως όλες αυτές οι δηλώσεις ήταν ουσιαστικά λαϊκισμός και οι πολιτικοί ποντάρανε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώη για να κερδίσουν ψήφους για τις επόμενες  εκλογές.
Ο κ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε πως Μέρκελ και Ολάντ μετά τη συνάντησή τους βρήκαν μία κοινή γλώσσα η οποία είναι “Σταματάμε τις πιέσεις προς την Ελλάδα και περιμένουμε την έκθεση της τροικας”. Πολύ σημαντικό είναι σύμφωνα με τον ίδιο το στίγμα αισιοδοξίας που διαφαίνεται πλέον.
Τέλος, ο Γερμανός ευρωβουλευτής που είναι πάνω απ’ όλα Έλληνας, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που περνάει την τρίτη ύφεση στην παγκόσμια ιστορία και τόνισε μία έρευνα της Κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας συμφωνα με την οποία η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εξοικονόμηση από τη λιτότητα αφού τα τελευταία 5 χρόνια έχει εξοικονομήσει το 20% του ΑΕΠ.
Newsit.gr

Το δικό μας άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα είναι ΕΔΩ

Διαλέγετε και παίρνετε