Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ∆Ρ. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ


Γίνεται να παραιτηθείς από το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο για να πας σε άλλη ∆ΕΚΟ, να πάρεις αποζηµίωση 200.000 ευρώ αν και µόνος σου παραιτήθηκες και να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ στην κρατική τράπεζα, σε άλλη αµειβόµενη θέση; Αµα είσαι πολυτάλαντος, µάλλον γίνεται.
Η Κρουαζέτ δεν είναι οποιαδήποτε περαντζάδα. Στο πλακόστρωτο της παραλιακής λεωφόρου των Κανών, δίπλα στα κύµατα της Κυανής...
Ακτής, έχουν περπατήσει τα µεγαλύτερα αστέρια του διεθνούς κινηµατογράφου, οι top celebrities, οι µεγαλύτεροι Κροίσοι.
Αλλά ούτε και το Carlton είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο. Είναι το ξενοδοχείο-έµβληµα των Κανών, στα κρεβάτια του οποίου έχουν κοιµηθεί οι µεγαλύτερες προσωπικότητες της υφηλίου. Από διασηµότητες, µέχρι τους αρχηγούς των υπερδυνάµεων του πλανήτη, αλλά και πάµπλουτοι εµίρηδες. Γι’ αυτό και υπάρχουν δωµάτια που κοστίζουν ακόµη και 1.000 ευρώ τη βραδιά.
Θα περίµενε κανείς ότι κάποιος που –µόλις τον περασµένο Μάρτιο- έχει ζήσει όλο το κλίµα των Κανών θα είναι ένας ευτυχισµένος άνθρωπος. Οµως, ο ∆ρ. Ανδρέας Ταπραντζής δεν δίνει την εικόνα ευτυχισµένου ανθρώπου τον τελευταίο καιρό. Το αντίθετο. Είναι πολύ νευρικός, όπως λένε οι άνθρωποι που έχουν την… τύχη να τον ζουν κάθε µέρα από κοντά. Οχι επειδή τώρα του ήρθε η «λυπητερή» από τις Κάνες και τον σύγχυσαν τα έξοδα, όπως ίσως θα υποθέσατε. Ούτως ή άλλως, µε λεφτά του Ελληνα φορολογούµενου πήγε και έµεινε στη διεθνή πρωτεύουσα του glamour η αποστολή του Ταµείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του ∆ηµοσίου (του διαβόητου ΤΑΙΠΕ∆, στο οποίο ο ∆ρ. Ταπραντζής είναι εντεταλµένος σύµβουλος), για να µετάσχει στη MIPIM, τη µεγαλύτερη διεθνή έκθεση real estate (6-9/3/12). Τα στελέχη του Ταµείου, που βρέθηκαν στις Κάνες για να πουλήσουν… Ελλάδα, προκάλεσαν –µάλιστα- πολλά και ειρωνικά δηµοσιεύµατα, όταν έγινε γνωστό ότι ορισµένα από τα µέλη της αποστολής είχαν την απαίτηση να µείνουν στο πανάκριβο και υπερπολυτελές Carlton.
Οχι ότι ο ∆ρ. Ταπραντζής δε θα είχε λεφτά να πληρώσει το Carlton από την τσέπη του αν το επέλεγε. ∆ιακόσια χιλιάρικα πήρε µόνο από το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο (Τ.Τ.)! Οπως κατήγγειλε µε ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.∆. Σάββας Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της κρατικής τράπεζας, Κλέων Παπαδόπουλος, ενέκρινε το απίστευτο αυτό ποσό ως αποζηµίωση για τον ∆ρ. Ταπραντζή, αν και οικειοθελώς ο τελευταίος αποχώρησε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Τ.Τ., για να τοποθετηθεί στη θέση του εντεταλµένου συµβούλου του ΤΑΙΠΕ∆. Τώρα, αν εσείς είχατε την εντύπωση ότι αποζηµίωση παίρνεις µόνο όταν απολύεσαι (κι αυτή… αν, στη µετά-µνηµόνιο Ελλάδα), µάλλον κάνατε λάθος. Φαίνεται πως σε µια κρατική τράπεζα όπως το Τ.Τ. ισχύουν άλλα… ήθη και έθιµα, διαφορετικά από αυτά που «απολαµβάνουν» οι κοινοί θνητοί. Σύµφωνα µε την καταγγελία Αναστασιάδη, ο ∆ρ. Ταπραντζής ΚΑΙ παραιτήθηκε ΚΑΙ πήρε αποζηµίωση 200.000 ευρώ ΚΑΙ παρέµεινε στο Τ.Τ.! Καλά διαβάσατε. Το γράφει επί λέξει ο ερωτών βουλευτής: «ο κ. Ταπραντζής παραµένει αµειβόµενο µέλος του ∆.Σ. του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου». Θέλετε κι άλλο; Στην ίδια ερώτηση, αναφέρεται ότι «παράλληλα δε είναι και σύµβουλος διεθνών σχέσεων στα ΕΛΤΑ (τριπλοθεσίτης)».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26 Αυγούστου
ΠΡΕΖΑ TV