Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γιατί πρέπει να είσαι προετοιμασμένος!!!


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΡΘΡΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ..

Έχοντας γράψει διάφορα άρθρα για τον τρόπο προετοιμασίας και αποθήκευσης σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα (που θα πάνε) παρατήρησα την αντίδραση διάφορων σχολιαστών και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ανάγκη προετοιμασίας και αποθήκευσης μπορεί να συμβεί μόνο σε....
περίπτωση καταστροφής του πολιτισμού!!
Και αυτή η άποψη είναι απόλυτα επικίνδυνη , αυτή η άποψη μπορεί να φέρει την ζωή σας και τις οικογένειες σας σε θανάσιμο κίνδυνο! Για αυτό θα σας αναλύσω ένα υποθετικό σενάριο μη καταστροφής πολιτισμού που μπορεί να συμβεί άμεσα στην Ελλάδα .


Ας θεωρήσουμε ότι σύντομα μας ανακοινώνετε μια στάση πληρωμών ,όχι σταδιακή άλλα απόλυτη ,δηλαδή μια κανονική πτώχευση και έξοδος από την ευρωζωνη! Το πέρασμα στην δραχμή δεν θα μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα (αν βέβαια δεν είναι όλο στημένο και έχουν ήδη τυπώσει δραχμές), όπως και η διαδικασία επανεκκινήσεις του όλου οικοδομήματος που λέγεται σύστημα !
Ακόμα ας πούμε ότι λόγω εξόδου από το Ευρώ δεν έχουμε δώσει τα πάντα στα λαμογια και έτσι υπερασπίζουμε όσο μπορούμε τα δικαιώματα μας στο θέμα πετρελαίων κοκ...
Ας θεωρήσουμε οτι η Τουρκία αμετι μου χαμετι θέλει να μπει και να χαρτογραφήσει - ερευνήσει για πετρέλαια στην δική μας μεριά ...


Πράγμα που κανονικά είναι αιτία πολέμου...αυτά λοιπόν που προανέφερα ελπίζω να μην τα βλέπεις ως μακρινά η απίθανα..άλλα ταυτόχρονα να καταλαβαίνεις και πόσο φόβο η πανικό θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον πολίτη!
Τι γίνεται λοιπόν αν ο πολίτης φοβηθεί πραγματικά ..το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάει σε σούπερ μάρκετ να τροφοδοτηθεί με τα αναγκαία...αν υπάρχει και η εικόνα πολέμου στο σενάριο σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πάρει όσο πιο πολλά μπορεί ...


Τώρα αρχίζουν αυτά που δεν γνωρίζεις και η ξεκαθαριση στο πόσο πραγματικά εύθραυστη είναι οι κοινωνία μας...όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα παγκόσμια.
Όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου δουλεύουν με το σύστημα first go first order (η κάπως έτσι) που απλά σημαίνει : ότι φεύγει από το ράφι γίνεται αμέσως παραγγελία!!
Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι για κάποιο λόγο πανικού οι πολίτες ξεκινήσουν μαζική αγορά (και θυμηθείτε σας αναφέρω μόνο σενάρια πολύ κοντινά και όχι ποιο χοντρά όπως είναι πχ ξαφνική εχθρική επίθεση, καταστροφή απο κλιματικούς λόγους,πανδημία κοκ)
Αυτό σημαίνει οτι τα σούπερ μάρκετ μέσα σε ελάχιστο διάστημα (λιγότερο απο την πρώτη μέρα ) θα χρειαστούν ανατροφοδότηση ..που σημαίνει ,φορτηγό ,διανομή!!
Πάμε λοιπόν στην πρώτη μέρα πανικού που τα ράφια αρχίζουν να αδειάζουν...γίνεται η πρώτη παραγγελία και ξεκινάνε τα φορτηγά...η ερώτηση είναι πόσο πετρέλαιο έχουν τα φορτηγά στο ρεζερβουάρ τους!!


Γιατί στην περίπτωση δραχμής και στάσης πληρωμών θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση ώστε να έχουμε νόμισμα ...ποιος από τους ιδιοκτήτες βενζινάδικου θα δεχθεί να δώσει πετρέλαιο σε μεταφορική εταιρία χωρίς αντάλλαγμα?? Και ιδίως σε μια χρονική περίοδο τόσο ρευστή ..ποιος θα πάρει το ρίσκο να γεμίσει μια εταιρία πχ με 100 φορτηγά με 120.000 ευρώ πετρέλαιο ( αν γνωρίζατε την αγορά με τα κανόνια από μεταφορικές και βενζιναδες θα καταλαβαίνατε τι σας λέω) και στο δεύτερο σενάριο απειλή πολέμου η κανονικού θερμού επεισοδίου τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα εφ όσων ως γνωστό πολύ θα προσπαθήσουν το πετρέλαιο τους να το πουλήσουν χρυσάφι!


Άρα έχουμε την πρώτη μέρα πανικού άδεια ράφια ..αν υπάρχει πετρέλαιο μέσα στα ρεζερβουάρ τότε γίνεται η πρώτη τροφοδοσία...πάμε λοιπόν στην δεύτερη μέρα !


Αν το γεγονός γίνει ξαφνικά θα έχουν πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ μόνο όσοι έχουν χρήματα και μάλιστα μόνο όσοι έχουν χρήματα έξω από τις τράπεζες δηλαδή στο σπίτι ..όλοι οι άλλοι θα είναι στο κυνήγι της ανάγκης ανταλλάξιμου μέσου...μην ξεχνάτε μιλάω για πανικό!!


Άρα φανταστείτε ότι είσαστε στην εργασίας σας και συμβαίνει ένα από τα δυο απλά σενάρια και σας καλεί η γυναικά σας και σας λέει τι να κάνω? δεν έχω λεφτά να πάω να ψωνίσω φαγητό για το παιδί!! Εσείς θα είσαστε σε θέση να συνεχίσετε την εργασία σας η τουλάχιστον θα υπολειτουργείτε?...και αναρωτηθείτε τώρα..η μάλλον κοίταξε τώρα ..τι τρόφιμα έχεις αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου?


Δεύτερη μέρα λοιπόν κάποιοι έχουν αγοράσει τρόφιμα ,κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόφιμα και χρήματα...ας θεωρήσουμε ότι ήρθε και η επόμενη τροφοδοσία (αν υπήρχαν στις αποθήκες για άμεση παράδοση ,αν είπαμε έχουν πετρέλαιο κοκ) γίνεται πάλι χαμός και τα ράφια σίγουρα ξανα αδειάζουν...πόσο αντέχει ένα ρεζερβουάρ και πόσο μακριά χιλιομετρικά είναι η αποθήκη?!


Τρίτη μέρα πανικού και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών συνεχίζει να μην έχει αποθήκευσή τρόφιμα..την ίδια όμως στιγμή η τροφοδοσία - διανομή αρχίζει την υπολειτουργία..δηλαδή δεν μπορεί να παραδώσει λόγω μη καύσιμου! Εκείνη την στιγμή ακριβώς περνάμε στην δεύτερη κατάσταση τις κρίσης ....την αρχή της κατάρρευσης.
Αν το σούπερ μάρκετ δεν σου δίνει τρόφιμα αρχίζεις και πιστεύεις ότι το κάνει για κερδοσκοπία ..και επειδή το παιδί πεινάει τρεις μέρες δεν μπορείς να είσαι και τόσο έτοιμος να καταλάβεις νέα πληροφορία ..βουτάς λοιπόν ένα λοσταρι και κατεβαζεις μια τζαμαρία...και βεβαία σε ακολουθούν και οι υπόλοιποι !!


Ξεκινάει λοιπόν το πρώτο πλιάτσικο ...και κάποιοι μαζεύουν τα απομεινάρια από αποθήκες κοκ...το πλιάτσικο γίνεται γνωστό...και ένας δεητζης που είναι εγκλωβισμένος στην βάρδια του ..το μαθαίνει...ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τρόφιμα..τι κάνει? παραμένει στην βάρδια η βγαίνει να προλάβει για να βρει και αυτός φαγητό για το παιδί του? Και αρχίζουν οι καυτές ερωτήσεις της κρίσης...με πόσα άτομα προσωπικό μπορεί η ΔΕΗ να λειτουργεί επαρκώς χωρίς να δημιουργηθεί γενικό μπλακ αουτ? ..Πόσο μεγάλη διάρκεια προστασίας και επαναφοράς έχει το σύστημα της δεη ώστε σε περίπτωση μπλακ αουτ να μπορεί να συντηρήσει κάποιες αναγκαστικές μονάδες ανάγκης πχ νοσοκομεία...από ότι γνωρίζω η γεννήτριες υποστήριξης της ΔΕΗ (αν κάνω λάθος θα ήθελα κάποιος να μας ενημέρωση) μπορούν να κρατήσουν σε ένα γενικό μπλακ αουτ από 48 έως 72 ώρες..αν δεν μπορέσουν μέχρι τότε να ξαναφέρουν το σύστημα στα ίσα του ..τότε θα πάρει μήνες να ξανά έρθει στα ίσα του!!


Τετάρτη μέρα πανικού..βρισκόμαστε σε μερικό μπλακ αουτ με αρκετούς ανθρώπους στο δρόμο πολύ πολύ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ και ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ!! Όσο διαρκεί το μπλακ αουτ τόσο δυσκολεύει και η κατάσταση στα υδραυλικά μας (αποχέτευση,πόσιμο νερό κοκ) όσο οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι τόσο υπάρχουν νέα θύματα (νεκροί) ..και αν οι προετοιμασίες μας για κρίσης είναι καλές σαν σχεδιασμό (το κράτος δηλαδή) μπορεί και να μην έχουμε νεκρούς απο νοσοκομεία κοκ..αν δεν έχουμε καλό σχεδιασμό η κατάσταση γίνεται ακόμα σοβαρότερη σε θέμα υγείας!!


Πέμπτη μέρα πανικού και ήδη το αποχετευτικό υπολειτουργεί.. οι νεκροί ειναι ακόμα στον δρόμο ... η πεινά πλέον οδηγεί την μάζα... αν είναι χειμώνας και κάνει κρύο προφανώς δεν έχουμε πως να ζεσταθούμε...ήδη αυξάνουν οι νεκροί λόγω πλέον συνθηκών και όχι μόνο βίας (μιλάμε για ευπαθείς ομάδες) ..πράγμα που κάνει την βια μεγαλύτερη !!!




Δεν θα συνεχίσω άλλο γιατί ειλικρινά με στεναχωρεί πολύ...άλλα σκεφθείτε οτι σας λέω και βάλτε την φαντασίας σας να δει πραγματικά τι σημαίνει ΠΑΝΙΚΟΣ της μάζας ...και πόσο ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ είναι στην πραγματικότητα οι κοινωνία μας...θα δείτε το ότι σας ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ προετοιμαστείτε δεν είναι γιατί είμαστε καταστροφολόγοι η μας ερεθίζει η ιδεα του χάους..είναι γιατί πραγματικά το σενάριο αυτό είναι πλέον πολύ κοντά!!


Υ.Γ Στο παραπάνω σας ανάφερα σενάριο πολύ απλό σκεφθείτε μονοι σας τι θα γινόταν σε ένα πιο έντονο πανικό..δεν ανάφερα καν την μη ύπαρξη επικοινωνίας..ίντερνετ,τηλέφωνο,κινητά..τα αεροπλάνα,τα εκατομμύρια κατοίκων που θα προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις (αν έχουν βενζίνα,αν λειτουργούν οι αντλίες,αν μπορέσουν να αντέξουν τα δεκάδες χιλιόμετρα ουρές μέσα από ένα άλλο πλήθος που θα καταστρέφει και θα βιαιοπραγεί)Ακόμα σκεφθείτε πόσα πράγματα εξαρτήματα στο σπίτι σας δουλεύουν με μπαταρία?? Απλό παράδειγμα ξυρίζεσαι με μηχανή ξυρίσματος η με ηλεκτρική μηχανή ξυρίσματος..γιατί ξυραφάκια και μπαταρίες δεν θα βρίσκεις!! Με ποσά απλά πράγματα του σήμερα πιστεύεις οτι αν τα χάσεις η ζωή σου μπορεί να πάρει μια κατηφόρα χωρίς γυρισμό??.....πραγματικά δεν θέλω να συνεχίσω!!


STRANGER ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
ΠΗΓΗ:http://www.katohika.gr/2011/09/blog-post_5652.html

19 σχόλια:

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Όλα αυτά θα συμβούν αν βγούμε απ΄το ευρώ ;
Όλα αυτά θα συμβούν τελικά αν δεν δεχθούμε τα μνημόνια ;

Ειλικρινά δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο στις σελίδες σας και λυπάμαι πολύ ...

Ενώ πράγματι όλοι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο μιας κατάρρευσης της οικονομίας , ή οποία μπορεί να συμβεί για 1002 λόγους όπως λόγου χάρη μιας πανδημίας ή μιας φυσικής οικολογικής καταστροφής ή μιας τρομοκρατικής επίθεσης ή .... , εσείς προπαγανδίζετε υπέρ των κυβερνητικών θέσεων ;

Ναι μεν το άρθρο δεν είναι δικό σας αλλά απ΄την στιγμή που το αναρτήσατε το δέχεστε καθ΄ολοκληρίαν .
Που είναι λοιπόν η συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που όλα αυτά συμβούν ;
Ξέρετε πολλούς σήμερα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές , εξοπλισμένο με τροφές και φάρμακα , όπλα κλπ , καταφύγιο , ικανό να τους συντηρήσει για μερικούς μήνες ή και περισσότερο χρόνο ; Ξέρετε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για κάτι τέτοιο; Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ! Ποιοι μπορούν να τα διαθέσουν ; Ελάχιστοι !

Τι είδους παιχνίδι παίζετε ρε παιδιά ;

Σταματήστε επιτέλους να τρομοκρατείτε τον κόσμο και βοηθήστε τον να οργανωθεί και να ετοιμαστεί για τέτοιου είδους περιπτώσεις , ώστε να τις αντιμετωπίσει με τις λιγότερες πιθανές αρνητικές συνέπειες .

Την καλημέρα μου σ΄όλους .

Βασίλης είπε...

-Η λίστα προμηθειών που ακολουθεί επαρκεί για τρεις μήνες σίτισης τριμελούς οικογένειας:
2x Ιωδιούχο Αλάτι 1 κιλό(0,19€) => 0,38€
3x Μαγιά(0,79€) => 2,37€
10x Φακές (ψιλές) 1κιλό(1,39€) => 13,90€
10x Ζάχαρη (ψιλή) 1κιλό(0,73€) => 7,30€
12x Χυμός τομάτας 425ml(0,38€) => 4,56€
14x Κονσέρβες χοιρινού 300gr(1,79€) =>25,06€
14x Κονσέρβες γαλοπούλας 300gr(1,79€) =>25,06€
10x Φασόλια (μέτρια) 1κιλό(1,49€) =>14,90€
100x Συμπυκνωμένο γάλα 410gr(0,62€) =>62,00€
60x Σπαγγέτι 1κιλό(0,69€) => 41,40€
38x Αλεύρι τύπου Π 1κιλό(0,49€) => 18,62€
20x Ρύζι PARBOILE 1κιλό(1,19€) => 23,80€
Σύνολο: 239,35€

Επίσης καλό θα ήταν να έχετε τα εξής είτε για την τόνωση του ηθικού σας είτε για προμήθειες σε «καταδρομές»:
καφέ,
τσάι,
και διάφορες κονσέρβες.

2) Φάρμακα
Παυσίπονα( Depon, ασπιρίνη, ponstan)
Αντιβιώσεις,
Οινόπνευμα,
Σουλφαμιδόσκονη,
Betadine,
Hexalen (απαραίτητο για μολύνσεις στο φάρυγγα κ.α),
Immodium (κατά της διάρροιας, πολύ σημαντικό σε πολλά σενάρια),
Γάζες,
Επίδεσμοι,
Γαντζάκια επιδέσμων
σπρέι αερολιν για βήχα ή σιρόπι βήχα.

3) Είδη υγιεινής:
φίλτρα νερού 150€
χαρτιά υγείας 100€

4)Εργαλεία:
πριόνι,
τσεκούρι,
αγκίστρια για ψάρεμα,
δίχτυ για ψάρεμα,
δολώματα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ***Μακεδών*** το άρθρο είναι πολύ σωστά τοποθετημένο και μάλιστα "λίγα λέει".
Αν δε προσθέσεις τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και τα συνδυάσεις με τον κρυφό οπλισμό που διαθέτουν,
καθώς και την ολοένα αυξανόμενη ανικανότητα του προδομένου διεφθαρμένου και ξεπουλημένου κρατικού μηχανισμού η κατάσταση θα είναι περισσότερο απο εφιαλτική.

Ο Θεός να μας φυλάει φίλε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΑ,ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ...ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ,Η ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΡΙΚΙΑ!

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Βασίλη καλό είναι το σχόλιο σου αλλά ανεπαρκές , αρκεί να σκεφτείς πως το σενάριο προβλέπει κατάρρευση της ΔΕΗ , κάτι αυτόματα βγάζει εκτός όλα τα ηλεκτρικά του σπιτιού . Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα λοιπόν .

Από τα μέσα του 2010 μέχρι και σήμερα , προσπαθώ , με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που έχω , να κτίσω και να οργανώσω (για κάθε περίπτωση κατάρρευσης της κοινωνίας ) ένα είδος υπόγειου καταφύγιου , και να αποθηκεύσω τα απαραίτητα είδη όπως , σπόρα ,τρόφιμα , φάρμακα , καύσιμα , όπλα , σύστημα χειροκίνητης άντλησης νερού , χημική τουαλέτα ή σύστημα διαχείρισης αποβλήτων κλπ κλπ ... και αυτό που κατάφερα είναι αυτάρκεια για 3 ή 4 μήνες χωρίς όμως να τελειώσω το βασικό τμήμα του κτίσματος . Τα τρόφιμα όπως διαπίστωσες στοιχίζουν ελάχιστα σε σχέση μ΄όλα τα υπόλοιπα .

Τέλος πάντων ... ο καθένας πράττει κατά πως κρίνει . Να ΄στε καλά !

######################################

Φίλε (ανώνυμε 6 Αυγούστου 2012 1:04 μ.μ.) προφανώς δεν κατάλαβες τι είπα .

Η θέση μου είναι πως ναι , πρέπει να προετοιμαστούμε . Όχι όμως επειδή θα αρνηθούμε το μνημόνιο , αλλά επειδή πρέπει όπως είπα για 1002 λόγους .

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΚΕΔΩΝΑ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΑΚΙ ΛΙΓΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕΒΑΣΤΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΑΠΛΑ ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΡΟΪΔΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΚΕΔΩΝΑ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ( ΠΗΡΕΣ ) ΧΑΜΠΑΡΙ. Η ΧΩΡΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΤΥΜΦΑΖΕΙΣ ΠΕΡΙ . . . . . . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΚΕΔΩΝΑ ΜΟΥ ΔΕΣ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ CATASTROIKA ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΔΕΝ ΠΑΣ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΔΗΛΑΔΗ.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Δες το προηγούμενο σχόλιο φίλε μου (ανώνυμε 6 Αυγούστου 2012 3:55 μ.μ.)

Πιστεύω να σε κάλυψα ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ Η ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΗΝ, ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ - ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ...

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει θεοσεβούμενε και μάλλον θεοφοβούμενε φίλε μου ...

Ανώνυμος είπε...

...ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΣΤΕΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΚΕΔΩΝ...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ...
ΓΙΝΕΤΑΙ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς φίλε μου έχω διαβάσει αρκετά όσον αφορά τις θρησκείες και το μόνο που έχω αποκομίσει είναι αηδία και αποστροφή . Δικαίωμά σου να αφήσεις την ζωή σου στην "καλή διάθεση" του θεού σου ... εγώ δεν το κάνω .

Όμως ας μην πλατειάσομε τόσο το θέμα , δεν είναι του παρόντος .

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ για το να μην πλατειάζουμε.

Θα πώ μόνο το εξής τελευταίο πολύ φιλικά, διότι το θέμα είναι του παρόντος για μένα:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ (εκτός Αγίας Γραφής, την οποία αν δεν έχεις μελετήσει δεν έχεις τίποτε διαβάσει).
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΣΤΟΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ...ξαναλεω, ΤΑ ΒΛΕΠΩ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Λες να είμαι τόσο χαζός;
Και μή νομίσεις οτι είμαι κανένας φανατισμένος θρησκόληπτος, είμαι ένας Χριστιανός Ορθόδοςξος πολύ νορμάλ άνθρωπος και πολύ μορφωμένος με "άχρηστες" όμως γνώσεις δεκαετιών, όπως με ήθελε το ΣΥΣΤΗΜΑ και με επάγγελμα με κύρος (σώθηκα τώρα...)

Και όσο για την αηδία, μπορείς να νοιώθεις δικαιολογημένα ακόμη και με κάποιους Ιερωμένους (άνθρωποι είναι - σφάλουν), ποτέ όμως προς το Χριστό και Σωτήρα μας, χάρην στον οποίο αναπνέεις και αυτή τη στιγμή, ο οποίος μάλιστα σου είναι διαθέσιμος για βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο, Παντού και ΔΩΡΕΑΝ.
Πού αλλού το βρίσκεις αυτό;

Σου εύχομαι να μπορέσεις να με καταλάβεις έστω λίγο.

Φιλικά

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Όπως είπα , και το διευκρινίζω , έχω διαβάσει αρκετά όσον αφορά τις τρεις βασικές μονοθεϊστικές θρησκείες , Ιουδαϊσμό, Μουσουλμανισμό και Χριστιανισμό , και όταν λέω έχω διαβάσει εννοώ πως έχω διαβάσει τα "ιερά" τους βιβλία , δηλαδή Τορά , Κοράνι , Παλαιά και Νέα Διαθήκη . Ασφαλώς και η κρίση μου δεν θα οφείλονταν σε γνώμες και κρίσεις άλλων συγγραφέων αν και δεν αφήνω τίποτε να "πέσει" κάτω .

Είναι δικαίωμά σου , επαναλαμβάνω , να πιστεύεις σ΄ότι θέλεις αλλά όταν προτρέπεις τον κόσμο να αφήσει την ζωή του στα "χέρια" του όποιου θεού , αυτό είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο εκ μέρους σου . Ξέρεις φίλε μου ,στην κατοχή , μόνο στην Ελλάδα πέθανα πάνω από 300.000 άνθρωποι από την πείνα , και κανένας θεός δεν τους βοήθησε , δεν τους τάισε κανένας ...

Αηδία και αποστροφή φίλε μου αισθάνομαι για τους εμπνευστές και συγγραφείς αυτών των αισχρών βιβλίων που οι ίδιοι ονόμασαν "ιερά και θεόπνευστα" για ιδιοτελείς σκοπούς . Δεν μπορώ να αισθανθώ τίποτε για τον Ιησού , τον Γιαχβέ , τον Αλλάχ ή όποιον άλλο θέλεις διότι είναι προϊόν φαντασίας πονηρών κι αρρωστημένων εγκεφάλων και ως τέτοιο το αντιμετωπίζω .

Να ΄σαι καλά φίλε μου .

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πάντως που σε απασχολεί το θέμα και το ερευνάς, διότι το να κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου (όπως κάνουν οι περισσότεροι) θα ήταν ακόμη χειρότερο.

Θα ήθελα όμως -επειδή φαίνεσαι λογικός άνθρωπος - να σου ξανακάνω την ερώτηση:

"Λες να είμαι τόσο χαζός που βλέπω χειροπιαστά τη βοήθεια του Θεού;"

Δεν μπορώ να σου πώ, αλλά συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, που και σύ το ίδιο θα έλεγες αν σου συνέβαιναν και όχι 1 και 2, αλλά κάθε μέρα μικρά και μεγάλα.

Εσύ τί θα έκανες αν σου συνέβαιναν αυτά;
Νομίζεις οτι είμαι κανένας φαντασιόπληκτος, ή ψυχολογικά διαταραγμένος, ή κάνω αυθυποβολή στον εαυτό μου;
Δεν έχω διαβάσει φίλε μου τόσο όσο εσύ, ούτε και την Αγία Γραφή την έχω μελετήσει όπως πρέπει - ούτε μία φορά δεν την έχω διαβάσει ολόκληρη.

Ούτε είμαι κανένας άξιος να μου τα κάνει εμένα αυτά ο θεός.
Απλά το μόνο που έχω διαπιστώσει και ΠΙΣΤΕΥΩ είναι οτι το σώμα μου θα σβήσει μία μέρα, ενώ η ψυχή μου θα συνεχίσει να ζεί ΑΙΩΝΙΑ, είτε ευτυχισμένα κοντά στο Χριστό, είτε δυστυχισμένα μακριά του.
Ας φροντίσω λοιπόν για τη ΣΩΤΗΡΙΑ της Ψυχής μου.
Αυτό είπα στη ζωή μου (και δεν με ενδιαφέρουν οι συγγραφείς που λες - εγώ συγγράφω μόνος μου τη δική μου ζωή).
Έβαλα λοιπόν πρώτο στόχο τη μελλοντική συμμετοχή στη ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που έρχεται, προσπαθώ να κάνω το "γενηθήτω το θέλημά σου" (όσο μπορώ) και νά, που μου συμβαίνουν όλα αυτα, σε μένα τον τεχνοκράτη, τον επιστήμονα τον ορθολογιστή.
Τον Χριστό τον ζώ κάθε μέρα.
Βλέπω τη φροντίδα και την αγάπη του προς όλους μας, τη ζώ, την αισθάνομαι, πολύ απλά και πολύ λογικά, αλλά και πρακτικά, χειροπιαστά, απίστευτα.(!!!)

Νομίζεις οτι σου λέω ψέμματα;

Συγγνώμη που σε ζάλισα με τη φλυαρία μου

Νά σαι καλά και σύ.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος, θα πρόσθετα στον τίτλο της ανάρτησης:

"Γιατί πρέπει να είσαι προετοιμασμένος!!!...πνευματικά."

Παρεπιπτόντως: κι εγώ μαζέυω κάποιες προμήθειες, και στην αποθήκη μου, αλλά και στην ψυχή μου...

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Δεν σε είπα χαζό φίλε μου , αν είναι δυνατόν ! Διάλογο κάνουμε .

Δυστυχώς όμως , όταν η θρησκοληψία ή η πίστη αν θέλεις έχει ξεπεράσει το μέτρο (την "μεσότητα" κατά τον Αριστοτέλη) τότε δημιουργείτε μια λανθάνουσα κατάσταση στον ψυχικό μας κόσμο , ικανή να μετατρέψει κάποιο (συμπαντικό) γεγονός που έχει πέσει στην αντίληψή μας , σε θεϊκή παρέμβαση ή θεϊκό σημάδι , και μεταφράζετε κατά το δοκούν αν μας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά (θέλημα θεού , δοκιμασία , σατανικό κλπ). Ούτε φαντασιόπληκτος είσαι επομένως ούτε τίποτε άλλο φίλε μου . Απλά είσαι επηρεασμένος από το άμεσο ή κοντινό σου περιβάλλον (παρέες) , αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό . Κακό όμως είναι να "πάρεις άλλους στον λαιμό σου" (όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας), ηθελημένα ή άθελα σου ,επηρεάζοντάς τους να πάρουν κάποιες λαθεμένες (ίσως) αποφάσεις ...

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός ...

Καλό απόγευμα .

Ανώνυμος είπε...

Κάθε συζήτηση για καλό είναι και χαίρομαι.

Καταρχήν δεν νομίζω οτι θα πάρω κανέναν στο λαιμό μου - την άποψη μου λέω - δεν είμαι ηγέτης κανενός, ούτε και θέλω να γίνω - συζήτηση κάνουμε - εξάλλου είπα οτι και γώ μαζεύω προμήθειες (όταν έχω λεφτά)

Τώρα, αυτά περί συμπαντικής ενέργειας κλπ, τα ήξερα και πολύ πριν αλλάξει η ζωή μου, αλλά ποτέ δεν την έβρισκα αυτή την ενέργεια. Τελικά κατάλαβα οτι όλα περιστρέφονται από τη μία και μοναδική αλήθεια που είναι η Θεϊκή ενέργεια, που αυτή αλλοιώνεται κατά το δοκούν και άλλος τη λέει έτσι, κι άλλος αλλιώς.

Και ο θεός να ξέρεις χαρίζει τη δύναμή του σε πολλούς, ακόμη και σε άπιστους και σε αμαρτωλούς, διότι όλους μας αγαπάει. Μέχρι πότε όμως χαρίζεται για τον καθένα μας; αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε.

Εγώ αν έδιωχνα διαρκώς τον φυσικό μου πατέρα μου με αχαριστία, νομίζεις ότι αυτός διαρκώς θα επέστρεφε πίσω να με φροντίζει; Όχι. Κάποια στιγμή (από αγάπη πάλι, για να πάθω ώστε να μάθω) θα με άφηνε μόνο μου να χτυπιέμαι από τα τόσα κακά που διάλεξα να έχω γύρω μου (δες πολιτικούς, συστήματα κλπ).
Το ίδιο κάνει και ο θεός τώρα λοιπόν.
Έχει αφήσει την Ελλάδα, διότι απλά εμείς τον αφήσαμε, τον ξεχάσαμε.
Και τότε που χάθηκαν σε πολέμους τόσοι και τόσοι είναι για τον ίδιο λόγο.
Κάποιο όμως, μέσα σε αυτή τη λαίλαπα, που κρατούν γερά την πίστη και την ελπίδα τους σώζονται.

Ας πάψουμε λοιπόν εμείς οι άνθρωποι να είμαστε εγωϊστές και να νομίζουμε οτι όλα τα κανονίζουμε μόνοι μας και ας στρέψουμε το κεφάλι ψηλά.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Φοβάμαι πως δεν θα καταλήξουμε κάπου φίλε μου .
Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας και δεχόμαστε τις συνέπειες αυτών των επιλογών .

Σου εύχομαι ότι καλύτερο .

Ανώνυμος είπε...

Νά'σαι καλά και σύ.