Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γιατί κάποια μεγάλα δικηγορικά γραφεία τρίβουν τα χέρια τους εν όψει του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις;


Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι, όταν γράφαμε για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της συμμορίας Παπανδρέου και τις αναθέσεις νομοσχεδίων σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Νομοσχεδίων που όλως τυχαίως συνδέονταν με την “πράσινη ανάπτυξη” και άλλες “εξυπηρετήσεις” που δεν θα περνούσαν ποτέ από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακούσαμε λοιπόν χθες, μετά την “ικανοποίηση” Στουρνάρα για το ...
“Διοικητικό πλαίσιο επιτάχυνσης αποκρατικοποιήσεων” ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου (πλέγμα νομοσχεδίων είναι στην ουσία). Η ερώτηση είναι απλή.

Η κυβέρνηση έχει φτιάξει “πολυτελείς” νομικές υπηρεσίες τόσο στην γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου όσο και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Τα ονόματα του κ. Μπαλτάκου αλλά και του κ. Καράκωστα που πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα για τις σχέσεις του με την Siemens, είναι ηχηρά.


Εάν λοιπόν δεν ασχοληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με την σύνταξη των νομοσχεδίων (δυστυχώς δεν το βλέπουμε), το λογικό (παρότι λίγο προκλητικό) είναι να ασχοληθούν αυτά τα ηχηρά ονόματα, αφού ήδη βρίσκονται εντός του κυβερνητικού συστήματος.

Αυτό που θα είναι παράλογο, εξωφρενικό και άκρως Παπανδρεϊκό, είναι να δούμε τις μεθοδεύσεις Παπακωνσταντίνου με νομοσχέδια εξπρές που ανατίθενται σε δικηγορικά γραφεία με χρυσές αμοιβές. Νομοσχέδια που επιστρέφουν και ψηφίζονται από βουλευτές – ζόμπι που δεν έχουν ιδέα τι περιέχουν. Όποιος δε κάνει το λάθος και τα διαβάσει, παθαίνει ότι έπαθε η Έλενα Παναρίτη (βίντεο) που σχεδόν έβαλε τα κλάμματα γι’ αυτό που κάνει στην χώρα. Το πόσο στοίχισαν οι αμοιβές αυτών των δικηγορικών γραφείων το είχαμε αποκαλύψει τότε, σε εποχές μάλιστα που όλοι γνώριζαν πως λεφτά δεν υπήρχαν.



Τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ποιός θα τολμήσει από την κυβέρνηση να βάλει χέρι στα ταμεία και να μοιράζει λεφτά σε νομικές “παραγγελιές”; Ακόμα και αν είναι δικηγορικά γραφεία “κολλητών” και “αρεστών”.

Πιστεύουμε ότι δεν θα περάσουν οι εξωφρενικές προσδοκίες κάποιων περίεργων τύπων στο Μαξίμου. Εάν περάσουν όμως, εδώ θα είμαστε, αφού θα παρακολουθήσουμε το θέμα από κοντά, όπως κάναμε και με την συμμορία Παπανδρέου.

Προσέξτε λοιπόν. Εάν θέλουν λεφτά κάποιοι κολλητοί solicitors, ας πάνε να υπερασπίσουν τον Πακιστανό που ψάχνει δικηγόρο.
olympia.gr