Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Β. Καρπενάρος: Μόνο με εκπροσώπους της Θράκης θα παραστούμε στην Επιτροπή της Βουλής για τα κέντρα.


Μόνο αν παραστούν εκπρόσωποι φορέων της Θράκης στη συζήτηση της επιτροπής της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετατροπή των Σχολών Αστυφυλάκων σε κέντρα κράτησης, θα συμμετάσχουν στις εργασίες της οι...
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δήλωσε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικού ελέγχου Δημόσιας Τάξης του κόμματος, βουλευτής Β’Αθηνών Βασίλης Καπερνάρος.



Η συζήτηση ξεκίνησε χθες και κατά την τοποθέτηση του ο κ. Καπερνάρος επέμεινε ιδιαίτερα στο να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Θράκης, ενώ ανέγνωσε την αναφορά των ΕΒΕ και των ΟΕΒΕ της περιοχής, η οποία απεστάλη προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις απαιτούμενες προμήθειες, εστιάζοντας την κριτική του- με βάση τις επισημάνσεις των τοπικών φορέων- στην ‘πρόβλεψη’ του νομοσχεδίου για επέκταση κατά ένα χρόνο της σύναψης των συμβάσεων σίτισης, στέγασης, υγιεινής και επαναπροώθησης ‘με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης’.



Ο κ. Καπερνάρος επισήμανε ότι μόνο λύση δεν μπορεί να θεωρηθεί η μεταφορά ενός εθνικού ζητήματος από το κέντρο στα σύνορα της χώρας και της Ε.Ε. τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μερίμνησε καν να θέσει τους εταίρους προ των ευθυνών τους και τις γειτονικές χώρες ( Τουρκία) να τηρήσουν τις διακρατικές τους συμφωνίες για το ζήτημα της επαναπροώθησης.



Συμμερίστηκε την ανησυχία των πολιτών και μέρους των φορέων της Θράκης για σύνδεση της αιφνίδιας εξέλιξης στην περιοχή με τις ΕΟΖ ( σ.σ. στη συζήτηση παρενέβη ο τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης κ. Χ.Ευστρατίου διευκρινίζοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛ. είναι αντίθετοι στη δημιουργία ΕΟΖ.



Αντιπροτείνουν αναπτυξιακά οικονομικά μοντέλα για τη Θράκη και όχι δοκιμασμένα και αποτυχημένα όπως οι ΕΟΖ) και κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς να μην εφησυχάζουν από τις υποσχέσεις περί προσωρινότητας  της όλης κατάστασης.



Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσε έγγραφο στη Διεύθυνση Υγιεινής Ξάνθης ζητώντας υγειονομικούς ελέγχους εντός της Αστυνομικής σχολής όπου κρατούνται οι λαθρομετανάστες.
πηγη