Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

“Οι Έλληνες θα πουλήσουν ακόμη και τη θάλασσα”,γράφουν οι Τούρκοι


Στην αντίδραση του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών στην Ελλάδα και με εστίαση στην λέξη ”θάλασσα” που έλκει τους Τούρκους και τους δημιουργεί συνειρμούς, αναφέρεται ο τουρκικός τύπος στο συγκεκριμένο θέμα των λιμανιών...

«Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και βάσει αυτό η εφημερίδα Turkiye  με τον τίτλο « Αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις. Η Ελλάδα μπορεί να  πουλήσει ακόμα και την θάλασσα» γράφει ότι η Ελλάδα που επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις για να αυξήσει τα έσοδά της , ξεκίνησε το χρονοδιάγραμμα για την πώληση λιμένων και μαρίνων. Το ΚΚΕ – γράφει – αντιδρά έντονα στις ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι σε περίπτωση που δεν αντιταχθεί ο λαός , η κυβέρνηση θα πουλήσει ακόμα και την θάλασσα. Σημειώνεται επίσης ότι ενώ συνεχίζονται οι επικρίσεις, η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση 23 μικρών λιμένων και μαρίνων.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Haberturk  με τον τίτλο « Θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα» .
Η Aksam γράφει για το θέμα με τον τίτλο « Εξοργισμένοι οι Έλληνες Κομμουνιστές. Αν το επιτρέψουμε  θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα» .
Η Yeni Safak γράφει για το θέμα  με τον τίτλο «Φεύγουν τα λιμάνια και οι μαρίνες του γείτονα» .
Στο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση από την Αθήνα στην Milliyet με τίτλο « Δημοκρατία της μπανανίας η Ελλάδα» .Στην ανταπόκριση γράφει ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση λιμένων και μαρίνων, εξόργισε την αντιπολίτευση. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην αντίδραση του ΚΚΕ . Επίσης  απαριθμεί τα λιμάνια και τις μαρίνες που θα ιδιωτικοποιηθούν αστραπιαία.
onalert.gr
olympia.gr