Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Καβγάς Δένδια με Κασιδιάρη στην Βουλή


Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε σε υψηλούς τόνους στη Βουλή, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Αφορμή για τη δήλωση του κ. Δένδια ήταν η...
επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.

«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός θλιβερού φαινομένου, να συγκεντρώνονται Πακιστανοί, ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες, που μεταχειρίστηκαν προκλητικές και απειλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός τους, είπε πως "αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο". Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σχόλιο πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους». Απαντώντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως υπενθύμισε: «η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται.

Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων «ήσυχα και χωρίς όπλα» και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί». Όσον αφορά στη δημόσια συνάθροιση των Πακιστανών, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.

«Υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων» ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Από κει και πέρα, κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνον στην φαντασία σας».

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε επίσης και σε προηγούμενη δήλωση του 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικάσει την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα χθεσινά επεισόδια στην Κόρινθο. «Έχω φρίξει…» είχε πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι» είχε προσθέσει. «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν…» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Θέλω να θυμίσω τη δήλωση που έκανα στην πρώτη μου τοποθέτηση: τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά» επέμεινε στη λακωνική δευτερολογία του ο υπουργός.
πηγη