Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: «Εγγυώμαι προσωπικά ότι οι Γερμανοί θα πάρουν τα χρήματά τους»…


«Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους» αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο κ. Σαμαράς. Δεν εξήγησε βέβαια από πού θα βρεθούν τα μέχρι στιγμής περίπου 100 δις χρέη στα οποία...
αναφέρεται, ούτε εξήγησε με βάση ποια εξουσία του αναλαμβάνει την προσωπική δέσμευση ότι αυτά τα χρήματα θα καταβληθούν (καλύπτοντας τις συμφωνίες Παπανδρέου, Παπαδήμου), ωσάν να επρόκειτο για δική του περιουσία, ενώ είναι ένας απλός διαχειριστής του κράτους.. Προφανώς δεσμεύεται προσωπικά ότι εμείς οι μη φέροντες ουδεμία ευθύνη πολίτες,…. με τις δικές μας περιουσίες και με την εξαθλίωσή μας, θα καταβάλουμε αυτά τα χρήματα που κατασπατάλησε το κατοχικό καθεστώς. Δεν διανοείται φυσικά πως μπορεί σε μερικούς μήνες να μην υπάρχει ο ίδιος στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως ο κ. Παπανδρέου.

Εγγυήθηκε προσωπικά πως οι Γερμανοί θα πάρουν τα χρήματά τους, αλλά δεν είπε κουβέντα γι’ αυτά που μας χρωστούν οι Γερμανοί από τον πόλεμο.

Σε ερώτηση σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, απάντησε και πάλι με προσωπική διαβεβαίωση «Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί». Δεν εξήγησε όμως τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «Ελλάδα». Εννοεί άραγε το σπάταλο κατοχικό κράτος ή εννοεί την κοινωνία; Θα πρέπει να τον πληροφορήσουμε ότι η κοινωνία δεν χρεοκόπησε. Εκείνο που χρεοκόπησε είναι το δυναστικό κράτος. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Υποσχέθηκε ακόμα  ότι θα βρεθούν τα 11,6 δις ευρώ (τα οποία έχουν γίνει ήδη 14 δις) και υποσχέθηκε ακόμα ότι θα αντλήσει 30 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, αφαιρώντας ένα μηδενικό από τα 300 δις που υπολόγιζε στο «Ζάππειο 1».

Τέλος, επισημαίνει τις δυσμενείς συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βάζοντας και πάλι το αποπροσανατολιστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και αποσιωπώντας το πραγματικό πρόβλημα που είναι η παντελής έλλειψη δημοκρατίας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η επιβολή του παρασιτικού κράτους πάνω στην παραγωγική κοινωνία. 

Πέτρος Χασάπης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ.....Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

δηλ. τι εννοεί προσωπικά, θα βάλει την περιουσία του;
θα θα θα
- Θάτσερ

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά πρωθυπουργάκο, να εγγυάσαι μόνο για αυτά που θα ξεπληρώσεις με την δική σου περιουσία, όχι με την δική μας. Ο απλός έλληνας πολίτης περιμένει από τον έλληνα πρωθυπουργό να πει ότι εγγυάται ότι θα ΠΑΡΕΙ ότι μας χρωστάνε οι νταβατζήδες μας για όλα τα χρόνια του βιασμού μας. Κάθε ένας διαγράφει την πορεία του και ο ιστορικός του μέλλοντος θα σε κατατάξει κι εσένα σαν τους πολλούς άλλους θρασύδειλους ψεύτες που κουνάνε το δάχτυλο απειλητικά όταν βγάζουν προεκλογικούς λόγους, και το ρουφάνε μπροστά στους νταβατζήδες. Το αν είσαι δειλός σημαίνει ότι κάνεις κακό στον εαυτό σου. Αν όμως είσαι δειλός και επιδιώκεις να γίνεις πρωθυπουργός και να αναλάβεις τις τύχες ενός λαού, έχοντας επίγνωση της ανεπάρκειάς σου, τότε είσαι εγκληματικά ανεύθυνος. Προδότης κι εσύ ...