Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Στήνουν τουρκικούς συλλόγους και κόμματα σε ευαίσθητες περιοχές


Αλωνίζουν οι Τούρκοι ανά την Ελλάδα, στήνοντας συστηματικά τουρκικούς συλλόγους και κόμματα ακόμα και στις πλέον ευαίσθητες περιοχές, όπως ο Έβρος, ανακινώντας με προκλητικό τρόπο μειονοτικό θέμα (από το πουθενά) ακόμα και στη Ρόδο...


Ο στόχος τους είναι προφανής, να διαβρώσουν τις ευαίσθητες περιοχές, καθώς φτάνουν σε σημείο ακόμα και να αρνούνται τη λειτουργία ελληνικών νηπιαγωγείων. Και όλα αυτά με την Αθήνα απλό παρατηρητή, χωρίς ούτε καν να αρθρώνει μια λέξη, ζητώντας τουλάχιστον τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών (Λωζάννης), ενώ μετά την επίσκεψη-πρόκληση του εθνικιστή-εξτρεμιστή Μπαχτσελί στη Θράκη η Τουρκία ετοιμάζει και νέα προπαγανδιστική φιέστα, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να ετοιμάζεται να επισκεφτεί τη Δυτική Θράκη για το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού στις 17 Αυγούστου.

Τα ερωτήματα που εγείρονται γι’ αυτήν τη ραγδαία εξαπλούμενη μειονοτική προπαγάνδα των Τούρκων είναι τεράστια, όπως και αυτά που εγείρονται πλέον ως προς τα μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινούν για την προπαγάνδα τους.

Σύμφωνα με έμπειρους διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα, η Τουρκία θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της να ανακινήσει μειονοτικό θέμα στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί να πιέζει μαζί με το Αιγαίο και στο ευαίσθητο αυτό θέμα, καθώς θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε τέτοια ζητήματα και τώρα που η Ελλάδα είναι γονατισμένη οικονομικά η μειονοτική προπαγάνδα μπορεί να προχωρήσει. Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι γιατί, όπως λένε, «χάνουμε όλο και περισσότερο το παιχνίδι στη Θράκη, καθώς οι Τούρκοι βάζουν θέματα το ένα μετά το άλλο κι εμείς, δυστυχώς με μεγάλη καθυστέρηση, απλώς σπεύδουμε να κατευνάσουμε…». Μια ερμηνεία που δίνουν διπλωματικοί κύκλοι, η οποία έχει ιδιαίτερη αξία, είναι ότι η Τουρκία πλέον αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με το Κουρδικό, καθώς ήδη και στα σύνορα με τη Συρία υπάρχουν αυτονομημένες κουρδικές περιοχές, ενώ έχει πάρει ιδιαίτερη ένταση και το αντάρτικο των Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία, με συνέπεια και η συνοχή του τουρκικού κράτους να απειλείται και η πολιτική ηγεσία και ο Στρατός να έχουν δεχθεί άσχημο στραπατσάρισμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν εκ του μη όντως μειονοτικό στην Ελλάδα και για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις αλλά και, αν ποτέ χρειαστεί, να σπρώξουν «αποσχιστικά σχέδια».

Ιδιαίτερα ανησυχητική θεωρείται η δράση ακραίων κύκλων στον Έβρο (την πλέον ευαίσθητη περιοχή λόγω συνόρων), καθώς προχωρούν στην ίδρυση παραρτήματος τουρκικού κόμματος, το οποίο έχει πλέον απλωθεί στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Πρόκειται για το περιβόητο κόμμα DEP (Ισότητα - Ειρήνη - Φιλία), που το έχει ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ και εξαπλώνεται με παραρτήματα όπου υπάρχει μειονοτικός. Το κόμμα αυτό, που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια περίπου, τους τελευταίους μήνες λαμβάνει πακτωλό χρημάτων και έχει δραστηριοποιηθεί πολύ έντονα, δημιουργώντας όπου μπορεί παρακλάδια, ενώ, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, «είναι βασικός πυλώνας του τουρκικού προξενείου και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αλυτρωτισμού». Ο νέος πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς κινείται δραστήρια, απλώνοντας συνεχώς την επιρροή του κόμματός του. Τις επόμενες μάλιστα μέρες εγκαινιάζει παράρτημα (και αυτό προκαλεί ανησυχίες) στον Έβρο, και δη στο χωριό Δέρειο, όπου ήδη έχει βρεθεί κτίριο και έχει τοποθετηθεί ταμπέλα στα τουρκικά με το όνομα του κόμματος. Είναι δε ιδιαίτερα χαρακτηριστική η κίνηση αυτή, να ανοίξει δηλαδή στο Δέρειο το πρώτο παράρτημα του κόμματος στον Έβρο, διότι είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στον Έβρο με σχεδόν αμιγή μειονοτικό πληθυσμό, δεδομένου ότι οι μειονοτικοί στα περισσότερα σημεία του Έβρου είναι κατά πολύ λιγότεροι από τους έλληνες χριστιανούς. Έχει μάλιστα τόσο μεγάλο συμβολισμό για τους ακραίους και το κατεστημένο της Τουρκίας το Δέρειο, που δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο το ότι το χωριό αυτό ήταν ο πρώτος σταθμός της πρόσφατης περιοδείας του ακραίου εθνικιστή Μπαχτσελί.

Επιπροσθέτως, οι Τούρκοι και τα υποχείριά τους έχουν κυριολεκτικά «σκυλιάσει» με το Δέρειο, καθώς εκεί, σε αυτό το μικρό χωριό, κράτησε «ψηλά τη σημαία» η Χαρά Νικοπούλου με τους αγώνες της, αποτρέποντας τον πλήρη εκτουρκισμό. Αυτό ακριβώς το σύμβολο θέλουν τώρα να διαλύσουν οι εξτρεμιστές και γι’ αυτό έβαλαν στο στόχαστρο το χωριό, ιδρύοντας εκεί την πρώτη κομματική τους οργάνωση στον Έβρο.

Όμως το κόμμα DEP ετοιμάζεται για το «μεγάλο κόλπο», που δεν είναι άλλο από την ίδρυση οργάνωσης-παραρτήματος στη Ρόδο, με στόχο –όπως σημειώνουν διπλωματικοί κύκλοι– να δημιουργήσει θέμα μουφτή, ακολουθώντας πιστά την ακραία πολιτική που ακολούθησε στη Θράκη με τους ψευδομουφτήδες, αν και στη Ρόδο δεν υπάρχει καμία απολύτως σύμβαση ή συνθήκη που να αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα.

«Εργαλείο» της τουρκικής προπαγάνδας στη Ρόδο είναι πλέον ο σύλλογος «Αδελφοσύνη», που έχει αναπτύξει στενότατους δεσμούς με φιλοτουρκικούς κύκλους και ομάδες της Θράκης.

Χαρακτηριστικά των άκρως ανησυχητικών διαστάσεων της τουρκικής διείσδυσης στη Ρόδο είναι τα όσα περιέγραψε σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ το «ΒΗΜΑ» την περασμένη Κυριακή, όπου ανάμεσα στα άλλα σημείωνε χαρακτηριστικά: «Το μοντέλο της Θράκης, με σκοπό να δημιουργηθούν παράλληλες δομές στην καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων, επιδιώκει να εφαρμόσει στα Δωδεκάνησα η Άγκυρα. Παρά το γεγονός ότι το καθεστώς των μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών της Ρόδου και της Κω δεν διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, άρα δεν υπάρχει εκεί αναγνωρισμένη μειονότητα, η χρόνια αδράνεια και η φοβία της ελληνικής Πολιτείας έχουν επιτρέψει σε κύκλους ελεγχόμενους από την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο Ρόδου να δραστηριοποιούνται, αδιαφορώντας για τους νόμους. Το ζήτημα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά αποφάσεις δεν έχουν δυστυχώς ακόμη ληφθεί παρά και τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών».

Τα προβλήματα, όμως, παίρνουν όλο και πιο δραματικές διαστάσεις πρωτίστως στη Θράκη, όπου πλέον υπάρχει άρνηση από φιλοτουρκικούς κύκλους να λειτουργήσουν ελληνικά νηπιαγωγεία.

Η στόχευση της τουρκικής προπαγάνδας τα τελευταία δύο χρόνια είναι στον χώρο της παιδείας, και συγκεκριμένα στην αλλοίωση ή την εξαφάνιση της ελληνικής παιδείας προς τους νεαρούς μουσουλμάνους (κυρίως πομάκους), στους οποίους επιθυμεί να επιβάλει πλήρη ποδηγέτηση στον τουρκισμό, από τα παιδικά τους χρόνια. Και αυτή η προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει σειρά χαρακτηριστικών που θα προσδώσουν εικόνα εθνικής τουρκικής μειονότητας, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης, αποσκοπεί στην άσκηση ύψιστης πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο της πλήρους άλωσης και της «ανεξαρτητοποίησης» της παρεχόμενης παιδείας στα παιδιά των μουσουλμάνων εντάσσεται και η πρόσφατη δήλωση ενός παράγοντα με ιδιαίτερες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, του δημάρχου Αρριανών (που είναι και αντιπρόεδρος της περιβόητης Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη), ο οποίος πρόσφατα κατήργησε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αρριανών λόγω υπερβολικού κόστους ενοικίασης του κτιρίου όπου στεγαζόταν.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επίσκεψη στη Δυτική Θράκη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού στις 17 Αυγούστου.

Κατά την επίσκεψή του θα τον συνοδεύσουν ο γενικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού Χαλίτ Ερέν, ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Τούρκων του εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων και πληθυσμών της τουρκικής πρωθυπουργίας Κεμάλ Γιουρτνάτς, καθώς και οι βουλευτές Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που κατάγονται από τη Δυτική Θράκη, και ορισμένοι εξέχοντες γραφειοκράτες.

Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαλτε κιαλλα τουρκικα σηριαλ!
πρεπει μεσα σε 2 χρονια μα μαθουμε τουρκικα.
οταν εισβαλουν οι "φιλοι" μας να τους υποδεχθουμε οπως πρεπει!