Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή 26χρονου νέου απο τα Γιαννιτσά, την οποία απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά και του ζητάει συμβουλές για να ανοίξει.....πιτσαρία(!!) στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.Διαβάστε τι ζητά απο τον Πρωθυπουργό
Αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ...

Αντιλαμβάνομαι πως η στιγμή που επιχειρώ να επικοινωνήσω μαζί σας δεν είναι και η καλύτερη καθώς όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και γω παρακολουθούμε την φιλότιμη προσπάθεια σας, για την ανάκαμψη και σωτηρία της πατρίδας μας. Όμως για μένα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να στραφώ σε σας και να παρακαλέσω για κάποιες χρήσιμες συμβουλές.Με τον καλύτερό μου φίλο σχεδιάζουμε να ανοίξουμε μια πιτσαρία στο πεζόδρομο Γιαννιτσών. Είναι παιδικό μας όνειρο και θέλουμε να το κάνουμε πράξη
καθώς τα πτυχία που μας ανάγκασαν να πάρουμε οι γονείς μας δεν έχουν αξία στην αγορά εργασίας και δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε άλλους φίλους που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς.
Ετσι στρέφομαι σε εσάς καθώς από ότι θυμάμαι η δική σας πιτσαρία είχε «ξεσκήσει» όπως είπατε σε συνέντευξή σας.Αρχικά να επισημάνω πως υπάρχουν δεκάδες ανοίκιαστα μαγαζιά στην πόλη μας. Θέμα χώρου όπως γίνεται κατανοητό δεν υφίσταται. Ούτε και αρχικού κεφαλαίου, καθώς ο πατέρας μου έκανε αίτηση για συνταξιοδότηση πριν ένα μήνα οπότε πολύ σύντομα(φαντάζομαι μέχρι το τέλος καλοκαιριού) θα λάβει το εφάπαξ. Έτσι στηριζόμενοι στις διαβεβαιώσεις σας για γρήγορη πληρωμή, θα έχουμε σίγουρη κεφαλαιακή επάρκεια.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ,και θα θέλαμε τις χρήσιμες συμβουλές σας, είναι τα εξής. Η διαφαινόμενη διατροφική κρίση που περνά ο χορτάτος Έλληνας, μας θέτει ένα σωρό διλήμματα που υποπτευόμαστε πως τα αντιμετωπίσατε και σεις στην Αμερική όταν ανοίξατε τη δική σας πιτσαρία.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν... Να πάμε σε παραδοσιακές γεύσεις ή να στραφούμε σε νέα προϊόντα; Να δώσουμε παραδοσιακά σχήματα στην πίτσα ή να επιχειρήσουμε επιμηκύνσεις που καθώς θα μακραίνουν την πίτσα, θα μας οδηγήσουν σε νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις; Να πουλάμε ακριβά και για ελάχιστους ή να πουλάμε πάμφθηνα και για τους πολλούς; Να προτιμήσουμε Έλληνες προμηθευτές ή να στραφούμε στα εισαγόμενα που έχουν κατακλείσει τις αγορές και τα σουπερ μάρκετ; Να περιμένουμε πρόγραμμα επιχορήγησης για νέους επενδυτές ή να προχωρήσουμε με το εφάπαξ του μπαμπά;
Και επειδή γνωρίζουμε πως κατέχεται πολύ καλά το θέμα «Πιτσαρία» θα θέλαμε αν είναι δυνατόν να μας δώσετε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες-προτάσεις-ιδέες που μόνο εσείς εφαρμόσατε στη δική σας επιχείρηση.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
για την ανταπόκρισή σας.
Υ.Γ
Υποσχόμαστε πως στα πρώτα ψησίματα θα σας αποστείλουμε κεράσματα για το προσωπικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 26χρονε νέε από τα Γιαννιτσά,
σ’ ευχαριστώ για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείχνεις στο πρόσωπο μου,
(όχι σαν κάτι μικροπρεπείς ανθρώπους που επειδή ζορίστηκαν λίγο στη ζωή, μόνο να βρίζουν και να λοιδορούν ξέρουν).
Εγώ, όχι απλώς σε προτρέπω να προχωρήσεις στα επιχειρηματικά σου σχέδια, αλλά ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ΣΕ ΔΙΑΤΑΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !
Επίσης με την ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να διευκρινίσω ότι όταν είπα ότι η πιτσαρία μου είχε «ξεσκίσει» δεν εννοούσα μόνο ότι είχε «ξεσκίσει στις εισπράξεις» αλλά ότι είχαμε ξεσκίσει με τον συνεταίρο μου και ένα σωρό γκομενάκια που τα κερνούσαμε μπύρες και πύτσα (τόπιασες το ορθογραφικό έτσι;)
Και αφού λοιπόν προπονήθηκα ικανοποιητικά στην Αμερική, το ίδιο ακριβώς εφαρμόζω τώρα και στην Ελλάδα.
Διοικώ ένα κράτος που ξεσκίζεται να μαζέψει χρήμα από παντού ενώ ταυτόχρονα εγώ ξεσκίζω τους πάντες και τα πάντα και γενικά σε ότι μου κάτσει… δεν λέω όχι…
Επί του θέματος σου τώρα , θα σου απαντήσω σε όλα όσα με ρώτησες για να έχεις και εσύ επιτυχία σαν τη δική μου( αν με ακούγανε σαν και σένα όλοι οι Έλληνες τότε θα είχαμε μεγάλη πρόοδο, αλλά ποιος με ακούει ;)
Σου απαντώ λοιπόν στα ερωτήματα σου με τη σειρά που τα έθεσες:

1)Συνιστώ παραδοσιακές γεύσεις διότι όπως είδες και στην πιτσαρία «ΕΛΛΑΣ» ξεφούρνισα στους πελάτες ένα κάρο παραδοσιακά πολιτικά ψέματα και είδες και μόνος σου ότι ο κόσμος τα προτίμησε από άλλα καινοτόμα ψέματα των άλλων κομματιδίων…

2) σε συμβουλεύω να επιμηκύνεις και να μακρύνεις την πίτσα γιατί η απόλαυση θα διαρκεί περισσότερο αλλά και γιατί διακρίνω μία τάση φετίχ στους Έλληνες σχετικά με οτιδήποτε επιμηκύνεται…

3) να πουλάτε φτηνά για να πουλάτε στους περισσότερους, όπως έκανα και εγώ και είδατε πως πούλησα τόσα φτηνά ψέματα με ευκολία σε πολλούς και βγήκα και πρωθυπουργός της πιτσαρίας. Της Ελλάδας δηλαδή(για όσους δεν κατάλαβαν).

4) να προτιμήσεις οποιονδήποτε, φτάνει να σου κάνει πίστωση χρόνου και να σου δανείζει πολλά λεφτά (με οτιδήποτε τόκο) ώστε να μπορείς και πολλά από αυτά να τα ξοδεύεις όπως εσύ γουστάρεις .
Όταν έρθει η ώρα της πληρωμής τότε βλέπεις τι θα κάνεις, εξάλλου μπορεί ως τότε να έχεις πεθάνει. Τα χρέη φυσικά θα πάνε στα παιδιά σου αλλά τι σε νοιάζει αν εσύ έχεις αποδημήσει από αυτήν τη σύντομη ζωή;

5)προχώρα με το εφάπαξ του μπαμπά και αν στο δρόμο σου κάτσει και καμιά επιχορηγησούλα, χτύπα την κι’ αυτή, μην είσαι μαλάκας(ότι προλάβεις τρώγε).

6)όντως κατέχω καλά το θέμα «πιτσαρία» και όσο για επιπλέον πληροφορίες- προτάσεις-ιδέες που ζητάς, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι:
απλώς κοίτα με και αντέγραφε με καθώς θα δίνω ρεσιτάλ διακυβέρνησης πιτσαρίας(κράτους) στους επόμενους μήνες.




Με πολλή εκτίμηση για την εκτίμηση που μου δείχνεις

Αντώνης Σ.
(οι φίλοι μου με φωνάζουν ο τρελαντώνης ο γκαβός).

Ανώνυμος είπε...

το εφάπαξ πάντως τόσο γρήγορα δεν το παίρνει

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΜΙΑ ΜΕ ΑΠ ΟΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;