Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ευρωσύνταγμα και ομοσπονδία προωθεί η Γερμανία…


Τα πράγματα τελικά απ΄ότι φαίνεται δεν πάνε καθόλου καλά στην Ευρωζώνη. Από τη στιγμή που η Γερμανία δια στόματος της κ. Μέρκελ αλλά και άλλων Γερμανών αξιωματούχων θέτει ξαφνικά και επιτακτικά το θέμα της ομοσπονδοποίησης της ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή...
. Δηλαδή στο σημείο εκείνο που είτε θα δεχτεί ευρωομόλογα και δανειοδότηση των κρατών απευθείας από την ΕΚΤ, είτε θα αποχωρήσει η ίδια από την Ευρωζώνη. Σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν θέλει να παραμείνει και να καταστεί όμηρος μιας τέτοιας κατάστασης, χωρίς να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Spiegel, η κ. Μέρκελ θέλει πολιτική ένωση, ομοσπονδοποίηση με Ευρωσύνταγμα και…. οικονομικά ανταλλάγματα όπως τα ευρωομόλογα σε αντιστάθμισμα της συνολικής παραχώρησης της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα οι Γερμανοί πιέζουν ώστε η απόφαση αυτή να ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους. Απ’ ότι πλέον δείχνουν τα πράγματα, η κ. Μέρκελ θα πάει στις γερμανικές εκλογές του χρόνου έχοντας λύσει το ευρωπαϊκό πρόβλημα, είτε με ομοσπονδοποίηση, είτε με έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και φυσικά διάλυση της τελευταίας..

Σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν προς την ομοσπονδοποίηση, εδώ ακριβώς απαιτούνται Έλληνες πολιτικοί με πυγμή (υπάρχουν άραγε;), ώστε να επιβάλλουν όχι μόνο οικονομική ενοποίηση αλλά πλήρως δημοκρατική ενοποίηση με ισότιμη συμμετοχή όλων των ευρωπαίων πολιτών (και όχι των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες), καθώς και στρατιωτική ενοποίηση με προστασία των συνόρων από τον ευρωπαϊκό στρατό, χάραξη ΑΟΖ και φυσικά επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Εννοείται πως αν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό. Αν όμως πρόκειται απλά για παραχώρηση κηδεμονίας της ΕΕ στη Γερμανία και τιμωρία των λαών με εξοντωτικά μέτρα λιτότητας προς όφελος των τραπεζών, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Πέτρος Χασάπης