Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μαρκόπουλος στον ΚτΕ: “Οικονομικός Πατριωτισμός” ως μία νέα Ελληνοκεντρική οικονομική θεωρία για την έξοδο από την κρίση.


Παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλο με συνέντευξη του στον «Κόσμο του Επενδυτή» του Σαββάτου...

Ο Βουλευτής Ευβοίας, μιλάει για το παρόν αδιέξοδο πολιτικό σκηνικό, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του Μνημονίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κεντροδεξιά αλλά και για την ιδεολογική ωρίμανση του κόμματος του.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρκόπουλος διατυπώνει την πρόταση του για Οικουμενική Κυβέρνηση με συμμετοχή και των επτά κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή με σκοπό την «άμεση εθνική συμφωνία για άρνηση του μνημονίου». Σημειώνεται πως για την επιτυχία αυτού του στόχου, είναι απαραίτητοι δύο πυλώνες συναίνεσης: «Πρώτον, αναστολή πληρωμών για 2 χρόνια των τοκοχρεολυσίων, με παράλληλη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων για τη χώρα και δεύτερον εργασιακή και κοινωνική ειρήνη για 2 χρόνια, με παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».
Επιπλέον, στην συνέντευξη του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως «η Ν.Δ. πρόδωσε τον ιδεολογικό της χώρο και τις παραδοσιακές αρχές της» και τονίζει πως «η επερχόμενη εκλογή Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι η τελευταία ευκαιρία να γεννηθεί πυρήνας σοβαρής αντίστασης σε όσα γίνονται και συγχρόνως πυρήνας σοβαρού διαλόγου για την ανάκτηση χαμένων αρχών και αξιών».
Τέλος, ο Κώστας Μαρκόπουλος δίδει το στίγμα της σύγχρονης ιδεολογικής τοποθέτησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εισάγει τον όρο του «Οικονομικού Πατριωτισμού» ως μία νέα ελληνοκεντρική οικονομική θεωρία.
πηγη