Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία και Άγιο Όρος – Εκκενωνονται οικισμοί στην Ουρανούπολη!


Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν δασικές εκτάσεις σε Αρκαδία και Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Στην Ουρανούπολη οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια, με αποτέλεσμα να διαταχθεί νωρίς το πρωί άμεση εκκένωση του χωριού και γειτονικών οικισμών...


Στη περιοχή βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, 3 οχήματα Δήμων, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά μαίνεται από χθες στο απόγευμα στα σύνορα του Αγίου Όρους και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της Ουρανούπολης.

Πύρινος εφιάλτης στην Αρκαδία

Για τρίτη συνεχή μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, έχοντας προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.
Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα κάτι που δυσχεραίνει το έργο των επίγειων δυνάμεων που έδιναν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα.
Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς οι συνεχείς αλλαγές στη φορά των ανέμων μετατοπίζουν συνεχώς το μέτωπο της φωτιάς.

Στο έργο τους συνδράμουν και δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπυστριοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, ενώ έχουν επιστρατευτεί και βαρέα οχήματα πολιτών στη μάχη κατά της φωτιάς.

Στον εισαγγελέα ένας ύποπτος

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγείται σήμερα, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια ο 45χρονος που συνελήφθη χθες για τη φωτιά στην Μεγαλόπολη. Ο συλληφθείς φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Σολωμό Κορινθίας, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς το Σπαθοβούνι, όπως επίσης τα μέτωπα στην Κεφαλλονιά και στη θέση Κατελιός Αργοστολίου.

Στην Ήπειρο μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εδώ και δύο μέρες καταστρέφει μεγάλες δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Λόγγου κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Newsbomb.gr