Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά να έχει η Ελλάδα Ένοπλες Δυνάμεις; Ιδού η απορία...


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι κυβερνήσεις καλούνται να απαντήσουν σ΄ ένα ερώτημα. "τι ΕΔ θέλουμε"; Απαντούν ,σχεδιάζουν ,υλοποιούν...


Στην Ελλάδα το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η σημερινή κυβέρνηση είναι διαφορετικό αλλά κρίσιμο: "θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις";

Όχι δεν πρόκειται περί "λαϊκισμού" ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Σ΄ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά,όπως βέβαια θα έπρεπε να έχει απαντήσει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου,η οποία με τις πράξεις της έδειξε ότι η απάντησή της θα ήταν μάλλον ότι ...δεν θέλει ΕΔ.

Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει αν πράγματι επιθυμεί να έχει η χώρα αξιόπιστες και αξιόμαχες ΕΔ ή όχι. Τόσο απλά. Δεν μπορεί να επιτρέπει στην τρόϊκα ή σε οποιονδήποτε άλλο να επεμβαίνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο και να καθορίζει πως θα λειτουργούν οι ΕΔ σε όλα τα επίπεδα. Από το έμψυχο δυναμικό έως τους εξοπλισμούς.

Από την άλλη όμως και αφού η κυβέρνηση αποφασίσει αν θα εξακολουθήσει να έχει τον έλεγχο των ΕΔ ή θα ...τον παραχωρήσει στον Τόμσεν θα πρέπει να σοβαρευτεί και να αρχίσει να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να "συμμαζευτούν" οι ΕΔ και κυρίως να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση αντί να κλείνει στρατόπεδα στη Πελοπόννησο να ανοίγει κι άλλα!

Άνοιξε τη Καλαμάτα επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες. Επαναλειτουργεί τη Κόρινθο και απ΄ ότι μαθαίνουμε η νέα δομή που σχεδιάζει θα είναι για γέλια και για κλάματα. Μόνο η Χρυσή Αυγή θα είναι ευχαριστημένη αφού όλα τα στρατόπεδα του Εμφύλιου -και άλλα πολλά- παραμένουν ενεργά "ρουφώντας" προσωπικό και πολύ χρήμα.

Το κλίμα που επικρατεί στις ΕΔ είναι πραγματικά εκρηκτικό. Και μπορεί οι εν ενεργεία αξιωματικοί από τη φύση τους πειθαρχημένοι και ήπιοι να διαμαρτύρονται ...μεταξύ τους, οι απόστρατοι όμως δίνουν τελείως διαφορετικό τόνο και ένταση. Και δεν αναφερόμαστε στις "επίσημες" ενώσεις αποστράτων αλλά στις πιο νέες και δυναμικές. Δύο άρθα που δημοσιεύει σήμερα το Onalert, ένα του Γιάννη Ντουνιαδάκη κι ένα του Εμμανουήλ Σαρτζετάκη αποκαλύπτουν τις διαθέσεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι νέες περικοπές στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους θα ισοδυναμούν με τράβηγμα της περόνης μιας χειροβομβίδας. Την οποία μετά χρειάζεται πολύ σταθερό χέρι για να μην εκραγεί. Και επαναλαμβάνουμε για να προλάβουμε αυτούς που παριστάνουν τους ...ανόητους. Έκρηξη στις ΕΔ δεν σημαίνει ...κινήματα και εξεγέρσεις που αρκετοί εκτός ΕΔ αναπολούν. Το κλίμα απογοήτευσης και απαξιωσης που καλύπτει σιγά,σιγά τις ΕΔ τα τελευταία τρία χρόνια οδηγεί σε αποδιοργάνωση. Αυτός είναι ο κίνδυνος.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε πολιτικέ, τι έκανες εσύ για την πατρίδα;

Την ιστορική φράση του Τζον Κένεντι «μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα για σένα, αλλά τι έκανες εσύ για την πατρίδα» την έχουμε ξαναγράψει.

Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και η πατρίδα την απευθύνει στους Πολύδωρες, στους Τραγάκηδες και σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Γιατί την πατρίδα τη χρησιμοποίησαν για να διορίσουν στη Δημόσιο συζύγους, γιους, κόρες, ανιψιούς, ανιψιές, κουμπάρες και πάρα πολλά εκλογικά «πελατάκια».Αυτοί όμως τι έκαναν για την πατρίδα;

Δημιούργησαν ένα φαύλο και διεφθαρμένο Δημόσιο, άφησαν τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή να θεριέψουν, ανέχτηκαν, αν δεν εξέθρεψαν τη διαφθορά, κάποιοι πλούτισαν ενθυλακώνοντας δημόσιο χρήμα, κακοδιοίκησαν, και εντέλει έσπρωξαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Κάνοντας τον απολογισμό τους και θέτοντας στον εαυτό τους το ερώτημα του Τζον Κένεντι, πόσοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι έκαναν κάτι για την πατρίδα και δεν τη χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος;

Η απάντηση στο ερώτημα αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο για τη χώρα, και φανερώνει την ανάγκη για ανατροπή εκ βάθρων και ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος.

Αν οι σωστοί και χρηστοί πολιτικοί άνδρες πρέπει να αποχωρούν φτωχότεροι από τον δημόσιο βίο και όχι πλουσιότεροι, πόσοι μετά τη Μεταπολίτευση ικανοποίησαν τον κανόνα αυτό;

Ελάχιστοι έως? κανένας.

Ομως η ώρα των τεράστιων αλλαγών έφτασε.

Το πολιτικό σύστημα ή θα αλλάξει ριζικά ή θα αλλάξουν τα πρόσωπα που το απαρτίζουν.

Μέση οδός δεν υπάρχει.

Κι όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει τους πολίτες?


πηγη:lyrtso@pegasus.gr