Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ευρώ τέλος – Φέρνουν το πλαστικό χρήμα


Έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές στην επιχείρηση “σκούπα” που γίνεται στην Ελλάδα. Και αυτή η “σκούπα” δεν αφορά τους λαθρομετανάστες, ούτ φυσικά τους φοροδιαφεύγοντες. Η “σκούπα” αφορά την μετάβαση του συνόλου του χρήματος (δηλαδή των ευρώ) στα κρατικά ταμεία. Και αυτή η ενέργεια ενώ αποτελεί...
ουσιαστική έμπρακτη παραδοχή της πλήρους πτώχευσης, παράλληλα απογυμνώνει την δυνατότητα άμυνας της Ελληνικής οικονομίας αφού (μέσω της μετάβασης του ρευστού στο ειδικό ταμείο) η χώρα θα στερηθεί πολυτιμότατου νομισματικού συναλλάγματος σε περίπτωση που φθάσουμε στο μη παρέκει…
Η κυβέρνηση Σαμαρά, αποφάσισε να εφαρμόσει, λοιπόν, την στρατηγική αφαίμαξης του ρευστού και επιβάλει την χρήση πλαστικού χρήματος, αποδεχόμενη και εφαρμόζοντας ουσιαστικά μία εικονική οικονομία. Αυτή η ενέργεια γίνεται στο όνομα της πάσταξης της φοροδιαφυγής, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετεί έναν ακόμη σκοπό, τον πλήρη έλεγχο των πολιτών, αφού η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι ήδη διασυνδεδεμένη με το σύστημα της Κάρτας του Πολίτη, του οποίου η εφαρμογή αποτελεί κοινή συνισταμένη (ίσως και την απόλυτη συνισταμένη) μεταξύ των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής. Δυστυχώς, το πλαστικό χρήμα αποτελεί την περίτρανη απόδειξη των πραγματικών σκοπών της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία όχι μόνο προτίθεται να διαλύσει οριστικά και αμετάκλητα την οικονομία της χώρας (προφασιζόμενη προφανώς το καλό των πολιτών), όχι μόνο σκοπεύει να διαλύσει την οποιαδήποτε οικονομική άμυνα μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα για να ξεκινήσει την ουσιαστική προσπάθεια μίας ανεξάρτητης οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και καταπατά κάθε προσωπική ελευθερία και κάθε προσωπικό δεδομένο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σε πολύ λίγο διάστημα θα πάψουν να έχουν προσωπική ζωή, ενώ -μέσω ενός “λάθους” ή μίας δυσλειτουργίας του λογισμικού- θα είναι δυνατόν να στοχεύονται και να αποκλείονται από την δυνατότητα αγοράς των βασικών αγαθών όλοι εκείνοι οι οποίοι θα τολμούν να εκφράζουν την δυσαρέσκεια ή την διαφοροποίησή τους από τους ανθυποκυβερνήτες και τα σχέδια της νέας τάξης που αυτοί θα εφαρμόζουν καταπατώντας ΟΛΑ τα ανθρώπινα, πολιτικά και προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα.
Έτσι, εφαρμόζοντας το σχέδιο του απόλυτου ελέγχου -το οποίο εξασφαλίζει και την εγκαθίδρυση και παραμονή των αυλικών του νεοταξισμού στην εξουσία- το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή!!!
Στα πλαίσια αυτά, στην οδού Νίκης σχεδιάζουν την απαγόρευση του ρευστού χρήματος και την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την θέσπιση μέτρων που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ στα 300 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προκαλέσουν πλήγμα στη φοροδιαφυγή, αφού με αυτές θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, όπως ο ΦΠΑ.
Επίσης, στο νέο σχέδιο εξετάζεται η παροχή κινήτρων προς τους πολίτες, ώστε να πραγματοποιούν συναλλαγές μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
Τα κίνητρα
Ένα από τα σενάρια προβλέπει έκπτωση 3% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, ενώ μια άλλη πρόταση αφορά σε μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.
Επιστροφή χρημάτων
Ένα εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την επιστροφή χρημάτων 1% για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα με άμεση απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο από τις τράπεζες που μεσολαβούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
ΥΓ: Δεν καταστρέφουν, αλλά πολτοποιούν την χώρα, την οικονομία, τους πολίτες και κάθε δυνατότητα ελεύθερης σκέψης και δράσης των πολιτών. Όταν το συγκεκριμένο σύστημα “βρει” κενά, τότε θα προστεθεί και η παρακολούθηση μέσω πλήθους καμερών και ειδικού λογισμικού αναγνώρισης (είτε της Κάρτας του Πολίτη, είτε της τραπεζικής κάρτας, είτε απευθείας του προσώπου -σημ. εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ), ενώ λίαν συντόμως αναμένουμε και ανακοίνωση (για την μείωση των περιττών υγειονομικών και νοσοκομειακών παροχών) της ενσωμάτωσης ειδικού chip στους πολίτες, οι οποίοι θα αναγνωρίζονται και θα μπορούν να δέχονται νοσοκομειακή και ιατρική φροντίδα (το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί από 1/1/2013 στις ΗΠΑ, μετά από σχετικό νόμο του “δημοκράτη” Ομπάμα). Εάν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις μήπως οδηγούμαστε προς μια κατάσταση όπου θα ισχύει “ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων”… την Κάρτα Αποδείξεων, την Χρεωστική Κάρτα, την Πιστωτική Κάρτα και τελικά το… τσιπάκι;
πηγη