Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λονδίνο: Οι τουαλέτες του Ολυμπιακού χωριού φτιάχτηκαν έτσι ώστε να μην βλέπουν προς τη Μέκκα


Οι τουαλέτες στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου κατασκευάστηκαν έτσι, ώστε οι μουσουλμάνοι να μην πρέπει να βλέπουν προς τη Μέκκα, ενώ κάθονται στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, έπρεπε να φτιαχτεί ένας ιδανικός χώρος για τους ανθρώπους όλων των πολιτισμών, θρησκειών, ηλικιών και ικανοτήτων για τους Αγώνες του 2012.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει από τους μουσουλμάνους να βλέπουν την ...
Kiblah – την κατεύθυνση της προσευχής - όταν επισκέπτονται την τουαλέτα.

Επίσης, ως μέρος του σχεδιασμού, ειδικές εγκαταστάσεις πλυσίματος θα συνδέονται με τα δωμάτια για την ισλαμική προσευχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουαλέτες αλλάζουν κατεύθυνση για να φιλοξενήσουν τους μουσουλμάνους.

Πριν τέσσερα χρόνια, χιλιάδες λίρες από τα χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι τουαλέτες στη φυλακή Brixton στο Λονδίνο, δεν προσβάλλουν τον ισλαμικό νόμο.

Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι αναγκάζονταν να κάθονται πλάι στις τουαλέτες, έτσι ώστε να μην παραβούν τον ισλαμικό νόμο.

Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες πίεσαν τους υπεύθυνους να εγκρίνουν τη μετατροπή των τουαλετών κατά 90 μοίρες. (redskywarning.blogspot.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Βασίλης Κ. είπε...

χαχαχαχαχα!!! πολύ καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ". ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΧΕΣΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;