Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ


Την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών, που επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή...

Στα πλαίσια αυτά, στην οδού Νίκης σχεδιάζουν την απαγόρευση του ρευστού χρήματος και την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την θέσπιση μέτρων που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ στα 300 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προκαλέσουν πλήγμα στη φοροδιαφυγή, αφού με αυτές θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, όπως ο ΦΠΑ.
Επίσης, στο νέο σχέδιο εξετάζεται η παροχή κινήτρων προς τους πολίτες, ώστε να πραγματοποιούν συναλλαγές μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
Τα κίνητρα
Ένα από τα σενάρια προβλέπει έκπτωση 3% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, ενώ μια άλλη πρόταση αφορά σε μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.
Επιστροφή χρημάτων
Ένα εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την επιστροφή χρημάτων 1% για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα με άμεση απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο από τις τράπεζες που μεσολαβούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
newsbomb.gr

Σχόλιο απο olympia.gr
 Απλά θα κάνουμε πολλές μικρές αγορές και να πάνε
να γ@.......ν και οι τράπεζες και τα τσογλανάκια που
τις υπηρετούν.

Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή φτιάχνουν ενα νεου τύπου σοβιετικό κράτος οπου ολα θα τα ελέγχουν οι τράπεζες.
Ιωάννης Κ.Δ

7 σχόλια:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Μας οδηγούν προς την αχρήματη εποχή, η κατάργηση των μετρητών για πάνω από 300 ευρώ ήταν μια πρόταση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο. Επειδή συνέπεσαν οι δύο περίοδοι εκλογών δεν προχώρησε η πρόταση τους. Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση είναι η ίδια, είτε ΠΑΣΟΚ την λένε είτε ΝΔ. Επίσης με τον ΠΟΛ1077 γίνεται άρση του προσωπικού απορρήτου τόσο στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και στις ΔΕΚΟ. Η δικιά μας πρόταση είναι μαζική ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες και δημιουργία ενός BANK-RUN. Το υπουργείο κάνει τον μάγκα επειδή ποτέ ο Έλληνας δεν ενώθηκε για να αντιμετωπίσει τον εχθρό του. Το ότι όλοι οι μπλογκερς φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι έχουμε πόλεμο στα αυτιά του λαού δεν ακούσθηκε ποτέ. Τώρα θα σας δώσουν ένα μικρό τυράκι (1-3% έκπτωση από τις αγορές, υπολογίστε ότι δεν είναι πάνω από 10 ευρώ τον χρόνο) και θα πέσετε στην φάκα, εξαγορά για να μας φακελώσουν..

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 12,34. Μιλάμε για 50 € κέρδος στα 5000 ! Καιεκτός από το φακέλωμα , να έχουν και τη δυνατότητα Εφορία και τράπεζες να στά πέρνουν .Πλάκα δεν έχει ?
φώτης

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ ΥΠΕΡΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ.ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλα, αυτο με τη φοροδιαφυγη εχει καταντησει καραμελα! Επιτηδες την επιτρεπουν στους μεγαλους για να βρουν αφορμη να περασουν το πλαστικο χρημα και ηλεκτρονικες ταυτοτητες σε ολους! Πρεπει να αντισταθουμε σ'αυτο! Ευελπιστω οτι αυτη η τρικομματικη κυβερνυση δε θ'αντεξει για πολυ!

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγγλια, το πλαστικο χρημα ειναι πολυ διαδεδομενο. Δηλαδη, κοσμος ψωνιζει στα σουπερμαρκετ, μπαινει στο μετρο τους με καρτα. Δηλαδη ακομα και γι συναλλαγες της μιας Λιρας! Εννοειται οτι η ΕΕ ευθυνεται γι'αυτο! Εξοδος απ'το ευρω και ΕΕ αν θελουμε ελευθερια και λυτρωση! Δεν υπαρχει αλλος δρομος!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χα!!!! Δεν ειναι για γελια ειναι για κλαμματα!!!! Το χαραγμα αρχησε!!! Καλως ηρθατε στην Ν.Τ.Π Γιαννης!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ . Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΦΕΡΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 ΣΕ ΜΠΑΡ-ΚΟΟΥΝΤ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ....ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΥΠΟΥΛΑ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ !!!