Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΚΑΖΑΚΗΣ -ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Κ.Υ.Β.Ε Περιστερίου στις 23/05/12



Την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και «νέας δραχμής» στην Ελλάδα, προτείνει ομάδα Γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt...



Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, στόχος τους να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Και έτσι προτείνουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.
Όπως και σε κάποια τουριστικά θέρετρα της Βρετανίας, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώσουν στα εστιατόρια για παράδειγμα σε δραχμές ή σε ευρώ.
Την πρόταση της παράλληλης κυκλοφορίας συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.

"Μας ετοιμάζουν κατοχικό νόμισμα, όπου το εξωτερικό χρέος θα παραμείνει σε σκληρό ευρώ, ενώ οι εσωτερικές συναλλαγές σε υποτιμήσιμο νόμισμα"
πηγη