Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Νεώτερος απολογισμός: Η καταστροφή της Χίου σε καμένες εκτάσεις - 127.400 καμένα στρέμματα


Ερευνα: Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α, νομικού

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί ώρα 02:30 την 18 Αυγούστου 2012 στην περιοχή Καρυών - Νέα Μονή σε δασική έκταση και λόγω των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές από τις περιφερειακές ενότητες του Δήμου Χίου, όπως Ανάβατος,...
Αυγώνυμα, Λίθιο, Βέσσα, Έλατα, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πυργί, Όλύμποι, Καρύντα, Άγ. Γεώργιο Συκούσας, όπου μαίνεται για 3η μέρα, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο πααρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών, στρατιωτών και κατοίκων. Σύμφωνα με νεώτερες μετρήσεις των καμένων εκτάσεων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (E.F.F.I.S), οι συνολικά καμένες εκτάσεις από την εν λόγω πυρκαγιά ανέρχονται σε (127.400) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Ειδικότερα η σύνθεση των καμένων εκτάσεων είναι η εξής:

α) Το 4,56% δάση πλατύφυλλων.
β) Το 17,58% βλάστηση σκληρόφυλλων.
γ) Το 20,26% θαμνώδεις εκτάσεις.
δ) Το 30,49% διάφορες φυτικές περιοχές και
ε) Το 27,12% αγροτικές εκτάσεις.

Σημείωση*: Μέχρι την 19 Αυγούστου 2012 η καταγραφείσα ζημιά ήταν 77.400 σρέμματα. Η νεώτερη καταγραφή των ζημιών έγινε την  20 Αυγούστου 2012.
πηγη

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Eδώ ακριβώς είναι τό πρόβλημα!!!! Στήν άποψη(ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΗ ΠΑΙΔΑΡΙΩΗΣ άνωτάτης βοϊδοσχολής) πού διατυπώνει ο "αξιότιμος" Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος Π.Σ,ε.α, νομικός!!!! Δέν ντρέπεσαι μωρέ χαζοβιόλη!!! Τό πρόβλημα τών πυρκαϊών -φαινόμαενο φυσικό καί φυσιολογικό) είναι μόδα σέ εξέλιξη στή χώρα τής φαιδράς πορτοκαλέας!!! Καταπολεμιέται μόνο μέ τήν επιστροφή στήν κατά φύση Ζωή μας καί μέ τήν ελέυθερη βόσκηση ΟΛΩΝ τών ζώων..όπως παλιά πρό εόκ!!!! καί πρό Αντιστρατήγων στό Π.Σ... καί χωρίς αποτιμήσεις, αποζημιώσεις μίζες καί αρπαχτές!!! Απορία!!!! Αλήθεια εσύ μέ ποιό δικαίωμα φέρεις τόν τίτλο Αντιστράτηγος;!!!! Κατάλαβες!!!
υ.γ. Εάν καιγόταν κάποιος γαμηστρώνας στό όρος τών ανέραστων καί ανωμάλων κηφήνων (κάπου άκουσα άγιο τό λένε κάποιο τακτικοί θαμώνες του) θά είχαν κινήσει θεούς καί δαίμωνες,γιά τήν κατάσβεσή της, όπως έκαναν πρόσφατα, οι "αρμόδιες αρχές" Βλέπετε, όμως, εδώ καίγεται η ΧΙΟΣ ΜΑΣ!!! τό στολίδι μας..η ανάσα μας η μυρουδιά μας, η Ζωή μας..τό Είναι μας... γιά Μαστίχα θά μιλάμε τώρα;!!!! Ενώ, τά τεριρέμ!!!!τεριρέμμμμ!!!! μάλλον σέ έκαναν Αντιστράτηγο!!!

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

το πρόβλημα των πυρκαγιών ξεκινάει από αυτό που τρώει ο άνθρωπος, από αυτό που έχει στο πιάτο του, από τον φασισμό των ανθρώπων προς όλα τα ζώα, πουλιά και τα ψάρια, από την έλλειψη ζώων στα δάση (όλα τα ζώα έκλεισαν στα κλουβιά και στις φάρμες, τα οποία θα μπορούσαν να τρώνε χόρτα. και να ήθελε κάποιος να βάλει φωτιά στο δάσος, δεν θα μπορούσε). το σύστημα που κυβερνάει τον κόσμο, τα μεγάλα συμφέροντα των βιομηχανιών των φαρμάκων και των τροφίμων, τα μεγάλα συμφέροντα εταιριών γενετικής και χημικών προϊόντων προωθούν την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης, η οποία προκαλεί φτώχεια, αρρώστιες και καταστροφές. έτσι όπως πάμε στο μέλλον ο άνθρωπος, από την έλλειψη τροφών, θα περάσει στον κανιβαλισμό.
βλέπε 48 λόγοι για να γίνεις ολικά χορτοφάγος vegan από σήμερα.
http://humanisticecology.blogspot.com/2008/03/48.html

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Ταξίδι στο τέλος του κόσμου-Νησί του Πάσχα - http://humanisticecology.blogspot.com/2009/01/blog-post_3506.html

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

περισσότερα άρθρα για περιβάλλον, διατροφή, υγεία, ηθική, πολιτισμό, μη βία εδώ
Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία - http://humanisticecology.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ=3088 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ=3088

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που 12:00 τη φωτιά στο Άγιο Όρος την έσβησε η βροχή. Όταν λέμε ότι με θαύμα σβήνουν οι μεγάλες φωτιές κοροϊδεύετε.

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

στο "θαύμα" της σκοταδιστικής, πάμπλουτης, άσπλαχνης, άκαρδης εκκλησίας που επιτρέπει και προωθεί την αιχμαλωσία, βασανιστήρια, δολοφονίες ανυπεράσπιστων και όμορφων πλασμάτων, στη καταστροφή των δασών, στην ερήμωση της γης, στην μόλυνση του περιβάλλοντος, στην εξαφάνιση χιλιάδων φυτών και ζώων, που προωθεί αρρώστιες, πολέμους και καταστροφές.

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Το τέρας της δημιουργίας
Το τέρας της δημιουργίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ζώα για τη διασκέδασή του. Και πώς τα χρησιμοποιεί; Αποκεφαλίζοντας για στοίχημα πάπιες, χήνες και πετεινούς. Κυνηγώντας και πιάνοντας τα γελάδια με το λάσο για να τα "εξημερώσει", και σέρνοντάς τα ολόγυρα μέχρι να πεθάνουν. Φράζοντας τη μύτη με βαμβάκι και πασαλείβοντας με βαζελίνη τα μάτια των ταύρων πριν από τη θανάσιμη πάλη τους στην αρένα. Γκρεμίζοντας, στην Ισπανία, σε συγκεκριμένες γιορτές αγίων και με παρούσες τις εκκλησιαστικές αρχές ζωντανές κατσίκες και τα μικρά τους από το καμπαναριό.
Αλλά και στο μέλλον θα δικαιούται ο άνθρωπος να τυραννάει τα "υπόλοιπα πλάσματα της δημιουργίας" με αδιανόητα βάναυσες μεθόδους. Τα πειράματα σε ζώα είναι σύμφωνα με ορισμένους ειδήμονες άχρηστα για την ιατρική επιστήμη - και αυτό να μην ίσχυε, θα ήμουν σε κάθε περίπτωση αντίθετος. Αδιαμφισβήτητη, όμως, θεωρείται η αξία τους για την οικονομία. Για το Βατικανό, το οποίο σχετίζεται με εταιρείες φαρμάκων, το ειδεχθέστερο τούτο βασανιστήριο του κόσμου, αυτή η αδιάκοπη και μέχρι θανάτου αγριότητα, θεωρείται πράξη "ηθικά αποδεκτή".
Ακόμη και η αγιότης του ο Ιωάννης Παύλος Β' υποστήριξε στις 23 Οκτωβρίου 1982 πως τα ζώα "προφανώς μπορούν να είναι αντικείμενο (!) πειραμάτων", μια πρακτική που ο ινδουιστής Γκάντι είχε χαρακτηρίσει το "πιο σκοτεινό από όλα τα εγκλήματα". (Το έγκλημα αυτό μόνο το 1989 στη Γερμανία στοίχισε τη ζωή σε 2.640.000 ζώα, σύμφωνα με τους επίσημους και σαφώς μετριοπαθείς κυβερνητικούς υπολογισμούς).
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι λειτουργοί του Κυρίου που στιγματίζουν την εκκλησία για "προδοσία των ζώων", αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να ξεπλύνουν τον χριστιανισμό ή τουλάχιστον - όπως ο αξιόλογος οξφορδιανός θεολόγος Αντριου Λίνζι- το "πνεύμα του Ευαγγελίου", κάτι απολύτως αβάσιμο. Σε κανένα σημείο δεν δίδαξε ο Ιησούς την προστασία των ζώων - αντιθέτως σκότωσε δύο χιλιάδες. Σήμερα πολλοί προσπαθούν να διασώσουν την Παλαιά Διαθήκη. Αγνοώντας τις δεκάδες οργισμένες εντολές εξόντωσης, υπογραμμίζουν την υποτιθέμενη έγνοια της "γραφής" για τη ζωή, την αρχέγονη δημιουργική της γνώση, την κοινή δημιουργία ανθρώπου και ζώου κ.ο.κ. - τίποτε άλλο από αοριστίες που γρήγορα εκφυλίζονται σε αντιφατικά ψελλίσματα ή σε λόγια σαφώς υποκριτικά. Γιατί από τη Βίβλο προκύπτει καθαρά το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.
Είναι όμως άτοπο να αγνοεί κανείς ότι οι ρίζες του κακού βρίσκονται στην Παλαιά Διαθήκη και στον χριστιανισμό και να ρίχνει την ευθύνη στο αποχριστιανοποιημένο οικονομικό σύστημα της νεωτερικότητας. Γιατί, όπως η θανάτωση των Εβραίων από τον Χίτλερ υπήρξε η ολέθρια συνέπεια της σχεδόν δισχιλιετούς αιματηρής καταδίωξής τους από τις εκκλησίες, έτσι και η υπεράνω πάσης περιγραφής σύγχρονη καταδίκη του ζώου δεν είναι τίποτε άλλο από την τεχνικά εξελιγμένη και τελειοποιημένη εκδοχή μιας αδιάκοπης γενοκτονίας που χαρακτηρίζει όλες τις χριστιανικές περιόδους, το αποτέλεσμα σε τελική ανάλυση εκείνης της αρχικής εντολής "Υποτάξτε τα ζώα", η μαζικότερη καταδίκη σε ανδραποδισμό και θάνατο.
Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η χριστιανοσύνη καυχιέται ότι κατήργησε τη θυσία του ζώου. Αυτό είναι σωστό. Θυσίασε, ωστόσο, περισσότερα ζώα από κάθε άλλη θρησκεία - όχι πια στο όνομα του Θεού, αλλά στο όνομα της κοιλιάς της.
Καρλχάιντς Ντέσνερ (από άρθρο του στην "Zeit", 22/8/1997)

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

περισσότερα για την ανθελληνική σκοταδιστική, ιουδαιοχριστιανική, πάμπλουτη, άσπλαχνη, άκαρδη εκκλησία που επιτρέπει και προωθεί την αιχμαλωσία, βασανιστήρια, δολοφονίες ανυπεράσπιστων και όμορφων πλασμάτων, στη καταστροφή των δασών, στην ερήμωση της γης, στην μόλυνση του περιβάλλοντος, στην εξαφάνιση χιλιάδων φυτών και ζώων, που προωθεί αρρώστιες, πολέμους και καταστροφές εδώ "Παυλιανισμός: Η Παγκόσμια Θρησκεία που ιδρύθηκε πριν δύο χιλιάδες χρόνια;" http://noetic-on.blogspot.gr/2008/01/blog-post_14.html

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
http://kelsoskataxp.blogspot.gr/
Η ΔΙΑ ΕΓΚΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
http://filostratos.pblogs.gr/2012/07/h-dia-egkhmatwn-epibolh-toy-ioydaioebraiohristianismoy.html
Καταστροφές Ελληνικών Ιερών - Μέρος 1ο
http://www.scribd.com/doc/17711118/
Ιουδαιοχριστιανισμός
http://apollonios.pblogs.gr/tags/ebraiochristianismos-gr.html
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ 1940:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
http://humanisticecology.wordpress.com/2012/06/22/η-μεγαλη-προδοσια-τησ-ορθοδοξιασ-το-1940φ/
ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Ο ΟΡΚΟΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!!Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ!!
http://apollonios.pblogs.gr/2012/08/spanio-eggrafo-o-orkos-ypotaghs-twn-hristianwn-patriarhwn-stoys-.htmlhttp://apollonios.pblogs.gr/2012/08/spanio-eggrafo-o-orkos-ypotaghs-twn-hristianwn-patriarhwn-stoys-.html
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΑΜΟΣ = ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
http://humanisticecology.blogspot.com/2012/04/blog-post_19.html
ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΠΑΣΧΑ
.
http://humanisticecology.blogspot.com/2012/05/blog-post_04.html
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΤΙΣΤΙΚΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ
http://filostratos.pblogs.gr/2012/08/katastrofes-arhaiwn-nawn-kai-poies-ekklhsies-htistikan-panw-toys.html
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ:Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ! Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ - Άθεος ή αθεϊστής; Περί αθεΐας, αθεϊσμού και παράλογων ορισμών ο λόγος
http://humanisticecology.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html