Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα μπορεί: 11+1 τρόποι για να ξεφύγουμε από την κρίση



Η Ελλάδα μπορεί: 11+1 τρόποι για να ξεφύγουμε... από tvxorissinora

Υπάρχει μια χώρα που οι άνθρωποι της είναι άνθρωποι με φαντασία και γνώσεις. Με όπλο τους την επιμονή και το μεράκι καταφέρνουν να ξεπερνούν τις τρικλοποδιές που η ίδια τους βάζει και να μεταμορφώνουν τα όνειρα και την τρέλα τους, σε....
επιστημονικά επιτεύγματα και καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις. Όπως όλοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλα δεν φοβούνται… και αυτό γιατί έχουν να προτάξουν το παράδειγμα τους ως τρόπο αντιμετώπισης της.

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα σας καλεί σε ένα δίωρο ταξίδι για να γνωρίσετε αυτή τη χώρα που φαντάζει τόσο μακρινή κι άγνωστη. Ταξιδέψτε μαζί μας στην Ελλάδα! Στην Ελλάδα που μπορεί!
Από τα διβάρια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στις πιο διάσημες κουζίνες. Το αυγοτάραχο Τρικαλινός, γνωρίζει την ελληνική παράδοση στα πέραντα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που ο Φεράν Αντριά, ο πιο διάσημος σεφ, το κατατάσσει στα 30 πιο εκλεκτά και υγιεινά τρόφιμα του κόσμου!
Ο δαιμόνιος Αντώνης Βεκρής, διαβάζει ότι η μεξικάνικη τεκίλα παράγεται από κάκτους. Κάκτοι είναι και οι φραγκοσυκιές που φύονται παντού στο νησί του, την Αμοργό. Κλείνεται στο κουζινάκι του και δεν βγαίνει από εκεί μέχρι να φτιάξει την τεκίλα απ’το Αιγαίο!
Όταν το 2000 ο Γιάννης Τσούτσος, ως δήμαρχος Δομένικου, ενός μικρόυ χωριού λίγο έξω από τη Λάρισα, προτείνει στους συγχωριανούς του να φτιάξουν πούρα, εκείνοι τον αντιμετωπίζουν ως τρελό. Σήμερα τα πούρα Δομένικου θυμίζουν κάτι από Αβάνα.
Η Στέλλα Μπεζεργιάννη και η επιστημονική της ομάδα δεν ήταν σύμφωνοι ποτέ με ένα από τα εθνικά μας σπορ… τη σπατάλη. Αποφασίζουν λοιπόν από το άχρηστο τηγανέλαιο, να παράξουν… πετρέλαιο!
Το να φορτίζουμε το κινητό μας από τα ρούχα μας και να ηλεκτροδοτούμε το σπίτι μας ανοίγοντας απλά την τέντα μας, δεν είναι εικόνα από ταινία επιστημονικης φαντασίας. Ο καθηγητής φυσικής του ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά που θα αλλάξουν τη ζωή μας.
Μυστικές συνταγές ομορφιάς και υγείας από την αρχαιότητα. Η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα ιπποφαές για να τον διατηρήσει υγιή. Σήμερα η καινοτόμος κτηνοτροφία και γεωργία διατηρούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Το ταξίδι του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην «Ελλάδα που μπορεί» θα μεταδοθεί σε 2 μέρη. Το πρώτο την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και το δεύτερο με περισσότερες ιστορίες επιτυχίας, στις 11 Ιανουαρίου, στις 22:00, από τη ΝΕΤ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sorry αλλά μετά τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου αλλά και ως καθηγητής σε σχολεία και φροντιστήρια, διαπίστωσα ότι ούτε έξυπνος λαός είμαστε και ούτε φαντασία διαθέτουμε. Ένας λαός-λαμόγιο είμαστε που ούτε καν τον αλύτη-προδότη Σαμαρά κατάλαβαν τι είναι. Συνεπώς, ότι τραβάμε μας αξίζει. Αυτό το κλισέ "είμαστε έξυπνος λαός" ποτέ δεν ίσχυε. Απλώς, λειτουργούσε ως εθνικιστικό κιτς

Ανώνυμος είπε...

μπραβο κ. Ανωνυμε..

Πρεπει να σται απο τους λίγους σοβαρούς εκπαιδευτικους. Γιατι και στον κλαδο σας ξερετε πολύ καλα τι γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Λαός της πλάκας είμαστε. Ακόμα και με ένα κοκαλάκι που γλειφαμε μας αγόρασε το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.