Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

1000 άρματα αγοράζει η Πολωνία - 5 δισ. ευρώ το πρόγραμμα!


Αν η Πολωνία, που από το μόνο που κινδυνεύει (τουλάχιστον σε ότι αφορά την ύπαρξη διατυπωμένης απειλής κατά της ακεραιότητας της χώρας) είναι η ... υπερκατανάλωση βότκας, αναπτύσσει νέο άρμα μάχης από το οποίο θα προμηθευτεί 1000 μονάδες (!), τότε η Ελλάδα τι πρέπει να κάνει κύριοι Έλληνες πολιτικοί;...


Ο πολωνικός Στρατός σχεδιάζει να προμηθευτεί 1.000 νέα, ελαφρά άρματα και ΤΟΜΑ, εγχώριας σχεδίασης, Anders, με το βάρος του άρματος να κυμαίνεται από 32 έως 40 τόννους, ανάλογα με την τελική διαμόρφωση.Το κόστος του όλου προγράμματος θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ!

Στην έκδοση με πυροβόλο των 120 χιλιοστών, το σύστημα της κάννης και του κλείστρου θα προέρχεται από την ελβετική RUAG. Ο κινητήρας θα είναι της γερμανικής MTU, ισχύος 530 kW, δίνοντάς του τελική ταχύτητα 80,46 χλμ/ώρα. Ο πυργίσκος θα περιλαμβάνει το σύστημα Trophy της ισραηλινής Rafael.

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας θα αρχίσει τις δοκιμές του πρωτοτύπου σε 24 μήνες. Οι υπόλοιπες εκδόσεις θα αφορούν ΤΟΜΑ, ΤΟΜΟ, φορείς αντιαεροπορικών συστημάτων, αντιαρματικών κλπ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr