Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

10% μικρότερο το ΑΕΠ της Γερμανίας αν καταρρεύσει το ευρώ λέει σύμβουλος της Μέρκελ


Μια κατάρρευση του ευρώ θα έριχνε το γερμανικό ΑΕΠ έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο της γερμανικής κυβέρνησης Lars Feld αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και αν αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη...

Ο ίδιος προσπάθησε να «πυροδοτήσει» το κλίμα στις αγορές ομολόγων, λέγοντας ότι αναμένει η ΕΚΤ να αγοράσει ισπανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα σιγά-σιγά προκειμένου να συμμορφωθεί με το ρόλο της, και για αυτό θα έχει μικρή μόνο επίδραση στις αποδόσεις. «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να απελευθερώσει το μεγάλο μπαζούκα. Δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα», δήλωσε ο Feld, μέλος της ομάδας οικονομικών συμβούλων της Merkel. Ο Μάριο Ντράγκι εδώ και μέρες προσπαθεί να πει ότι στην επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 6 Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει έκτακτες δράσεις για να πέσει το κόστος δανεισμού των χωρών και να ανακόψει την κρίση χρέους, ηρεμώντας κάπως τις αγορές.

Πηγή:olympia.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ'ΑΥΤΟ καιγονται για να παραμεινουμε στο ευρω! Ετσι και επιστρεφαμε στη Δραχμη, θ'ακολουθουσει και η Ισπανια, Πορτογαλια, Ιταλια, αλλα κι αλλες χωρες μετα απο μας με τελικο αποτελεσμα την καταρευση του ευρω!