Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Χρυσή Αυγή: "Έρχεται η περίοδος της σφαίρας" (vid)


"Τελείωσε η περίοδος της αγανάκτησης, ο κόσμος έφυγε από την πλατεία Συντάγματος, βαρέθηκε να τρώει χημικά και να διαλύεται. Διανύουμε την περίοδο της αυτοκτονίας και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σύντομα θα περάσουμε στην περίοδο της σφαίρας. Πολύ σύντομα κάποιος Έλληνας θα πει: δεν αυτοκτονώ, θα πάρω και κάποιον άλλο μαζί μου, θα στρέψω το όπλο ενάντια σε αυτόν που ευθύνεται για την κατάστασή μου". Απόσπασμα από την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα.
Πάντως μετά τη σχετική πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής και τη διαρκή άνοδο του εθνικιστικού κόμματός, η κυβέρνηση ανήγγειλε τελικά "γενναίες μειώσεις στις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα". Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κασιδιάρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανασίου- παρ' όλο που απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία - δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει σύντομα σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε το σύστημα εξουσίας και προέβη σε μία σειρά σημαντικών παρατηρήσεων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eno exo atrantaxti sympatheia pros tous aneksartitous Ellines kai ti nea dimokratia, prepei na paradexto oti o Kasidiaris me exei enthousiasei poly.Einai politikos pou den ypokrinetai, kai einai eksisou dynamikos san ti Liana Kanelli, pou episeis sympatho san dimosiografo.Den me endiaferei ti lene gia ton Kasidiari. alla efxomai na tou dothoun oles oi dynatotites gia na paei mprosta, giati pistevo oti tou aksizei kathe kalo.Afto to sxolio apo mena pou agapo tous mi eglimaties mavpous.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια ερώτηση για τον προηγούμενο ανώνυμο σχολιαστή: Γιατί επιλέγεις να γράψεις με κάποιον τρόπο που ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΛΩΣΣΑ, όταν έχουμε ως εργαλείο την καλύτερη και αρχαιότερη γλώσσα στον κόσμο; Έχετε συνειδητοποιήσει όλοι εσεις που γράφετε μ΄αυτό τον ηλίθιο τρόπο, ότι διαπράττετε πολιτιστικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;!...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου (10:30) μην μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάζεις αυτά τα εκτρώματα (όσο ορθά και είναι στη σκέψη και στη λογική)...Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, σκεφτόμαστε όπως γράφουμε....οπότε...λιγότερος κόπος στην γραφή=λιγότερη σύνθετη σκέψη=λιγότερες νευρικές εγκεφαλικές συνάψεις ενεργές=>λοβοτομημένα άτομα=>ευκολότερα διαχειρίσιμα από το σύστημα=>.....ο νοών νοείτω...

Ανώνυμος είπε...

...Σαφέστατα! (φίλοι #2,3) Αλλά μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε. Το τραγικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο γράφουν ακόμα και απόφοιτοι ανώτατων σχολών!...

Λοιπόν...

«...Αυτήν τη Δημοκρατία πρέπει να ζητήσουμε ...Να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να απαιτήσει τη λειτουργία της με τον αυθεντικό τρόπο. Δεν χρειάζεται να φωνάζει ..."να καεί να καεί το ... ... η Βουλή" και να σπρώχνεται με τα ΜΑΤ και το σταλινικό ΚΚΕ ...Να φωνάζει να επανδρωθεί η Βουλή με κληρωτούς βουλευτές. Δεν χρειάζεται να φωνάζει για τη διαφθορά της Δικαιοσύνης, περιμένοντας να τον "ελεήσουν" με Δικαιοσύνη οι διεφθαρμένοι δικαστές ...Να φωνάζει για το δικαίωμα του λαού να ψηφίζει τους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα απαιτούν τη Δικαιοσύνη στο όνομά του. ...Απλά πράγματα ...Δεν χρειάζεται καν ένταση ...Δεν απαιτούνται αίμα και φασαρίες ...ΓΝΩΣΗ χρειάζεται και τίποτε άλλο...»

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είναι ευκαιρία να δώσουν η νέοι τη μάχη της γενιάς τους. Σήμερα αυτό μπορούν να το κάνουν εύκολα, γιατί —εκτός των άλλων— έχουν αλλάξει και οι συνθήκες. Ενώ φαινομενικά είναι πιο περίπλοκες από ποτέ, στην πραγματικότητα έχουν γίνει ευκολότερες, εφόσον υπάρχει γνώση.
Σήμερα αρκεί απλά η γνώση ...Φρόντισε το σύστημα γι' αυτό ...Επένδυσε στην "πολυπλοκότητα" του πεδίου της μάχης και αφαίρεσε ωμότητα και ισχύ από την άμυνά του ...Επένδυσε στην αδυναμία των ανθρώπων να καταλάβουν τι συμβαίνει και άρα στην αυτοπαγίδευσή τους και όχι στη δική του δύναμη να τους υποτάσσει. Γι' αυτόν τον λόγο σήμερα στην κυριολεξία διασκεδάζει με τις βίαιες αντιδράσεις των νέων.
Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό πράγμα για το σύστημα από τις σημερινές αντιδράσεις των νέων. Διασκεδάζει το σύστημα, κάθε φορά που βλέπει τους νέους να αντιδρούν βίαια. Θα συνεχίσει να τους ωθεί στην ανεργία και στην πείνα των 200 ευρώ για όσο διάστημα βλέπει αυτές τις αφελείς αντιδράσεις ...για όσο διάστημα τους βλέπει να σπάνε τζαμαρίες και να καίνε σκουπιδοτενεκέδες, νομίζοντας ότι το απειλούν ...για όσο διάστημα αντιδρούν με κινήσεις ενστικτώδεις, οι οποίες είχαν νόημα τον Μεσαίωνα, αλλά όχι σήμερα. Τότε είχε νόημα και γι' αυτόν τον λόγο το σύστημα ήταν απίστευτα σκληρό κάθε φορά που υποπτευόταν τέτοια προσπάθεια.
Σήμερα αυτού του είδους ο "πόλεμος" όχι μόνον δεν το απειλεί, αλλά στην πραγματικότητα έναν τέτοιο "πόλεμο" τον προκαλεί το ίδιο το σύστημα. Το ίδιο το σύστημα προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα άγρια ένστικτα των ανθρώπων, για να τους παγιδεύσει. Θα "παίξει" μερικές ημέρες το παιχνίδι του "πολέμου" μ' αυτούς και μετά θα τους στείλει στα σπίτια τους. Θα καταναλώσει μερικά δακρυγόνα για την παράσταση και μετά θα τους στείλει στα σπίτια τους. Θα τους στείλει, όμως, αφού τους έχει πείσει ότι δεν γίνεται τίποτε ...αφού τους έχει υποσχεθεί ότι θα τους εξασφαλίσει δικαίωμα ακόμα και για επανάληψη του "μαθήματος" — για όσους δεν το κατάλαβαν. Θα τους επιτρέπει να το επαναλαμβάνουν όσες φορές θέλουν ...μέχρι να το καταλάβουν. Και κάθε νέα ήττα των "πρωταγωνιστών" των δρόμων θα απογοητεύει τους "παρατηρητές" του καναπέ.
Αυτό έχει καταφέρει το σύστημα. Βάζει τους νέους σε ένα virtual περιβάλλον και τους ωθεί στο να αντιδράνε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο της βίας. Αυτός είναι ένας τρόπος παντελώς λάθος, εφόσον οι εχθροί πλέον είναι τρισδιάστατα ομοιώματα ανθρώπων ...Ομοιώματα κοινωνικών αντιπάλων, εφόσον το σύστημα χρησιμοποιεί αναλώσιμα. Οι υπάλληλοί του παριστάνουν τους εχθρούς των λαών και οι λαοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Όταν σε βάζουν να ελπίζεις, ψηφίζοντας ανάμεσα στους υπαλλήλους τους τούς "ηγέτες" σου, είναι θέμα χρόνου να παγιδευτείς για πάντα. Όταν κυνηγάς τους διάφορους Σόιμπλε, Μέρκελ και Τόμσεν, νομίζοντας ότι εξαιτίας τους υποφέρεις, θα την πατήσεις. Το σύστημα, κάθε φορά που θα τους πιάνεις, θα τους αντικαθιστά με νέους. Άδεια "πουκάμισα" ενός εχθρού που δεν τον γνωρίζεις θα μένουν στα χέρια σου. Αιωνίως μπορεί να γίνεται αυτό για όσο διάστημα δεν καταλαβαίνεις τι παίζεται. Άλλοι μας "κυβερνάνε" και άλλοι είναι τα αφεντικά του Κόσμου. Άλλοι φαίνονται σαν δυνάστες του Κόσμου και άλλοι κρύβονται πίσω από αυτούς. Αυτή είναι η επιτυχία του συστήματος, αλλά και το ρίσκο του. Βάζει μπροστά στους ανθρώπους είδωλα και οι άνθρωποι αυτά κυνηγάνε. Οι πραγματικά ισχυροί αυτού του κόσμου γελάνε, βλέποντας τον κόσμο να λατρεύει ή να μισεί τις "μαριονέτες" τους. Πουθενά δεν εκτίθενται οι ίδιοι, εφόσον παντού εμφανίζονται ως είδωλα κάτι φουκαράδες τύπου Ομπάμα. Στους εαυτούς τους προσφέρουν μόνον τη διασημότητα των φιλάνθρωπων. Μόνον σαν "φιλάνθρωποι" και "ευεργέτες" εκτίθενται στη δημόσια θέα.

Ανώνυμος είπε...

Όμως, αυτό το κόλπο των αναλώσιμων "ειδώλων" έχει αξία για όσο διάστημα οι λαοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει ...Για όσο διάστημα δεν καταλαβαίνουν ποιοι δίνουν εντολές βασανισμού σ' αυτούς, οι οποίοι παριστάνουν τους μισητούς βασανιστές ...Για όσο διάστημα οι λαοί δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται το control room αυτού του κόσμου. Αν το καταλάβουν αυτό, θα κερδίσουν τη μάχη μέσα σε λίγες ώρες.

Οι λαοί πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν να περιμένουν να λυθούν τα προβλήματά τους από τους "μορφωμένους" υπαλλήλους των Λεσχών. Κανένας δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, αν δεν βοηθήσουν μόνοι τους τούς εαυτούς τους. Πρέπει να το πάρουν απόφαση να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα που τους αφορούν και αυτό να το κάνουν άπαξ και δια παντός. Οι λαοί πρέπει μόνοι τους ν' αποφασίσουν και για τα θέματα της εξουσίας και όχι να συναλλάσσονται με τους "δικηγόρους" της και να εκλιπαρούν για το έλεός της. Αυτό μόνον η Δημοκρατία των πολιτών μπορεί να τους το εξασφαλίσει.

Από την Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας για την πραγματική Δημοκρατία, ο οποίος θα "πυρπολήσει" τις χώρες της Μεσογείου και από εκεί τον κόσμο ολόκληρο. Μόνον γι' αυτήν τη Δημοκρατία θα πρέπει ν' ανησυχούμε και για τίποτε άλλο. Η Δημοκρατία θα κάνει όλα τα υπόλοιπα για λογαριασμό μας ...Η Δημοκρατία θα μας εξασφαλίσει τις πατρίδες ...Η Δημοκρατία θα μας απαλλάξει από τους δανειστές ...Η Δημοκρατία θα εξαλείψει τη διαφθορά ...Η Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη ...Η Δημοκρατία θα εξασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα ...Η Δημοκρατία θα εξασφαλίσει τις συντάξεις μας ...Όλα θα τα κάνει η Δημοκρατία, αν εμείς κατορθώσουμε και την επιβάλλουμε στον κόσμο.

Αυτήν τη Δημοκρατία πρέπει να ζητήσουμε ...Να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να απαιτήσει τη λειτουργία της με τον αυθεντικό τρόπο. Δεν χρειάζεται να φωνάζει ..."να καεί να καεί το ... ... η Βουλή" και να σπρώχνεται με τα ΜΑΤ και το σταλινικό ΚΚΕ ...Να φωνάζει να επανδρωθεί η Βουλή με κληρωτούς βουλευτές. Δεν χρειάζεται να φωνάζει για τη διαφθορά της Δικαιοσύνης, περιμένοντας να τον "ελεήσουν" με Δικαιοσύνη οι διεφθαρμένοι δικαστές ...Να φωνάζει για το δικαίωμα του λαού να ψηφίζει τους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα απαιτούν τη Δικαιοσύνη στο όνομά του. ...Απλά πράγματα ...Δεν χρειάζεται καν ένταση ...Δεν απαιτούνται αίμα και φασαρίες ...ΓΝΩΣΗ χρειάζεται και τίποτε άλλο. Όταν, ως λαός, γνωρίζεις τι θέλεις, μπορείς και να το ζητάς. Σε μια τέτοια περίπτωση το σύστημα αναγκαστικά σε ακούει. Δεν μπορεί να μην σε ακούσει. Δεν θα σε υπολογίσει σήμερα; ...Θα το κάνει αύριο ...Αναγκαστικά. Δεν μπορεί το σύστημα να νικήσει τον λαό σε απευθείας σύγκρουση μ' αυτόν. Το σύστημα επιβάλλεται μόνον όταν ο λαός είναι άσχετος και τον παγιδεύει. Μόνον όταν ο λαός δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και τι να ζητήσει. Αν ο λαός γνωρίζει τι θέλει, έχει τη δύναμη να το πάρει. Ο λαός είναι η Δύναμη και εκφραστής της δύναμής του η Δημοκρατία. Για ό,τι μας απασχολεί, η Δημοκρατία έχει την λύση. Απλά περιμένει από εμάς να το ζητήσουμε. Δεν μπορεί όμως να μας "δώσει" τίποτε η Δημοκρατία, αν δεν την έχουμε "μπροστά" μας, ώστε να της το ζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τα βρετανικής και γαλλικής εμπνεύσεως "Κοινωνικά Συμβόλαια" μεταξύ εξουσίας και λαού πρέπει να πάνε στα "σκουπίδια". Δεν υπάρχουν "συμβόλαια" μεταξύ αρνιών και λύκων και τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ..."Συμβόλαια" μεταξύ πονηρών εξουσιαστών —οι οποίοι αθετούν τα πάντα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους— και αφελών υπηκόων —οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε καν πότε θίγονται τα δικά τους συμφέροντα— ..."Συμβόλαια", τα οποία συντάχτηκαν από υπαλλήλους-συνηγόρους των αθλίων εξουσιαστών, δεν έχουν νόημα ύπαρξης ..."Συμβόλαια", τα οποία είχαν ως στόχο να δώσουν χρόνο στους αθλίους να γλιτώσουν και χρόνο στους λαούς να "ξανακοιμηθούν", δεν πρέπει να υπάρξουν ξανά.

Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε εμείς οι Έλληνες. Πρέπει να ξαναγίνουμε αυτοί, οι οποίοι "βλέπουν" εκεί όπου δεν μπορεί να "δει" κανένας άλλος. Πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή μας και να ξαναγίνουμε οι οδηγοί των λαών ...Εύκολο είναι ...Πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζουμε. Η Ελλάδα κρύβει απίστευτες δυνάμεις στα "σωθικά" της. Δεν βρέθηκε κι ούτε θα βρεθεί δύναμη ικανή να την εξαφανίσει. Η δύναμη, που νικά το σκότος, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τη φύση. Η Δημοκρατία τελικά θα νικήσει τη Democracy ...Το φως θα νικήσει το σκοτάδι ...Οι άνθρωποι θα νικήσουν τα κτήνη ...Το 2012 όλο και πιο πολύ μοιάζει με το ΤΕΛΟΣ της ιστορίας.


Απόσπασμα από το κείμενο του Παναγιώτη Τραϊανού "Κίνημα για την πραγματική δημοκρατία".

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/07/kinima-pragmatikis-dimokratias.html

Ανώνυμος είπε...

"η νέοι"!!!;;; "Η νεολαία", βεβαίως, ή "οι νέοι"...
Τι σου είναι αυτός ο δαίμων τού πληκτρολογίου!

Ανώνυμος είπε...

Apantisi gia ton 10.30.Epeidi den evrises,aplos rotises tha sou apantiso giati ego prosopika grafo me latinikous xaraktires.Einai epeidi sti xora pou zo, kai afti i xora den einai i Ellada oute i afstralia oute xora tis amerikis, oute tis evropis. se aftin tin xora loipon, einai adynaton na vrethoun Ellinikoi xaraktires grafis. afou kai ta idia ta windows den einai afthentika, kai yparxoun polles eleipseis sto diadyktio.Opos katalavaineis den einai thema epilogis.Episeis den xrisimopoio diko moy ypologisti.Na eisai kala.