Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

"Tσαμπουκάς" από ρωσικό Ναυτικό: "Αν εμποδίσετε το ALAED θα το προστατέψουμε"...


Νέα κλιμάκωση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας, με το ρωσικό Ναυτικό να δηλώνει πριν λίγες ώρες ότι έχει λάβει εντολή να προστατέψει το φορτηγό πλοίο ALAED, το οποίο μεταφέρει μεταξύ άλλων και αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα (gunship είναι η ακριβής ορολογία του συγκεκριμένου τύπου) στην Συρία και το οποίο είχε εμποδιστεί από ...
το βρετανικό Ναυτικό τον περασμένο Ιούνιο στα Βόρεια της Σκωτίας α συνεχίσει την πορεία του.

Είναι η πρώτη φορά που οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εμπλέκονται κατά τέτοιο τρόπο στο power game που εκτυλίσσεται με επίκεντρο την Συρία και όλοι πλέον κρατάνε την ανάσα τους: Τι θα συμβεί αν επιχειρήσει κάποιο δυτικό σκάφος, είτε πολεμικό είτε εκτοφυλακής να εμποδίσει την πορεία του ALAED;

Το defencenet.gr ήδη από το περασμένο Σάββατο προέβλεψε ότι βρισκομαστε ενώπιον επανάληψης του σκηνικού της κρίσης της Κούβας το 1962, με τις ΗΠΑ τότε να απειλούν να βυθίσουν το ρωσικό πλοίο που μετέφερε εξαρτήματα των βαλλιστικών πυραύλων στο νησί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε με την ευκαιρία της καθόδου των ρωσικών πλοίων προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα τη Συρία, η Rosoboronexport τόνισε ότι δεν πρόκειται για καινούρια ελικόπτερα, αλλά για επισκευασμενα Mil Mi-25, τα οποία όμως αποτελούν "καρφί στο μάτι" των ισλαμιστών και κατ'επέκταση των δυτικών αφού έχουν "θερίσει" τις τελευταίες εβδομάδες ισλαμιστές αντάρτες και μισθοφόρους στις μάχες με τον συριακό Στρατό.

Το ρωσικής ιδιοκτησίας (εταιρία Femco) εμπορικό πλοίο ALAED πριν από ένα μήνα υποχρεώθηκε να σταματήσει στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας και στο τέλος επέστρεψε στον λιμένα του Μουρμάνσκ, καθώς η ασφαλιστική «Standard Club» αναγκάστηκε μετά από πίεση της βρετανικής κυβέρνησης να αποσύρει την ασφαλιστική κάλυψη του πλοίου και του φορτίου.

Το πλοίο επέστρεψε στην Ρωσία, άλλαξε σημαία και ασφαλιστική εταιρεία και βγήκε στην θάλασσα και τώρα ψάχνουν αφορμή να το εμποδίσουν ξανά οι δυτικοί και πιο συγκεκριμένα οι Bretano;i, αλλά η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι αυτό θα ήταν παράνομο κια θα αντιδρούσε ανάλογα. Δεν έχει διευκρινίσει απλώς πως εννοεί το "ανάλογα"...

Τώρα το ίδιο το ρωσικό Ναυτικό - πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο - ανακοινώνει ότι "Θα εγγυηθεί, αν χρειαστεί, την ασφάλεια του πλοίο και θα του παράσχουμε αποτελεσματική προστασία αν χρειαστεί".

Ήδη ανεπιβεβαίωτες ηγές από την Μόσχα αναφέρουν οτι το πλοίο παρακολουθείται από ρωσικό υποβρύχιο, ενώ οπωσδήποτε όταν θα πλησιάσει στις περιοχές που ελέγχονται από τους δυτικούς, όπως η βρετανικη ΑΟΖ, τα στενά του Γιβραλτάρ κλπ, το πιθανότερο είναι ότι θα συνοδεύεται από πλοίο επιφανείας του ρωσικού Ναυτικού.

Πρόκειται για επίδειξη ισχύος της Μόσχας, για ένα είδος "τσαμπουκά" και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των δυτικών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες το πλοίο το έχουν ανακαλέσει και δεν πάει προς Συρία πλέον.. μία παλιά είδηση έχει αξία μόνο αν δεν έχει συμβεί κάτι νεώτερο και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν συμβεί αρκετά!