Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

O ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ


Ενώπιον της πρώτης σοβαρής εσωκομματικής κρίσης μετά τις εκλογές βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν σοβαρές σκέψεις να στηριχθεί στη Βουλή σε κοινό μέτωπο με τον Περισσό...


Η άλλη άποψη στην Κουμουνδούρου δεν έχει να κάνει τόσο με τη μάχη ηγεμονίας που εξελίσσεται στο χώρο της Αριστεράς, καθώς ούτως ή άλλως ο αέρας του 27% δίνει εκ των πραγμάτων ηγετικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ περιλαμβάνει στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με το πρόσωπο που επιδεικνύει μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή ακόμη και η επιστροφή στη δραχμή (σε «εθνικό νόμισμα»)!

Μοιραία, λοιπόν, ο προβληματισμός αφορά το ενδεχόμενο να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις αντιλήψεις, ενώ μόνο αδιάφορο δεν περνά το γεγονός ότι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιθανότατα θα στηρίξουν και εκείνοι την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

Στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος», πάντως, όπως ο Π. Λαφαζάνης και ο Δ. Στρατούλης έσπευσαν να προκαταλάβουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η πρόταση νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να στηριχθεί.

Πιο προσεκτικός ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος επιχείρησε να συμβιβάσει καταστάσεις και να υποστηρίξει ότι από την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά την ουσία και όχι επιμέρους λεπτομέρειες, με τις οποίες διαφωνεί.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί, όμως, είναι ότι ο κ. Σκουρλέτης λίγες μέρες πριν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την πρόταση, ενώ την περασμένη εβδομάδα που αυτή κατατέθηκε στη Βουλή, εκδόθηκε ανακοίνωση του κόμματος, η οποία κατακεραύνωνε το ΚΚΕ για τη στάση του!

Το «Αριστερό Ρεύμα» είναι γνωστό ότι εκφράζει θέσεις και αντιλήψεις που προσομοιάζουν με αυτές που διατυπώνει το ΚΚΕ, όπως η επιστροφή στη δραχμή ή η αποδέσμευση από ευρωπαϊκές πολιτικές.

Το ερώτημα, όμως, είναι πώς θα δικαιολογήσει αυτές τις απόψεις η κεντρική έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας διακηρύσσει την... πίστη του στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, παρά την κόκκινη γραμμή που έχει τραβήξει στις σχέσεις με την τρόικα και το Μνημόνιο. Αν θα τις αποδοκιμάσει, δηλαδή, δημοσίως, «αδειάζοντας» τα στελέχη του και με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη συνοχή του κόμματος.

Ή απλώς θα τις... αφήσει να ανθίσουν, ενδεχομένως με το διχασμό αυτό να εκφράζεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία, με άλλους βουλευτές (και... συνιστώσες) να ψηφίζουν υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ και άλλους κατά.

Πηγή:www.capital.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι το ΚΚΕ φταίει......
Τους έβαλε και τρώγονται.....

Το ΚΚΕ είχε μιλήσει για αυτή την πρόταση από τις πρώτες εκλογές. Να δούμε και ποιοι είναι οι ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ και ποιοι όχι.

Αν δεν κατέβαζε το σχέδιο νόμου που είχε ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ, θα το κράζατε αλύπητα το ΚΚΕ.

Τώρα που το κατεβάζει και ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ τα πράγματα, πάλι το κράζετε.....

Σήμερα στο ράδιο, ο Κωτρότσος μίλαγε με την Δούρου για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η γκόμενα ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΙΧ. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ....

Που είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΕ Ο ????
Που είναι ΕΣΤΩ ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ για να δούμε ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ?????


Ο Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ έχει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να κάνει κάτι για τον ΛΑΟ και το παίζει ΤΡΕΛΙΤΣΑ τώρα, με ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ και ΜΗ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ στο ΘΕΜΑ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,του ΧΡΕΟΥΣ κτλπ.


"προβοκάτορας"

Ανώνυμος είπε...

Επίσης Ο Σταλίν με τα γκούλαγκ στη φωτό, τι σχέση ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΛΙΟΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ??????

"Προβοκάτορας"

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη σωστή κίνηση που έκανε το ΚΚΕ στην περίοδο της κρίσης είναι αυτή η πρόταση νόμου που κατάθεσε. Και ορθά έπραξε κατά τη γνώμη μου. Και πολύ σωστά και οι Ανεξάρτητες Έλληνες θα την υποστηρίξουν. Να δούμε αν ο Τσίπρας θα κάνει την κωλοτούμπα της ζωής του τώρα, με την αποχή του από αυτή την άτυπη συμπαράταξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα κύριοι του Σύριζα.
Μια προσωρινή ψηφοφόρος σας

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται ο Σύριζα σας φταίει πάλι.
Είστε το μικρότερο κόμμα της βουλής και σε λίγο θα μείνετε και εκτός βουλής με τις μαλακίες που λέγατε και λέτε.Ξεχάσατε τις δηλώσεις της Παπαρήγα στην τηλεόραση που έλεγε πως την δεδομένη στιγμή θα είναι καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας επό το ευρώ .Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μαζευόσαστε στην ομόνοια ,να φωνάζετε μισή ωρίτσα και μετά σπιτάκι σας.Να παίρνουμε και την κρατική επιχορήγηση.
Είστε η πρώτη επιχείρηση που απέλυσε υπαλλήλους και εφάρμοσε την μετενέργεια ξεπεράσατε και τον Μπόμπολα, που μπροστά σας φαντάζει Τσάβες.
Όταν σας δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξετε την πορεία του τόπου εσείς είπατε ,δεν είναι ώριμες οι συνθήκες περιμένοντας την Δευτέρα Παρουσία.
Αλήθεια ποιά είναι η θέση σας για τις αλλαγές στη γλώσσα;

Ανώνυμος είπε...

Και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, το παίζουν τρελίτσα την ώρα που πεθαίνει ο κόσμος. Πρωτοστατούν στη διάλυση της ενότητας του λαού και όχι της κωλοαριστεράς.

ΥΓ. Όποιος έβαλε τη φωτό του Στάλιν στο άρθρο, είναι πολύ σκατομαλάκας.