Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

New York Times: «Εκμεταλλευτείτε τη φέτα και το ελαιόλαδο»


Μία πρόταση για έξοδο από την κρίση έκανε η εφημερίδα «New York Times» προτείνοντας στην Ελλάδα να επενδύσει στη φέτα και το ελαιόλαδο…
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τα δύο αυτά προϊόντα είναι παραδοσιακά και τονίζεται ότι οι Έλληνες πρέπει να τα εκμεταλλευτούν προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.



Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται επίσης πως ενώ η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει την αποκλειστική χρήση της ονομασίας Φέτα, κατέχει μόλις το 28%της παγκόσμιας αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στο ελαιόλαδο, παρότι παράγει μια από τις καλύτερες ποιότητες βρίσκεται πολύ πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, καλύπτοντας μόλις το 4% της παγκόσμιας αγοράς.

Τέλος, το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες αγρότες αντί να επενδύσουν σε καινούργια τρακτέρ, έπαιρναν τα λεφτά από τις επιδοτήσεις και αγόραζαν Μερσεντές.
zougla.gr


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι λετε ρε αμερικανακια και πως θα παμε αφραγκοι για καφε αν πρεπει να παμε να βοσκουμε προβατα για να παραγουμε φετα και αν πρεπει να ειμαστε στο χωραφι να μαζευουμε ελιες.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε χαραμοφαι εμ γαλατα εμ μαλατα εμ τα αρνιά θηλκα δεν γίνετε Καλα πόλης κόσμος έχει καλομαθη για τα καλα

Ανώνυμος είπε...

αν η απαντηση αναφερετε σε μενα τοτε δεν καταλαβες την ειρωνεια

και αναφερομαι στο οτι ο νεοελληνας προτιμαει να παει αφραγκος για καφε παρα να κανει καποια δουλεια που δεν ειναι γραφειου.
εγω σε χωριο ζω και ξερω και απο χωραφια και απο ζωα.

αν δεν αναφερετε σε εμενα προσπερασε τα

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι φαίνεται, δεν είσαι μόνο στο χωριό, είσαι και μακριά από την πραγματικότητα!
Πρώτον, ολημερίς και οληνυχτίς να μαζεύουν οι Έλληνες ελιές και να βόσκουν πρόβατα παράγοντας τόνους φέτα και ελαιόλαδο, δεν πρόκειται τον αίώνα τον άπαντα να ξοφλήσουμε τους τοκογλύφους!
Δεύτερον, που και που διάβαζε και το Χωνί να ενημερώνεσα! Ποιός ο λόγος να θυσιαστούμε για τα παράνομα και ληστρικά χρέη που μας φόρτωσαν οι αποικιοκράτες; Αξίζει να αυτοκτονούν οι Έλληνες και να λεηλατηθεί η χώρα για αυτούς και για τους προδότες πολιτικούς που τα υπέγραψαν ερήμην μας;
Τρίτον, το ..."σοφό" New York Times που οι αφελείς ασπαζονται, λέει κάτι που μπορεί να γίνει μόνο όταν θα 'χουμε ξηλώσει και δικάσει τους υπαίτιους τους σάπιου κράτους, θα έχουμε γράψει τους τοκογλύφους στα α... μας και θα έχουμε κάνει επανεκίνηση της οικονομίας μας με τον απόλυτο έλεγχο που μόνο το εθνικό νόμισμα προσφέρει.