Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο Moody΄s υποβάθμισε την Ιταλία...


Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες, από Α3 σε Baa2, ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s, διατηρώντας τις αρνητικές προοπτικές...

Σύμφωνα με τη Moody΄s, οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας έχουν επιδεινωθεί, ενώ συνθήκες όπως η αύξηση της ανεργίας, εμποδίζουν την χώρα να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο...
η χώρα να μην μπορεί πλέον να «τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Παράλληλα, εκτιμά ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 2% στο τρέχον έτος, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της.
Χθες, ο επικεφαλής του συνδέσμου βιομηχάνων της Ιταλίας, Τζόρτζιο Σκουίντσι, προέβλεψε συρρίκνωση του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 2,4% για φέτος. Παρ΄ όλα αυτά, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε ότι δεν αναμένει από την Ιταλία να προσφύγει στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης αυτή τη στιγμή.
Την ίδια ώρα, η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ISTAT, προειδοποίησε ότι θα σταματήσει να δημοσιεύει στατιστικά για την ιταλική οικονομία από τον επόμενο Ιανουάριο, καθώς έχει πληγεί από τις περικοπές των κυβερνητικών δαπανών.
citypress.gr
 hassapis-peter