Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

"Kατεδαφίζεται" ο λαθρονόμος Ραγκούση από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη


Η αυστηροποίηση του μεταναστευτικού νόμου, με την αλλαγή των όρων απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στη χώρα, συνιστά προτεραιότητα για την κυβέρνηση κατά τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κατά τη διάρκεια...

της συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους το μεσημέρι της....
Τετάρτης, ο υπουργός εξήγησε ότι τα επτά χρόνια μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται σήμερα προκειμένου κάποιος αλλοδαπός να υποβάλει αίτηση πολιτογράφησης, θα αυξηθούν στα δέκα.

Με λίγα λόγια, θα ισχύσει το καθεστώς που ίσχυε στο Κώδικα Ιθαγένειας, πριν την αναθεώρησή του από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Ιωάννη Ραγκούση. Ωστόσο, δεν αναμένεται να τροποποιηθούν οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, όπως είναι οι υποψήφιοι αλλοδαποί να μην έχουν καταδικαστεί.

Σε ότι αφορά την ιθαγένεια, που χορηγείται αυτομάτως στα παιδιά νόμιμων μεταναστών που μένουν στη χώρα, σχεδιάζεται να αυξηθεί σε οκτώ χρόνια τα χρόνια διαμονής πριν από τη γέννηση του παιδιού, από πέντε που είναι σήμερα. Επίσης, θα δίνεται στο ίδιο το παιδί η ευχέρεια να επιλέγει αν θέλει την ελληνική ιθαγένεια ή όχι όταν συμπληρώσει το 18-ο έτος της ηλικίας του.

Επίσης, ο κ. Αθανασίου είπε ότι σχεδιάζεται ρύθμιση ώστε οι νέοι μετανάστες που φοιτούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να λαμβάνουν άμεσα την ελληνική υπηκοότητα, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

kikirikou είπε...

Την επόμενη φορά Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θέλουν να μας αφανίσουν ως έθνος. Η πλάκα είναι πως όσοι γνωστοί μου ψήφισαν ΝΔ το έκαναν για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και για να καταργηθεί ο νομος για τους λαθρομετανάστες, εποικους, εισβολείς.