Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τhierry Meyssan: Η Μάχη της Δαμασκού έχει ήδη αρχίσει


Οι δυνάμεις της Δύσης και του Κόλπου έχουν ξεκινήσει τη μεγαλύτερη μυστική στρατιωτική επιχείρηση που έχει διεξαχθεί σε ξένο έδαφος από την εποχή των Κόντρας της Νικαράγουα.
    Η Μάχη της Δαμασκού δεν έχει στόχο την ανατροπή του...
προέδρου Bashar al-Assad, αλλά την διάσπαση των συριακών ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό την διασφάλιση της κυριαρχίας του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ενώ η πόλη προετοιμάζεται για μια νέα επίθεση από ξένους μισθοφόρους, ο γνωστός Γάλλος ρεπόρτερ Thierry Meyssan, ο πρώτος που αποκάλυψε το φιάσκο των δίδυμων πύργων μετά από έρευνά του, βρίσκεται στη Δαμασκό και προβαίνει σε έναν συγκλονιστικό απολογισμό της κατάστασης όπως έχει, αποκαλύπτοντας συγχρόνως κάποιες από τις αποκλειστικές του πληροφορίες.


Του Thierry Meyssan
Voltaire Network
21 Ιουλίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Τις τελευταίες πέντε ημέρες, η Ουάσιγκτον και το Παρίσι έχουν εξαπολύσει μυστική επίθεση εναντίον της Δαμασκού, με την επωνυμία "Ηφαίστειο της Δαμασκού και σεισμός της Συρίας". Δεν πρόκειται για μια νέα εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών, αλλά μια μυστική στρατιωτική

επιχείρηση, παρόμοια με εκείνη που οργανώθηκε στην Κεντρική Αμερική επί προεδρίας Reagan.




Προερχόμενοι από το εξωτερικό, οι νέοι "Κόντρας" ξεκίνησαν την εισβολή τους στη Συρία
με την κατάληψη των συνοριακών σταθμών.


Μέσα σε λίγες ημέρες, 40.000-60.000 από αυτούς τους "Κόντρας", οι περισσότεροι Λίβυοι, εισήλθαν στη χώρα, κυρίως από τα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταταγεί στον Ελεύθερο "Συριακό" Στρατό, που μόνο Σύριους δεν διαθέτει στους κόλπους του, ένα μυστικό μέτωπο δράσης του ΝΑΤΟ, που τελεί υπό τουρκική διοίκηση. Μερικά από τα μέλη του ανήκουν σε ομάδες φανατικών εξτρεμιστών μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα, και λαμβάνουν εντολές από Κατάρ ή φατρίες της οικογένειας της βοσιλικού οίκου του Σαούδ της Σαουδικής Αραβίας: τους Sudairi. Στην πορεία, κατέλαβαν κάποιους συνοριακούς σταθμούς και σύντομα μετακόμισαν στη συριακή πρωτεύουσα, όπου έχουν σπείρει τον τρόμο με επιθέσεις εναντίον τυχαίων στόχων. Οι στόχοι αυτοί συμπεριλαμβάνουν διμοιρίες αστυνομικών ή μεμονωμένους στρατιωτικούς.


Οι Σύριοι στρατηγοί Hassan Turkmani, Daud Rajha και Assef Chawkat σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση
στις 18 Ιουλίου 2012. Ο δεύτερος ήταν ο υπ. Άμυνας της Συρίας.


Το πρωί της Τετάρτης, 18/06, μία έκρηξη κατέστρεψε το αρχηγείο Εθνικής Ασφαλείας της Συρίας, την ώρα ακριβώς που συνεδρίαζαν εκεί κάποια μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Η τρομοκρατική επίθεση κόστισε τη ζωή των στρατηγών Daud Rajha (υπουργού Άμυνας), Assef Shawkat (υφυπουργού Άμυνας) και Hassan Turkmani (Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας). Η μέθοδοι της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστες: ενδέχεται η επίθεση να εκτελέστηκε είτε μέσω κάποιου βομβιστή αυτοκτονίας είτε μέσω μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου Stealth.

H Ουάσιγκτον ευελπιστεί ότι αυτός ο μερικός "αποκεφαλισμός" του στρατού θα οδηγήσει στην αυτομόληση κάποιων ανώτερων στελεχών μαζί με τις μονάδες τους, ή ακόμη και στην πιθανότητα να στραφούν εναντίον της άμαχης κυβέρνησης. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Ο πρόεδρος Assad αμέσως υπέγραψε διατάγματα για το διορισμό των διαδόχων όσων δολοφονήθηκαν, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του συριακού κράτους.

Στο Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, οι "χορηγοί" των επιχειρήσεων συνέχισαν το ύπουλο παιχνίδι τους, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ παράλληλα επαναβεβαίωσαν την πολιτική δέσμευση και την υλικοτεχνική υποστήριξη τους στους έμμισθους τρομοκράτες. Εντελώς απροκάλυπτα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευθύνη για αυτές τις δολοφονίες δεν βαρύνει τους δράστες, αλλά τα θύματα, αφού αρνήθηκαν να παραιτηθούν υπό την πίεση που τους ασκήθηκε και να παραδώσουν την πατρίδα τους στην απληστία των Δυτικών.

Το Καράκας και η Τεχεράνη έχουν στείλει τα συλλυπητήριά τους στη Συρία, τονίζοντας ότι η επίθεση είχε χορηγούς και χρηματοδότες τις δυτικές δυνάμεις και τις χώρες του Κόλπου. Η Μόσχα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της και υπογράμμισε ότι η αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κυρώσεις εναντίον της Συρίας ισοδυναμεί με πολιτική υποστήριξη των τρομοκρατών οι οποίοι εκτέλεσαν την επίθεση.



Ο υπουργός Τύπου Omran al-Zou'bi εκφωνεί ανακοίνωση στην κρατική τηλεόραση
μετά την τρομοκρατική επίθεση που "αποκεφάλισε" εν μέρει τις συριακές Ε.Δ.


Οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Συρίας έχουν αρχίσει να μεταδίδουν βίντεο στρατιωτικού περιεχομένου και στρατιωτικά πατριωτικά τραγούδια αρκετές φορές ανά ώρα. Διακόπηκαν κάποια προγράμματα, προκειμένου να μεταδοθούν ανακοινώσεις του υπουργού Τύπου, al-Omran Zou'bi, ο οποίος ζήτησε την ετοιμότητα και συστράτευση όλων. Τόνισε ότι ο καιρός για πολιτικές διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει παρέλθει, δηλώνοντας ότι "ο εχθρός βρίσκεται προ των πυλών". Αναφερόμενος στο άρθρο μου στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, προειδοποίησε τους συμπατριώτες του για την επικείμενη έναρξη της επιχείρησης προπαγάνδας, που εκπονήθηκε από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ των χωρών του Κόλπου και της Δύσης, προκειμένου να χάσει το ηθικό του ο συριακός λαός. Ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα το ψευδές ρεπορτάζ που μεταδόθηκε μέσω της προπαγάνδας των καναλιών του Κόλπου, σύμφωνα με το οποίο "ξέσπασε ανταρσία στο 4ο Τάγμα του Συριακού Στρατού και εκρήξεις κατέστρεψαν το αρχηγείο του".

Από τα κρατικά κανάλια ακούγονται ανακοινώσεις δημόσιων υπηρεσιών αρκετές φορές ανά ώρα, όπου δίνονται στους τηλεθεατές οδηγίες πώς να παρακολουθούν τα αυθεντικά προγράμματα του σταθμού μέσω του δορυφόρου Atlantic Bird, σε περίπτωση που η μετάδοση μέσω των δορυφόρων Arabsat και Nilesat διακοπεί.

Στο Λίβανο, ο ηγέτης της Xεζμπολάχ, Sayyed Hassan Nasrallah, υπενθύμισε τους δεσμούς που ενώνουν την Χεζμπολάχ με τη Συρία κατά του σιωνιστικού επεκτατισμού, και διαβεβαίωσε τον συριακό στρατό για την υποστήριξή του.

Η βομβιστική επίθεση της Τετάρτης ήταν το προειδοποιητικό σήμα για την έναρξη του 2ου μέρους των επιχειρήσεων. Κομάντος έχουν διεισδύσει στη συριακή πρωτεύουσα, και στη συνέχεια επιτέθηκαν εναντίον διάφορων επιλεγμένων στόχων. Έτσι, μια ομάδα περίπου 100 "Κόντρας" εξαπέλυσε επίθεση στο κτίριο δίπλα από το διαμέρισμα όπου μένω, φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα των εξτρεμιστών ισλαμιστών "Αλλάχ Ακμπάρ". Γνωρίζω ότι ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος μένει εκεί. Ακολούθησαν 10 ώρες αδιάκοπων συγκρούσεων. Δεν έχω ακόμη πληροφορηθεί τι απέγινε.

Ενώ στην αρχή της νύχτας ο στρατός απάντησε με ήπιες αντεπιθέσεις, αργότερα δόθηκε η εντολή να γίνει δριμύτερη η αντεπίθεση. Το ζήτημα δεν είναι πλέον η καταπολέμηση των τρομοκρατών που αποσταθεροποιούν τη Συρία, αλλά η σωτηρία της ίδιας της χώρας που αντιμετωπίζει μια ακήρυχτη εισβολή ξένων δυνάμεων.

Αεροσκάφη έχουν κινητοποιηθεί για να καταστρέψουν μονάδες μισθοφόρων που κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα.

Κατά τις 11 το πρωί, η ηρεμία επέστρεψε σταδιακά στην πόλη. Οι "Κόντρας" και οι συνεργάτες τους αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από παντού. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις κύριες οδικές αρτηρίες, και έχουν εγκατασταθεί σημεία ελέγχου στο κέντρο της πόλης. Η ζωή επιστρέφει στη φυσιολογική της ροή. Ωστόσο, ακούγονται ακόμα διάσπαρτοι πυροβολισμοί εδώ και εκεί. Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, και υπάρχουν μεγάλες ουρές έξω από τα αρτοπωλεία.

Όλοι αναμένουν ότι η τελική επίθεση θα ξεκινήσει σύντομα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στρατός της Συρίας θα αναδειχθεί και πάλι νικητής, αφού ο συσχετισμός δυνάμεων είναι προς όφελός του. Ο στρατός των εθελοντών υποστηρίζεται από τον συριακό πληθυσμό, αλλά και από την εσωτερική αντιπολίτευση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δορυφόροι Arabsat και Nilesat είχουν αποσυνδεθεί από το τηλεοπτικό σήμα του Ad-Dunya σήμερα το απόγευμα. Η CIA έχει "χακάρει" την ιστοσελίδα του Ad-Dunya στο Twitter, με σκοπό να διαδίδει ψευδείς ανακοινώσεις για δήθεν υποχώρηση του συριακού στρατού.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί των χωρών του Κόλπου έχουν προβεί σε μια προκαταρκτική ανακοίνωση για την κατάρρευση του καθεστώτος στη Συρία. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας, Adib Mayaleh, παρενέβη στην κρατική τηλεόραση για να καταγγείλει τη νέα παραπληροφόρηση και να επιβεβαιώσει την ισοτιμία των 68,30 λιρών Συρίας ανά δολάριο ΗΠΑ.



Ο στρατηγός Robert Mood παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τη Μάχη της Δαμασκού,
την οποία θα παρακολουθεί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Ενισχύσεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πλατεία Ουμαγιάντ, στο ιστορικό κέντρο της Δαμασκού, με σκοπό να προστατευθούν τα στούντιο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο θεωρείται ως Νο 1 στόχος για τους ξένους μισθοφόρους. Έχουν στηθεί εφεδρικά στούντιο μέσα στο ξενοδοχείο Τhe Rose of Damascus, όπου επίσης έχουν σταθμεύσει οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών. Η παρουσία αυτών των υπαλλήλων, οι οποίοι επέτρεψαν την επ' αόριστο συνέχιση αυτής της επίθεσης εναντίον της χώρας, δίχως να διακοπεί η απραξία τους, είναι και η de facto ασπίδα προστασίας των Σύριων δημοσιογράφων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία και η Κίνα για συνεχή τρίτη φορά απέρριψαν το σχέδιο ψηφίσματος των χωρών της Δύσης και του Κόλπου που προβλέπει στρατιωτική επέμβαση. Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Κίνας έχουν καταγγείλει για άλλη μια φορά την προπαγάνδα που στοχεύει στην απεικόνιση της ξένης επίθεσης εναντίον της Συρίας ως μιας εξέγερσης που καταστέλλεται με αιματοχυσία από τις συριακές αρχές.

Η Μάχη της Δαμασκού αναμένεται να (ξαν)αρχίσει από λεπτό σε λεπτό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

THELO NA DO TI ROLO THA PEXEI H ROSIA KAI H KINA TORA POU TO OLO PRAGMA,
ARXIZI NA GINETE POLY ENDIAFERON.

Ανώνυμος είπε...

11:22
ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΣ!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ Κ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΒΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΙΝΑΣ Κ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!!!