Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η οικογένεια Λάτση μεταβιβάζει στα παιδιά της τις μετοχές της Eurobank


Στον διαχωρισμό της Eurobank από την EFG International προχωρεί ο όμιλος Λάτση. Εχει ήδη δρομολογηθεί η απάλειψη του συνθετικού EFG από τον τίτλο της EFG Eurobank ενώ προχωρά η μεταβίβαση των μετοχών της τράπεζας που κατέχουν σήμερα ο...
Σπύρος Λάτσης και οι αδελφές του Μαριάννα και Μαργαρίτα στην επόμενη γενιά, στα εννέα εγγόνια της οικογένειας και στο Ιδρυμα Λάτση.

Η ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρει τα εξής:
«Η Eurobank ανακοινώνει ότι ο Όμιλος EFG, που κατέχει σήμερα το 44,70% των κοινών μετοχών της Eurobank, θα ανακατανείμει με μεταβίβαση εντός της ημέρας ποσοστό 43,55% στα εννέα νεότερα μέλη της οικογένειας Λάτση, καθώς και στο ίδρυμα με την επωνυμία «John S. Latsis Public Benefit Foundation», έτσι ώστε κάθε ένας από τους διάδοχους μετόχους να αποκτήσει ποσοστό περίπου 4,4 %, ενώ ο Όμιλος EFG θα διατηρήσει ποσοστό 1,15%.

Στo πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων, οι αρμόδιες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές έκριναν ότι επιβάλλεται, επί πλέον του διαχωρισμού των δύο ομίλων από πλευράς εταιρικής επωνυμίας (Όμιλος EFG – Όμιλος Eurobank), να συντελεστεί και ο σαφής διοικητικός, διαχειριστικός και λογιστικός διαχωρισμός τους, που οδηγεί συνεπώς και σε ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.

Κατ΄ αποτέλεσμα, η ανωτέρω ανακατανομή, φυσική και αναμενόμενη εξέλιξη στο πλαίσιο της διαδοχής γενεών και της ενηλικίωσης νεότερων μελών της οικογένειας Λάτση, επισπεύσθηκε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι εποπτικές αρχές. 

Κατά συνέπεια, ο τραπεζικός Όμιλος Eurobank παύει να ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου EFG, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που κατέχουν θέσεις και στα Διοικητικά Συμβούλια του Ομίλου EFG, παραιτούνται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και αντιστρόφως το αυτό για τα μέλη του Ομίλου Eurobank που κατέχουν θέσεις στα όργανα του Ομίλου EFG.  Εντός των ημερών, η Eurobank θα συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή νέων μελών. 

Οι προτεραιότητες και οι άξονες δράσης της Eurobank παραμένουν προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η συγκυρία.  Με τη στήριξη των εργαζομένων, των πελατών και των μετόχων της, στόχος της είναι να ισχυροποιήσει τη θέση της, και να διαφυλάξει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα, ενόψει και της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.  Με ενισχυμένη την κεφαλαιακή βάση και τη ρευστότητά της, η Eurobank θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στη στήριξη των πελατών της και στις προσπάθειες επανεκκίνησης και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».
πηγη 

2 σχόλια:

orestis είπε...

Πόσο φόρο μεταβίβασης είπαμε θα πληρώσουν για αυτή την κίνηση;

Και μετά ξύπνησα...

Ανώνυμος είπε...

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του παππού Λάτση με αυτά που έχει κάνει η οικογένεια στην Ελλάδα.