Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Στα χνάρια του Αδόλφου η Ρεπούση!


Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του.
Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι ο πρώτος ηγέτης σε...
Ευρωπαϊκή χώρα που κατήργησε τον (Χριστιανικό) εκκλησιασμό στα σχολεία ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, το 1937.
Το περίεργο θα ήταν η κυρία Ρεπούση να μην ακολουθούσε τα χνάρια του φύρερ, αφού ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής με την ευθυγράμμιση της στην υπεράσπιση του Κεμάλ και την άρνηση των γενοκτονιών των Γηγενών πληθυσμών της Ασίας. οι Γερμανοί ήταν οι αρχιτέκτονες αυτής της γενοκτονίας και της συγκάλυψης της, που το ολοκαύτωμα απετέλεσε την φυσική συνέχεια. “Ποιός θυμάται τους Αρμένιους”, ήταν το επιχείρημα του Αδόλφου όταν αποφάσισε την “τελική λύση”. “Οι Έλληνες συνωστίζοντο στην προκυμαία” έγραψε η κυρία Ρεπούση ως συνέχεια μίας ορχήστρας μισάνθρωπου σκοπού.
Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, εάν δεν φέρει αντίρρηση η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ, θα κατατεθεί στη Βουλή.
Το θέμα είναι ποιες άλλες προτάσεις έχει ετοιμάσει η κυρία Ρεπούση για τα θέματα Παιδείας και ποιες απ΄ αυτές έχουν την έγκριση και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.
Εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση (πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου – πλαίσιου περί Παιδείας (τον νόμο που έφερε στη Βουλή η Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.
Με πληροφορίες από το makeleio.gr
olympia.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμαστε το τριπτυχο Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια ? Αυτο εχουν καταστρεψει, την πατριδα την πουλησαν στους ξενους, την Θρησκεια την κανανε πέρα, και διελυσαν την οικογενεια και φυσικα να μην πουμε για την παιδεια.
Απλο μακροχρονιο σχεδιο εξοντωσης μιας χωρας.

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία είναι στη θέση της και όποιος θέλεις πηγαίνει.

Για ποιο λογο να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ο εκκλησιασμός;

Και πότε επιτέλους θα βάλουν αρχαία ελληνική φιλοσοφία στα σχολεία από τη 1η δημοτικού μέχρι το πανεπιστήμιο, αντί για 12ετή ορθόδοξη κατήχηση;

Η θρησκεία είναι προσωπικό θέμα του καθενός, η παιδεία είναι θέμα εθνικής σημασίας, ας μην τα μπερδεύουμε!

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε βλάκα; αν δεν μας πήγαιναν εκκλησία στο δημοτικό δεν θα χαμε πάρει χαμπάρι τίποτα. όταν μεγαλώσαμε τα γράψαμε στ' αρχίδια μας έτσι κι αλλιώς. εκείνες οι αναμνήσεις είναι αναντικατάστατες και κανείς δεν πρέπει να τις αγγίξει. τα παιδάκια μόνο μαζί με άλλα παιδιά ψήνονται να μυρίσουν έστω το λιβάνι.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά Εθνική παιδεία να σπουδάσεις βρέ ηλίθιε 1.32,όταν δεν μπορείς να μεταφράσεις,ένα Ευαγγέλιο από το αρχαίο κείμενο στην καθομιλουμένη;
Μάθε πρώτα να μελετάς τα κείμενα του Ευαγγελίου και των αγίων πατέρων,εκεί θα 'βρείς όλη την φιλοσοφία, την Θεϊκή Σοφία ανώτερη αυτής των ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΔΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΕΞΟΥΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ)ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ! Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΠΟΥΣΟΕΙΔΗ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ! ΜΙΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕ ΡΕΠΟΥΣΗ! ΕΓΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ), ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ν΄ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!
ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!) ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΙΩΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΏΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ.
ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ "ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ" ΑΚΟΜΑ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ!
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ! TO EXEI ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ), ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ:
Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΟΥ" ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ.
ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΟΥ ΕΤΥΧΕ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

χα χα
η νδ που ένωσε την κεντροδεξιά και έσωσε την Ελλάδα από την αριστερά και τον κομμουνισμό, πήγαιναν και επισκέψεις σε ιεράρχες και θέλουν να κόψουν το μισθό των κληρικών.
Οι πατριώτες που έγιναν συγκυβερνήτες με τη Ρεπούση. Χέρι χέρι... στη ΝΤΠ.
Πόσο μυαλό μπορεί να έχει ο ψηφοφόρος τους;
Όσο για την εκπαίδευση η κατεύθυνση είναι ανάμειξη των θρησκειών, γι΄ αυτό είχαμε και συπροσευχή με τα μουσουλμανάκια σε νηπιαγωγείο. Όχι ότι τους συμπαθούν περισσότερο απλά είναι υπέρ του τουρλού.

Ανώνυμος είπε...

Φανατισμένοι νεοχριστανοί 3:22 και 4:15, δεν γουστάρω να μάθουν αρχαία ελληνικά τα παιδιά μου από το ευαγγέλιο αλλά απο τον Πλάτων, τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη. Θεωρώ πολυ σημαντικότερους αυτούς τους προγόνους μου, οι οποίοι έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες σχεδόν τις θρησκείες και έχουν προσφέρει πραγματική γνώση στην ανθρωπότητα, παρά την ιστορία του φοροεισπράκτορα Ματθαίου, του αγνώστων στοιχείων Μάρκου, του Λουκα και του Ιωάννη οι οποίοι δεν ήταν και ελληνικής καταγωγής (για τον Λουκά παίζεται). Θα πρέπει να σέβεσαι τα πιστεύω του καθενός και να μην ταυτίζεις την ορθοδοξία με τον Ελληνισμό επειδή έτσι σου λέει ο παπάς της ενορίας σου. Σέβομαι τον Ιησού ο οποίος είχε αξιοθαύμαστη στάση ζωής και έδειξε ένα δρόμο που προσπαθώ να εφαρμόσω και εγώ, αλλά θεωρώ όλο το υπόλοιπο εκμετάλευση της πίστης των ανθρώπων.
Τέλος θεωρώ τη Ρεπούση πουλημένη και εχθρό του έθνους μου.

Ανώνυμος είπε...

@6.01

Σωστά μιλάς, αλλά και η ορθοδοξία φίλε, αν εξαιρέσεις κάποιους μεγαλοπαπάδες, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια να στηθεί το σύγχρονο ελληνικό κράτος (όχι των κοτζαμπάσηδων ή λοιπών ραγιάδων) και μάλιστα με σεβασμό στην πολιτισμική μας παράδοση.
Η χριστιανοσύνη αναφέρθηκε στην ματαιοδοξία μόνο των παγανιστικών διαδικασιών και της προσκήνυσης στα είδωλα, και όχι στην υποτίμηση του ανθρώπινου πλούτου.
Αν ο Θεός είναι ο Πατέρας μας, δεν θα ήθελε τα παιδιά Του, να προοδεύουν, στα μαθηματικά, στην πολιτική, στις τέχνες και να είναι πνευματικά δημιουργικές ψυχές στον κύκλο της αέναης εξέλιξης;

Νομίζω θα συμφωνούσαμε σε αυτό, μιας και από το σχόλιό σου, φαίνεσαι πολύ νορμάλ και συνετός.

Υπάρχουν και οι Άγιοι, οι μάρτυρες, άλλωστε που αθόρυβα μας προστατεύουν και θα ήταν σώφρον να τους τιμούμε.

Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Ορθοδοξία και Νεοειδωλολάτρες.
Πολύ ωραία ομιλία του π. Μεταλληνού, σημαντικά πράγματα με επιχειρήματα

http://www.youtube.com/watch?v=1bLhklaMX08&list=UUme3CT1jvhMFAHDhY589Eyw&index=6&feature=plcp

Ανώνυμος είπε...

Η Ρεπούση φαίνεται από τη φάτσα τι είναι. Μοιάζει φυσιογνωμικά με τον κεμάλ, ψυχρή χωρίς συνήδηση, χωρίς αισθήματα. Ο Θεός να την βοηθήσει να δει την Αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Η Εχιδνα αυτη ειναι δαιμονισμενη ,,δεν το καταλαβαινετε ??? Ρεπουση ,,αν ηξερες το τι σε περιμενει ,,εσενα και τους ομοιους σου ,,θα ειχες φυγει απο Ελλαδα ....Ομως εδω θα γινει ο ταφος σας ...Σε χωμα Ελληνικο ...Στο χωμα που προδωσατε ...Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ........!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τάφος ρε μεγάλε? Είσαι σοβαρός?

Βορά στα άγρια θηρία καλέ μου!!!!!