Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΤΑ "ΠΙΡΑΝΧΑΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ "ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ"


Στις φλόγες έχουν παραδοθεί δύο τουλάχιστον σπίτια ενώ άλλα πέντε έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή του Διόνυσου Κερατέας, καθώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι δίνουν μεγάλη και δύσκολη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα. Το ερώτημα όμως...
είναι ποιοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού που είναι για γέλια και για κλάμματα, δίνουν πάλι εξετάσεις στην τέχνη που ήξεραν από παλιά; Του εμπρησμού.

Αυτό καλό θα ήταν να μας το απαντήσει ο κ.Δένδιας και οι σύμβουλοί του(αφού οι παρασύμβουλοί του τον εγκατέλειψαν ή τους εγκατέλειψε).

Υπάρχουν όμως και οι "παρακρατικοί" διαχειριστές "κρίσεων". Με το αζημίωτο, καθώς και όλα αυτά τα βρωμερά λαμόγια που τόσο καιρό τώρα λύσσαξαν να γράφουν για τις τάχα αδυναμίες της χώρας(υπαρκτές ή τεχνητές) λόγω έλλειψης δανεισμού, αγοράς ή μισθωμάτων πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για δύο με τρείς συγκεκριμένες δημοσιογραφικές φράξιες που λυμαίνονται την ενημέρωση της πληρωμένης δημοσιογραφίας σε εφημερίδες και περιοδικά για να εκβιάζουν και να αναγκάζουν τις διάφορες κυβερνήσεις του χάους είτε να προχωρούν σε θαλασσοσυμβάσεις είτε να καταφεύγουν σε πρόσκαιρες λύσεις με πιράνχας της αγοράς πυροσβεστικών "όπλων" και ελικοπτέρων, μεταξύ αυτών και γνωστοί και διεφθαρμένοι έμποροι όπλων.

Το θέμα είναι ότι η μισή χώρα φλέγεται.

Επί τόπου στην Κερατέα επιχειρούν 50 άνδρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, συνεπικουρούμενοι από πεζοπόρο τμήμα 35 ανδρών. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η περιοχή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στα ογκώδη οχήματα της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ήδη εκκενώθηκε προληπτικά μία παιδική κατασκήνωση με 300 παιδιά που βρίσκεται στον Διόνυσο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα. Τα παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν μεταφερθεί στο χώρο των ΚΑΠΗ Κερατέας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κερατέας, Αρετούσα Μακρή, σχολίασε πως «η φωτιά έχει ξεφύγει», επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κατασκήνωση έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Νικόλαο Τσόγκα, η φωτιά έχει κυκλώσει τον οικισμό Τρέπες, όπου, σύμφωνα την κ. Μακρή, απειλείται μοναστήρι που έχει επίσης εκκενωθεί.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα σπίτι.

Εικόνες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ έδειξαν ιδιοκτήτες σπιτιών να διακινδυνεύουν της ζωή τους πασχίζοντας με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους.

Κλειστές είναι οι έξοδοι προς Κακιά Θάλασσα και Δασκαλιό.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Πλατάνι και στο Δρέπανο Αχαΐας. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Μικροεστίες έχουν εντοπισθεί και στον Κίσσαμο Χανίων.
πηγη