Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

“Στα όρια της κοινωνικής έκρηξης η Ελλάδα” λένε οι διεθνείς συνδικαλιστές


Ποσοστό 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται, 7% εκτιμούν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και 3% θεωρούν ότι έχουν ενισχυθεί τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της...
Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC).
Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ, ενώ κατά την παραμονή της στην Αθήνα συνομίλησε και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Κατά τις συναντήσεις της η κ. Μπάροου ζήτησε την αποκατάσταση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου «ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια», όπως είπε.
Ζήτησε, επίσης, να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων και να αποκατασταθούν οι οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής, όπως οι οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που καταργήθηκαν με το δεύτερο μνημόνιο.
Η κ. Μπάροου και κλιμάκιο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας πραγματοποίησαν χθες και σήμερα διαδοχικές με συνδικάτα και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, στα πλαίσια της καταγραφής εκ μέρους της οργάνωσης των παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των καταστρατηγήσεων της εργατικής νομοθεσίας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Η γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «ζοφερή» και πρόσθεσε, ότι κατά τις συναντήσεις της με τους Έλληνες εργαζομένους, είδε «ανθρώπους τρομαγμένους, ανθρώπους που φοβούνται να κάνουν παιδιά, γιατί δεν γνωρίζουν αν μπορούν να τα εξασφαλίσουν».
«Έτσι, όμως, καταστρέφεται ο ιστός αυτής της ωραίας χώρας» τόνισε.
«Όταν ένα έθνος χάνει την ελπίδα του, τότε αρχίζει η κλονίζεται η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και η κοινωνική αναταραχή είναι περισσότερο πιθανή» είπε η κ. Μπάροου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, αν κατά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήταν κατηγορηματική. «Δεν έχουν αντιληφθεί το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής αναταραχής γιατί το μόνο που έχουν μελετήσει έως τώρα είναι οι αριθμοί» τόνισε.
«Η αριθμοί εκφράζουν μια εικόνα, αλλά είναι φανερό ότι οι ορθόδοξες πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί ως τώρα δεν λειτουργούν» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «όταν το 50% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και το 65% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχιας, τότε το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις συμβουλές τους».
Η παγκόσμια έρευνα του κλιμακίου, γίνεται επιλεκτικά σε χώρες, όπου καταγράφονται βαρύτατες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, η οποία συμπεριλήφθηκε έπειτα από ενέργειες της ΓΣΕΕ.
H Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκπροσωπεί 175 εκατομμύρια εργαζόμενους, σε 153 χώρες με 308 συνολικά οργανώσεις μέλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
olympia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αυτό επιζητούν..
αυτοί κι άλλοι τόσοι
εδώ υπάλληλοί τους εδώ
στην Ελλάδα (κρυφοί και φανεροί)..

Το νού σας παιδιά.


Ανεξάρτητος Έλλην

....ΜΟΡΦΕΑΣ.... είπε...

Για πόσο μαλάκες μας περνάτε! Για ποια κοινωνική έκρηξη μιλάτε! Είδατε πουθενά τον έλληνα να καταφεύγει σε τέτοιου είδους ενέργειες; Με τον έλληνα δεν μπορεί να βγάλει κανένα "αφεντικό" άκρη!
Μπορεί να θέλουν "ελεγχόμενη" κοινωνική εξέγερση,μα γνωρίζουν από το "πείραμά" τους στην πλατεία Συντάγματος πως κόντεψε να γίνει εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της ελλάδος απέναντι στους επικυρίαρχους του πλανήτη και τις "μαριονέτες"
τους πολιτικούς κάθε κόμματος!Και αυτό γιατί "κατάφεραν" να ελέγχουν όλα τα κόμματα της Βουλής και όχι μόνον!
Έτσι το "διέλυσαν" πριν δημιουργηθεί κάτι, που θα κατέστρεφε τα σχέδιά τους.
Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια "ελεγχόμενη" κοινωνική έκρηξη,όπου ο λαός να πάρει στο κυνηγητό όλες τις μαριονέτες της νέας τάξης,με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα "ελεγχόμενο" χάος,μέσα από το οποίο θα μπορέσουν να εισβάλλουν κατοχικές "ειρηνικές" δυνάμεις και να επιφέρουν την πλήρη καταστολή της ελευθερίας!
ΈΝΑ ΣΧΈΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥς "ΈΒΓΑΙΝΕ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ,ΘΑ ΙΣΧΎΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Αλλά οι έλληνες απέδειξαν πως όταν ξεσηκωθούν,παίρνουν την μοίρα στα χέρια τους,ενωμένοι σαν μια ψυχή εκκλησία και στρατός!! Οπότε κάθε αντίδραση των ανθελληνικών σχεδίων τους θα σταματήσει μέσα από τον πατριωτισμό των ελλήνων!!
Ενας πατριωτισμός που θέλησαν πολλές φορές να τον καταβάλλουν!Γνωρίζουν όμως πως σαν έρθει η στιγμή οι έλληνες μέσα από το φιλότιμο το δίκαιο την αγάπη προς την πατρίδα μας είναι ικανοί να ανατρέψουν σχέδια και να δώσουν όραμα και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους επί της γης! Και είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο!
ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ!!
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ!