Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κορυφή του παγόβουνου ο ΝΝ - Εξαπατημένοι νιώθουν από τον Α.Σαμαρά στον ΚΟ της ΝΔ


Πολύ παρασκήνιο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Ν.Νικολόπουλου που απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει να αντιμετωπίζει τις ενδοκυβερνητικές κρίσεις. Και αυτό γιατί η παραίτηση είχε επιδοθεί από χθες το βράδυ, έγινε προσπάθεια να μεταπειστεί ο Ν.Νικολόπουλος, αλλά αυτοί που είχαν αναλάβει την αποστολή δεν τα κατάφεραν, όπως δεν κατάφεραν και αυτοί που είχαν...
επιφορτιστεί με το καθήκον να βρουν αντιρρησίες βουλευτές, να εντοπίσουν την υποβόσκουσα "αποσκίρτηση" του Ν.Νικολόπουλου.

Το κυριότερο, όμως, που αφορά την κυβερνητική σταθερότητα, είναι ότι υπάρχουν πολλοί - περισσότεροι από 30 - βουλευτές της ΝΔ που είναι κυριολεκτικά "αγανακτισμένοι" τόσο από τον Γ.Στουρνάρα, όσο και από τη νέα φιλομνημονιακή στροφή του Α.Σαμαρά. Και αυτός είναι σημαντικότερο ακόμα και από αυτή την παραίτηση του Ν.Νικολόπουλου

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως υπήρχαν από την περασμένη εβδομάδα όταν ο παραιτηθείς υφυπουργός εγκαλέστηκε γιατί δεν τήρησε την δέσμευση του Α.Σαμαρά να μην υποσχεθούν επαναδιαπραγμάτευση και αυτός έδινε διαβεβαιώσεις ότι "δεν θα υπάρξουν νέες αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, παρότι οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα δεν έχουν καν ξεκινήσει".

Ωστόσο, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζονταν χθες προβληματισμένοι από την διαπίστωση ότι ένα τμήμα της πατριωτικής ΝΔ, αυτοί που ήταν κα ακολουθήσουν τον Π.Καμμένο, αλλά πείστηκαν και έμειναν και στήριξαν τον Α.Σαμαρά, δυσαρεστήθηκε σφόδρα από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Δεν πρέπει λοιπόν να αποκλείεται προϊόντος του χρόνου, κύμα αποχωρήσεων προς την πλευρά των ... Ανεξάρτητων Ελλήνων ή απλά να ανεξαρτητοποιηθούν!

Τώρα που δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει η κυβερνηση αφού δεν υπάρχει αυτοδυναμία και στηρίζεται σε έναν ευρύ τρικομματικό σχηματισμό, λογικό είναι να χαλαρώσει και η κομματική πειθαρχίας αφού κανείς δεν μπορεί να χρεωθεί την πτώση της!

Έτσι, οι βουλευτές της πατριωτικής πτέρυγας, έγιναν "Τούρκοι" (όπως αυτοί που άκουσαν την κατάρριψη του RF-4E) όταν άκουσαν την πλέον φιλοτροϊκανή ομιλία από το παιδί της πράσινης διαπλοκής, τον Γ.Στουρνάρα που ο Α.Σαμαράς διόρισε υπουργό Οικονομικών.

Από το Μαξίμου αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τον νέο υφυπουργό αλλά και για το θέμα Νικολόπουλου.

Σ΄ αυτήν πάντως θα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει... ιστορικό προηγούμενο, να παραιτείται μέλος του υπουργικού συμβουλίου 13 ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επί των αιτιάσεων του ιδίου για την επαναδιαπραγμάτευση, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα, ότι δηλαδή ήταν μία “συνάντηση γνωριμιών” στη διάρκεια της οποίας δεν έγινε καμία αναφορά σε τροποποιήσεις του μνημονίου. “Ο κ. Νικολόπουλος συμφώνησε με την δήλωση Βρούτση”, τονίζουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρονται στην κατάληξη της επιστολής του πρώην υφυπουργού με τον κ. Σαμαρά: “Κύριε πρόεδρε, είμαι στη διάθεσή σας”. Προβάλλοντας με τη σειρά τους ερωτηματικά για το “τι ήταν αυτό” που τον ώθησε να δημοσιοποιήσει την παραίτησή του πριν καν μιλήσει με τον πρωθυπουργό κατ΄ ιδίαν.

Ο πρώην υφυπουργός διαθέτει μεγάλη επιρροή στην Αχαϊα, όπου εκλέγεται. Την δύναμη του έλκει από τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί με την Εκκλησία καθώς, μεταξύ άλλων, έχει σπουδάσει «Οικονομικά της Εκκλησίας».

Έχει αναπτύξει εκδοτική δραστηριότητα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και, στο παρελθόν, διετέλεσε πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως προείπαμε ενώ ο Ν.Νικολόπουλος έστειλε την παραίτησή του στο Μαξίμου... χθες, στην κυβέρνηση κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου!

Ίσως να μην ειναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή χθες τα μεσάνυχτα, ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο Μαξίμου με τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, όπου συζητούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν την γνώμη του Αχαιού πολιτικού...

Τμήμα ειδήσεων defenceneg.gr