Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΛΑΡΙΣΑ: ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ένας θάνατος Λαρισαίου ασθενούς σφράγισε με τραγικό τρόπο τη γνωστή υπόθεση της αγγειοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία έχει πάψει να εφημερεύει τον τελευταίο καιρό καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα
έλλειψης γιατρών.
Ο άτυχος 60χρονος Λαρισαίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με πόνο στην κοιλιά. Σύμφωνα με το thessaloianews.gr, εξετάστηκε από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και κάποια στιγμή προς το απόγευμα εντοπίστηκε, με αξονική τομογραφία, ρήξη ανευρίσματος κοιλιακής αορτής.



Αγγειοχειρουργός φυσικά δεν υπήρχε για να επιληφθεί του περιστατικού αφού η εν λόγω κλινική δεν εφημέρευε. Ο ασθενής, προετοιμάστηκε να σταλεί στη Θεσσαλονίκη, όπως τα παλιά χρόνια, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και διασωληνωμένος μεταφέρθηκε άρον-άρον σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Λάρισας όπου χειρουργήθηκε από ιδιώτη αγγειοχειρουργό και τελικά κατέληξε.


Σημειώνεται ότι ο διευθυντής της καθηγητής Αθ. Γιαννούκας, ο οποίος απουσίαζε με άδεια για επιστημονικούς λόγους στην Οξφόρδη, έχει απομείνει ουσιαστικά μόνος αφού η μία επιμελήτρια της αγγειοχειρουργικής κλινικής αναρρώνει έχοντας υποβληθεί σε χειρουργείο, ενώ ένας ακόμη συνάδελφός τους βρίσκεται σε άδεια με πρόβλημα υγείας.


«Τα περιστατικά αυτά είναι πολύ δύσκολα», είπε στην τοπική εφημερίδα ''Ελευθερία'' ο κ. Γιαννούκας. «Δεν μπορείς να ξέρεις την έκβασή τους. Δεν γνωρίζουμε αν ο άνθρωπος θα σωζόταν ακόμη και αν χειρουργούνταν στην κλινική μας που διαθέτει πολύ μεγάλη σχετική εμπειρία. Όμως είναι γεγονός ότι έμεινε ακάλυπτος από το νοσοκομείο μας».


Ο Λαρισαίος καθηγητής θυμίζει ότι είχε ζητήσει από τη διοίκηση εγγράφως εδώ και ένα χρόνο την πρόσληψη δύο ακόμη επικουρικών γιατρών, δίχως όμως να βρει το αίτημά του ανταπόκριση.
http://www.newsit.gr
ΠΡΕΖΑ TV