Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψήφος εμπιστοσύνης


Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου...

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψήφος εμπιστοσύνης

Τα μεσάνυχτα κορυφώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση...




Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με ομιλίες βουλευτών, ενώ αναμένεται η ομιλία της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία χθες, Σάββατο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από τη Βουλή πριν από την προγραμματισμένη ομιλία της.



Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου με την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατήγγειλε πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείστριες χώρες».




«Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν', τώρα είπατε ' υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.





Ακολούθησε η οξύτατη επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Αλέξη Τσίπρα. Διαμηνύοντας ότι η «χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση», ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι «καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» και τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτη στάση να δηλώνει επίσημα από το βήμα της Βουλής ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας.



Για συγκυβέρνηση με ζητούμενο να παραγραφούν τα σκάνδαλα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας για «στημένο παιχνίδι που εκτελεί συγκεκριμένο σχέδιο εξαθλίωσης του λαού, κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, παράδοσης του κράτους».



Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση αποτελεί τη δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου και να ξεφύγει από τη δίνη της κρίσης».



Επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει «στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας», και σημείωσε ότι η συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν αβασάνιστη επιλογή.
πηγη